IPHONE 7 JA 7 PLUS YLEISIMMÄT VIAT JA MITÄ NIILLE VOI TEHDÄ

 

iphone7.png

iPhone 7 ja 7 Plus ovat Applen uusimmat lippulaivamallit. Löytyykö niistä vikoja? Ilman muuta ja paljon. Päätimme listata iPhone 7- ja 7 Plus-puhelimien yleisimmät viat ja kertoa, mitä niille voi tehdä. Vaikka Fonum pääsääntöisesti keskittyy rikkinäisten näyttöjen ja huonojen akkujen vaihtamiseen, meille voit tulla aina myös kohdatessasi ohjelmisto-ongelmia, joista tämän artikkelin lista pääsääntöisesti koostuu.

Työntekijämme tuntevat iOS ja Android-järjestelmät paremmin kuin omat taskunsa, joten kannattaa tulla käymään liikkeessämme, mikäli artikkelin listasta ei löydy ratkaisua ongelmaasi. Liikkeiden sijainnit ja aukioloajat näet tästä.

ONGELMA: KUULOKELIITÄNTÄ

Apple päätti jättää 3.5mm kuulokeliitännän pois uusista iPhone 7 ja 7 Plus-puhelimista. Päätöstä on kritisoitu laajasti, mutta Apple on puolustanut päätöstä sanomalla puuttuvan kuulokeliitännän mahdollistavan paremman akkukapasiteetin ja parempien kamerajärjestelmien mahduttamisen puhelimen sisään. Kyse voi olla mainosjargonista, mutta Applen päätökset jättää jotain pois puhelimista tai tietokoneista ovat hyvin usein osoittautuneet oikeiksi päätöksiksi. Kuulokeliitäntä on kuitenkin jo yli 50-vuotta vanha keksintö.

ip7.jpg

Käyttäjää tämä ei kuitenkaan lohduta. Käyttääksesi vanhanmallisia 3.5mm kuulokkeita, tarvitset niitä varten adapterin. Adapteri tulee myyntipakkauksen mukana. Toinen ärsyttävä seikka on se, että et voi kuunnella musiikkia kuulokkeilla samalla kun lataat puhelinta, koska johdolliset kuulokkeet käyttävät Lightning-liitäntää. Mutta hei, aina voi ostaa Bluetooth-kuulokkeet tai Applen kummallisen näköiset earpodit.

Onko kyseessä siis vika vai ärsyttävä ”ominaisuus” tai puute? Kyse on enemmän ärsyttävästä asiasta. Applen päätös todennäköisesti vauhdittaa langattomien kuulokkeiden kauppaa.

ip7-2.jpg

ONGELMA: IPHONE 7 JA 7 PLUS PITÄÄ KOVAA ÄÄNTÄ

Sur-rur ja sitä rataa. iPhone 7 Plus-puhelimen on sanottu pitävän kovaa ääntä kun se altistuu kovalle rasitukselle pelatessa pelejä tai käyttäessä sovelluksia. ”Surinan” voi kuulla puhelimen takaosasta, mutta raporttien mukaan ongelma ei koske kaikkia iPhone 7-puhelimia. Emme itse ole kohdanneet ongelmaa käyttäessämme iPhone 7 tai 7 Plus-puhelimia, mutta mikäli havaitset ongelman tule käymään ja me tarkastamme puhelimesi.

ONGELMA: IPHONE 7 JA 7 PLUS EI KENTTÄÄ

Tämän ongelman on sanottu tulevan esiin kun pidät puhelintasi lentokonetilassa ja otat lentokonetilan pois käytöstä siirtyäksesi käyttämään iPhone 7 tai 7 Plus-puhelinta normaalitilassa.

Puhelin ei vain yksinkertaisesti yhdisty takaisin matkapuhelinverkkoon. Huhujen mukaan Apple on tietoinen ongelmasta ja on tekemässä korjaava ohjelmistopäivitystä. Tätä kirjottaessa tarjolla on iOS-käyttöjärjestelmän versio 10.1.1, jonka päivitystiedoissa ongelmasta ei ole mainintaa.

