Miksi puhelin sammuu kylmässä?

 

akkukampanja kopio.jpg

 

Talvi tulee, vaihda akku ja pidennä puhelimesi käyttöikää. 

 

Miksi puhelimeni sammuu?

 

Puhelimen akku on kuluva osa ja sen luonnolliseen elinkaareen kuuluu akun käyttökapasiteetin heikkeneminen. Puhelimen normaali käyttö, lataaminen ja sovellukset kuluttavat akkua. Jopa kaapissa lojuvan älypuhelimen akun suorituskyky alenee.  

 

Yli kaksi vuotta vanhojen älypuhelimien käyttäjällä tulee usein eteen tilanne, missä puhelin sammuu yllättäen, vaikka akun varaustaso näyttää vielä yli 20 prosenttia. Mistä puhelimen sammuminen johtuu?

 

Yleensä sammumiseen löytyy useampi tekijä, joten puhelimen sammuilu ei välttämättä ole johdonmukaista. Joskus iPhone, Samsung, OnePlus tai Huawei puhelimesi sammuu, vaikka virtaa olisi lähes puolet jäljellä. Joskus sammuminen tapahtuu 10 prosentin tienoilla.

 

Vanhemmissa älypuhelimissa syy erikoiselle käytökselle löytyy yleensä kuluneesta akusta.  Puhelimen järjestelmä ei välttämättä osaa huomioida akun käyttökapasiteettia, kun se laskee paljonko virtaa on vielä jäljellä. Joskus ongelmia saattaa ilmetä myös uudempien puhelimien kanssa. Uudemmissa puhelimissa automaattinen mekanismi saattaa sammuttaa puhelimen suojellakseen sen tärkeitä osia. Sammuminen tapahtuu usein liian kylmässä tai kuumassa lämpötilassa tai kun puhelimen suoritusteho ylittyy.

 

Mitä teen?

 

Yleensä vika korjaantuu kun puhelimeen vaihdetaan uusi akku.

 

Nykyään akun vaihto ei enää välttämättä onnistu kotikonstein, eikä puhelinta mielellään jätä hetkeksikään käsistä. Fonum vaihtaa akun uuteen, paikan päällä ja ilman ajanvarausta. Esimerkiksi iPhone akun vaihto maksaa normaalisti n. 30-70 euroa.

 

Kokeile akun eheyttämistä näillä vinkeillä: 

 

                     1. Sulje akkua kuluttavat sovellukset ja säädä näytön kirkkautta

 

Akkua kuluttavat ohjelmat ja sovellukset, etenkin videon toistaminen ja kuvaaminen sekä erilaiset pelit. Myös GPS paikannusta käyttävät sovellukset kuluttavat akkua normaalia nopeammin. Kun virta on lopussa, sulje ylimääräiset sovellukset ja himmennä näytön kirkkautta. Ota asetuksista käyttöön näytön automaattinen kirkkauden säätö akun säästämiseksi.

 

 

                     2. Lataa puhelinta oikeaoppisesti

 

Lataa puhelintasi vähän kerrallaan, aina kun siihen on mahdollisuus. Älä päästä puhelimesi akkua liian tyhjäksi. Puhelimen virtaa ei myöskään suositella ladattavan nollasta sataan kovin usein, sillä se rasittaa puhelimen litiumioniakkua. Optimaalinen virtataso älypuhelimessa on 45-75 prosentin välissä. Tällä virtatasolla käytetyn akun elinikä on kaikista pisin.

 

Muista ladata akkua, vaikka puhelin ei olisikaan käytössä!

 

 

                      3. Palauta laite tehdasasetuksiin, päivitä ohjelmisto ja kalibroi akku

Yleensä nopeampi akun tyhjeneminen tai puhelimen sammuminen voi viitata myös mahdolliseen ohjelmisto-ongelmaan. Ohjelmisto-ongelman voi aiheuttaa jokin kolmannen osapuolen sovellus, päivittämätön järjestelmä tai liian täysi tallennustila laitteessa. Tähän auttaa laitteen tehdasasetuksiin palautus ja ohjelmiston päivittäminen uusimpaan versioon.

 

Muista varmuuskopioida laitteesi ennen tehdasasetuksiin palautusta.

 

Puhelimen akun kalibrointi auttaa järjestelmää kertomaan todenmukaisemmin siitä, kuinka paljon akkua on vielä jäljellä. Kalibroi akku kuluttamalla akku niin tyhjäksi, että laite sammuu. Lataa akku täyteen ja toista sama uudelleen. Näin akku laskee koko kapasiteetin käyttöön.

 

 

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua 30 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.

Töihin Fonumille?

Tule osaksi työyhteisöä jossa vallitsee hyvä henki ja tekemisen meininki.

Linkin takaa löydät kaikki Fonumin avoimet työtehtävät. Jos et löydä sinua kiinnostavaa paikkaa, voit laittaa aina avoimen hakemuksen!

Lue lisää

Fonum – iPhone, iPad ja Samsung huolto sekä korjaus

Me Fonumissa olemme sitä mieltä, että iPhone ja iPad korjaus pitää olla yksinkertaista ja nopeaa. Huoltoautomme korjaa iPhonen, iPadin tai Samsungin paikan päällä. Meillä on maan kattavin huoltoverkko, 29 liikettä ympäri Suomea.

Emme ole valtuutettu huolto. iPhone, Samsung tai iPad korjauksissamme käytämme alkuperäistä vastaavia varaosia jotka ovat läpäisseet Fonumin vaativan testausprosessin. Vaihdamme kuukausittain yli 10 000 näyttöä. Varaosistamme vikoja esiintyy noin 2%, joten voimme huoletta sanoa olevamme erittäin luotettava iPhone-, iPad- ja Samsung huolto.

Fonum elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. Korjaamme iPhonet, iPadit ja Samsung Galaxyt alle tunnissa.

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.