NÄIN SAAT MATKAPUHELIMEN AKUN KESTÄMÄÄN PAKKASELLA

Moni törmää ongelmaan, jossa akku yksinkertaisesti hyytyy viileässä ulkoilmassa vaikka varausta olisi vielä jäljellä. Kokosimme viisi vinkkiä, jotta akkusi kestää paremmin paukkuvilla pakkasilla.

1. PIDÄ PUHELIN LÄMPIMÄNÄ

akunkesto-1.jpg

Ensimmäinen vinkki kuulostaa itsestään selvältä: pidä puhelin lämpimänä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Puhelinta kannattaa säilyttää mahdollisimman lähellä kehoa, esimerkiksi takin povitaskussa. Talvitakissa on toppausta povitaskun molemmin puolin. Tästä on paljon hyötyä, sillä puhelin on eräänlaisessa lämpötaskussa takista riippuen. Puhelinta ei kannata säilyttää housujen taskussa. Eritoten tiukkojen housujen taskut ovat myös osittain vaarallisia puhelimille, joiden koko on kasvanut.

– Farkkujen taskussa olevan puhelimen runko vääntyy helposti kun istuu alas. Esimerkiksi iPhone 6 Plus puhelimen näyttö on jo sen verran iso, että kun olet istumassa alas, näyttöön kohdistuu painetta joka pahimmassa tapauksessa vääntää rungon kieroksi. Myös takatasku on huono paikka samasta syystä, sanoo Fonumin huoltopäällikkö Sami Vaittinen.

– Jos pidät puhelinta taskussa, ei kannata harrastaa hikiliikuntaa. Jos liikut, puhelin kannattaa laittaa vaikka minigrip- tai vedenpitävään pussiin. Kosteus pysyy ulkona. Märkä puhelin ja pakkanen sopivat myös huonosti yhteen, Vaittinen jatkaa.

Jos siis lähdet joulunpyhinä hiihtolenkille, laita puhelin vedenpitävään pussiin. Tosi ulkoilija kiepauttaa puhelimen päälle vielä villasukan ennen pussiin laittamista.

2. KÄYTÄ HANDSFREETÄ

akunkesto-3.jpg

Handsfree on aidosti upea keksintö. Jos et pelaa esimerkiksi pelejä pakkasessa, vaan keskityt pääasiallisesti puhumiseen, kannattaa käyttää hands-freetä. Hands-free on saanut uusia ulottovuuksia ääniavustajien kautta. Esimerkiksi Siri Applella, Google Now Androidissa ja Cortana Microsoftilla ovat oiva apu langattomassa käytössä. Avustajat osaavat myös paljon muuta kuin puheluiden soittamiseen: niiden avulla voi lähettää tekstiviestejä, avata sovelluksia, kysyä säätä ja vaihtaa vaikka musiikkikappaletta lenkkeillessä. Avustajat myös kehittyvät koko ajan ja ne käynnistyvät äänikomennon avulla. Älä siis turhaan kaiva puhelinta taskusta, vaan käytä ääniavustajaa!

3. KÄYTÄ SUOJAKOTELOA

akunkesto-2.jpg

Monien puhelimien pinta on lasia tai metallia. Pinnan ei ole todettu varsinaisesti vaikuttavan akunkestoon, mutta käyttömukavuuteen sillä on suuri merkitys. Alumiininen puhelin tuntuu yksinkertaisesti kylmältä pakkassäässä. Kannattaa siis käyttää suojakuoria! Suojakuorien avulla luot myös uuden eristävän kerroksen, joka estää laitetta kylmenemästä niin nopeasti. Suojakuorissa suosimme erityisesti nahkaisia versioita, sillä ne eristävät kylmää paremmin kuin kova muovi. Ekstravinkkinä suosimme hanskoja, jotka kädessä voit käyttää puhelimen kosketusnäyttöä. Valmistajan käyttämästä näyttötekniikasta riippuen, osa laitteista ei tunnista painallusta, mikäli käyttäjällä on hanskat kädessä (esim. iPhone). Tätä varten markkinoilla on hanskoja, joiden sormenpäät on valmistettu materiaalista, joka mahdollistaa kosketuksen käyttämisen hanskat kädessä. Toinen, ehkä hieman retrompi vaihtoehto ovat räpikkäät!

kuoret.jpg

4. KÄYTÄ VARAVIRTAA

virtapankki.jpg

Mitä on varavirta? Viime aikoina markkinoille on tullut etenevissä määrin varavirta-akkuja, lisäakkuja tai virtapankkeja. Olipa nimi mikä tahansa, logiikka on sama. Me tykkäämme puhua virtapankista. Virtapankki on käytännössä ylimääräinen akku, josta saa varavirtaa puhelimeen normaalin latausliittimen kautta. Sen sijaan että liittäisit laturisi USB-kaapelin seinäpistokkeeseen, laitatkin sen kiinni Virtapankin USB-porttiin. Tämän jälkeen liität latausliittimen normaalisti laitteeseesi ja se alkaa latautua. Virtapankkia ostaessa kannattaa huomioida Virtapankin kapasiteetti. Puhelimien akuissa on virtaa 1800-2500 mAh, joten kannattaa ostaa Virtapankki, josta saat noin, tuplasti tämän määrän virtaa. Laadukkaiden Virtapankkien akkukapasiteetti on aina ilmoitettu pakkauksessa.

