NÄPPÄIN-, LATURI- JA KUULOKEVIAT

NÄPPÄIMET, LATAUS TAI KUULOKKEET EIVÄT TOIMI.

Kotinäppäintä painetaan paljon ja se onkin yksi Apple-laitteiden herkimmin rikkoutuvista elementeistä. Jos nappi tuntuu painaessa löysältä tai se ei ota komentoja vastaan, on se syytä vaihtaa. Voit kuitenkin kokeilla muutamaa kotikonstia saadaksesi napin jälleen toimimaan.

Jos kotinäppäimen napsahdus on normaali, mutta näppäimen käyttäminen epäloogista, voit kokeilla sen kalibrointia.

Voit kalibroida kotinäppäimen iPhonessa seuraavasti:

Avaa joku puhelimen oma sovellus, esimerkiksi kalenteri

Pidä virtanappia pohjassa niin kauan, että sammutus-slideri ilmestyy ruutuun

Paina kotinäppäintä pohjassa niin kauan, että puhelin palautuu työpöytänäkymään.

Emme vaihda kotinäppäintä Error 53- ongelman takia iPhone 5S, 6 ja 6S- malleihin. Lisätietoa ongelmasta löydät täältä.

Pöly on myös nappien vihollinen. Voit ottaa käteesi puhdistusliinan (esimerkiksi mikrokuituliinan tai säämiskän), jota kostutat hyvin kevyesti. Paina tämän jälkeen kotinäppäin pohjaan liinan avulla, jonka olet kostuttanut. Pyöritä liinaa muutaman kerran ympäri napin kolon reunoja. Jos kotinäppäimesi ei vieläkään toimi, voit ottaa iPhonessa käyttöön Assistive Touch nimisen käyttöavun, jonka avulla saat kotinäppäimen näkymään näytöllä.

Virta-, äänenvoimakkuus ja mute-näppäin kannattaa puhdistaa samalla tavalla kevyesti pinnoilta kostutetulla liinalla.

Tee seuraavat toimenpiteet ottaaksesi Assistive Touch käyttöön: Siirry laitteesi Asetuksiin (Settings) – Yleiset (General) – Käyttöapu (Accessibility) ja valitse Assistive Touch. Kytke asetus päälle siirtämällä liukukytkintä. Näyttöösi ilmestyy harmaa neliö, jota painamalla saat käyttöösi valikon josta löytyy myös kotinäppäin.

KUULOKE- JA LATURIVIAT

Puhelimien kuuloke- ja latauspesät keräävät paljon pölyä sisuksiinsa. Yksi yleisimmistä ongelmista onkin aukkojen pohjalle tiiviiksi pakkautunut pöly. Tiivistynyt pöly estää liittimen pohjaan menemisen ja voi olla syynä ongelmiin. Tässä pari kuvallista vinkkiä ongelman ratkaisemiseen.

Kuuloke- ja laturiviat voivat myös johtua rikkoutuneista kaapeleista. Kannattaa testata pesien toimivuus toimiviksi todetuilla laturilla ja kuulokkeilla.

nogo-1020x680_0.jpg

 

Metalliset työvälineet eivät sovi lataus- tai kuulokepesän puhdistukseen. Metalli voi aiheuttaa oikosulun tai rikkoa lataus- ja kuulokepesässä olevia liitäntäpinnejä.

iPhone6_puhdistus-1020x680_0.jpg

Hammastikku soveltuu hyvin laturi- tai kuulokepesän puhdistukseen. Ennen tikulla puhdistamista, suosittelemme paineilman käyttöä. Suihkuta ilmaa suoraan pesään n. 5cm etäisyydeltä. Voit katsoa valoa vasten, onko pesässä pölyä. Kun puhdistat pesää, pidä huoli, että työnnät tikkua pesän ylälaitaa vasten jos kyseessä on Lightning-liitäntä.

Kun puhdistat vanhempaa Dock-liitintä, suorita puhdistus mieluummin paineilmalla.

Puhdistaessa pesiä tulee olla erittäin varovainen. Jos epäilet taitojasi, voit tuoda puhelimesi meille puhdistukseen. Jos puhdistat laitteesi itse, ole varovainen. Emme takaa ohjeiden toimivuutta.

Korjaamme yleisimmät viat alle tunnissa. Me Fonumilla uskomme helppouteen, laatuun ja nopeuteen.

Lisätietoa toimipisteistämme yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 0201321400. Lähetti- ja postipalvelu ovat samanhintaisia, kuin laitteen korjaaminen liikkeessä.

 

 

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua lähes 30 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Lähetä puhelimesi postilla

Mikäli asiointi liikkeessä ei onnistu, voit lähettää laitteen huoltoon myös postitse. Täytä yhteystietosi, pakkaa ja lähetä laitteesi meille huoltoon veloituksetta.

Siirry postituspalveluun tästä.

Töihin Fonumille?

Tule osaksi työyhteisöä jossa vallitsee hyvä henki ja tekemisen meininki.

Linkin takaa löydät kaikki Fonumin avoimet työtehtävät. Jos et löydä sinua kiinnostavaa paikkaa, voit laittaa aina avoimen hakemuksen!

Lue lisää

Fonum – älypuhelinhuolto kaikille merkeille

Me Fonumissa olemme sitä mieltä, että iPhone korjaus pitää olla yksinkertaista ja nopeaa. Puhelin korjaus nopeasti ja luotettavasti. Meillä on maan kattavin huoltoverkko, 29 liikettä ympäri Suomea.

Emme ole valtuutettu huolto. iPhone, Samsung tai iPad korjauksissamme käytämme alkuperäistä vastaavia varaosia jotka ovat läpäisseet Fonumin vaativan testausprosessin. Vaihdamme kuukausittain yli 10 000 näyttöä. Varaosistamme vikoja esiintyy noin 2%, joten voimme huoletta sanoa olevamme erittäin luotettava iPhone-, iPad- ja Samsung huolto.

Fonum elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. Korjaamme iPhonet, iPadit ja Samsung Galaxyt alle tunnissa.

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi sekä sisällön ja mainosten kohdentamiseen. Lue lisää tietosuojastamme