Voit säilyttää Virtapankkia esimerkiksi repussa tai taskussa, ja pitää laitteesi latauspiuhassa, ja jatkaa sen käyttämistä normaalisti. Virtapankin avulla pidennät puhelimesi akunkestoa edullisesti jopa yli kaksinkertaisesti.

5. MUISTA LADATA AKKUSI ENNEN ULKOILUA

lataus.jpg

Mitä enemmän akussa on kapasiteettia, sitä paremmin se kestää kylmää. Yksinkertaista. Jos lähdet ulkoilemaan niin, että akussasi on kapasitettia vain 20%, on hyvin todennäköistä että puhelin sammuu ennen aikojaan. Kylmä kuluttaa akkua nopeammin. Jos latausta on taas jäljellä 90%, voit käyttää laitettasi pidempään ulkoilmassa. Mikäli laitteesi sammuu ulkona, vaikka akussa on latauskapasiteettia on jäljellä reilusti, kannattaa kääntyä puoleemme. Tämä on merkki huonontuneesta akusta, joka ei varaa virtaa normaalisti ladattaessa. Akuilla on tietty käyttöikä, joka perustuu lataussykleihin. Mitä useammin olet akkuasi ladannut, sitä huonommin se varaa virtaa.

Kaikki Fonum-tarvikkeet ovat erittäin laadukkaita ja löydät ne kaikista liikkeistämme, joita on 29-kappaletta ympäri Suomea. Kaikkien liikkeiden sijainnit näet Yhteys-sivulta.

 

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio puhelimesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä puhelinhuolto. Korjaamme iPhone, iPad, Samsung, OnePlus, Honor, Huawei, LG ja Sony puhelimet nopeasti, ilman ajanvarausta. 

Tule käymään

Puhelin rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Fonum puhelinhuolto palvelee sinua 25 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Uusi elämä puhelimelle!

Lähetä puhelimesi postilla

Mikäli asiointi liikkeessä ei onnistu, voit lähettää laitteen huoltoon myös postitse. Täytä yhteystietosi, pakkaa ja lähetä puhelimesi huoltoon veloituksetta.

Siirry postituspalveluun tästä.

Töihin Fonumille?

Tule osaksi työyhteisöä jossa vallitsee hyvä henki ja tekemisen meininki.

Linkin takaa löydät kaikki Fonumin avoimet työtehtävät. Jos et löydä sinua kiinnostavaa paikkaa, voit laittaa aina avoimen hakemuksen!

Lue lisää

Fonum – älypuhelinhuolto kaikille merkeille

Puhelimen huolto ja korjaus mutkattomaan tapaamme. Ilman ajanvarausta. Helpoin tapa huoltaa laite on piipahtaa johonkin 25 liikkeestämme.
Voit myös käyttää kätevää postituspalveluamme. Selvät sävelet heti kättelyssä. Liikkeen tiskillä sinua on vastassa korjauksen tekevä huoltomies, joka kertoo ihmisten kielellä,
mitä ja miksi huolletaan ja paljonko se maksaa. Nopeammin kuin odotit. Olemme pikahuolto. Se tarkoittaa, että laitettasi ei lähetetä kiertämään Suomea ja jumittamaan
keskushuollon jonoon, vaan korjaamme sen liikkeessä, johon sen viet. Useimmiten saamme sovittua noutoajan jo samalle päivälle. Taattua laatua. Annamme tekemillemme huolloille ja asentamillemme varaosille elinikäisen takuun.
Vakuutusyhtiöiden hyväksymä. Sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta erikseen; tule vain liikkeeseen laitteesi ja
henkilöllisyystodistuksesi kanssa, me hoidamme loput.

Emme ole valtuutettu huolto. Käytämme alkuperäistä vastaavia varaosia jotka ovat läpäisseet Fonumin vaativan testausprosessin. Vaihdamme kuukausittain yli 10 000 näyttöä. Varaosistamme vikoja esiintyy noin 2%, joten voimme huoletta sanoa olevamme erittäin luotettava puhelinhuolto. Uusi elämä puhelimelle!

Fonum elinikäinen takuu

Taattua laatua. Annamme tekemillemme huolloille ja asentamillemme varaosille elinikäisen takuun. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi sekä sisällön ja mainosten kohdentamiseen. Lue lisää tietosuojastamme