Ongelman ratkaisemiseksi voit koittaa käynnistää puhelinta uudestaan, ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen irroittaa ja laittaa sim-kortin takaisin puhelimeen. Voit myös nollata puhelimen verkkoasetukset asetuksista: Asetukset -> Yleiset -> Nollaa -> Nollaa verkkoasetukset. Asetusten nollauksen jälkeen saatat joutua täydentämään joitain langattomien verkkojen tietoja (salasanat ja verkon nimi) uudelleen.

ip7-3.jpg

ONGELMA: IPHONE 7 JA IPHONE 7 PLUS HUONO AKKUKESTO

Akkukesto on klassinen vika tai ehkä ennemminkin ominaisuus. Kuten aiemmin todettiin, akkukesto on parantunut iPhone 6S ja 6S Plus-puhelimiin verrattuna ja kapasiteetti on kasvanut iPhone 7- puhelimen kohdalla 1960mAh:iin, iPhone 6S-puhelimen 1717 mAh:ista. Plus mallien kohdalla iPhone 7 Pus-puhelimen akkukapasitetti on 2900 mAh:ia, iPhone 6S Plus puhelimen 2750 mAh:iin verrattuna.

Omissa testeissämme emme ole havainneet ongelmia akkukeston suhteen. Kannattaa muistaa, että kun saat käsiisi uuden puhelimen käytät sitä luultavasti normaalia enemmän. Voit kuitenkin tarkastaa vinkkimme paremman akkukeston saavuttamiseksi aiemmin kirjoittamastamme artikkelista tästä. Omat kokemuksemme akkukeston parantumisesta ovat positiivisia.

ONGELMA: IPHONE 7 JA 7 PLUS-PUHELIMEN KOTINAPPI

iPhone 7 ja 7 Plus-puhelimissa on otettu käyttöön uudenlainen kotinappi, joka muuttaa puhelimen käyttöä. Nappi ei enää painu alas, kuten aiemmissa malleissa. Nappia tulee silti painaa hipaisun sijaan, jotta pääset sisään puhelimen käyttöjärjestelmään. Kuulostaa epäloogiselta ja sitä se aluksi onkin. Sama ominaisuus on tullut käyttöön myös muissa, vanhemmissa iPhone-malleissa.

Ominaisuus on kuitenkin mahdollista ottaa pois päältä asetuksista. Toimi siis seuraavasti ja saat käyttöösi jälleen ”hipaisu”-avauksen: Asetukset Yleiset Käyttöapu Koti-painike Avaa Touch ID:llä.

ONGELMA: PUHELIN ON JUMISSA

Kaikki iPhonet jumittuvat joskus. Myös iPhone 7 ja 7 Plus. Buuttaa siis puhelin painamalla äänenvoimakkuusalasnappia- ja virtanappia pohjassa yhtäaikaa. Puhelin pakkokäynnistyy uudelleen ja laitteen pitäisi jälleen toimia nopeammin.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ!

Fonumilla on 18 liikettä ympäri Suomea. Tule käymään ja me laitamme puhelimesi kuntoon! Kaikkien liikkeiden sijainnit näet Yhteys-sivulta tästä. Tervetuloa!

 

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio puhelimesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä puhelinhuolto. Korjaamme iPhone, iPad, Samsung, OnePlus, Honor, Huawei, LG ja Sony puhelimet nopeasti, ilman ajanvarausta. 

Tule käymään

Puhelin rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Fonum puhelinhuolto palvelee sinua 25 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Uusi elämä puhelimelle!

Lähetä puhelimesi postilla

Mikäli asiointi liikkeessä ei onnistu, voit lähettää laitteen huoltoon myös postitse. Täytä yhteystietosi, pakkaa ja lähetä puhelimesi huoltoon veloituksetta.

Siirry postituspalveluun tästä.

Töihin Fonumille?

Tule osaksi työyhteisöä jossa vallitsee hyvä henki ja tekemisen meininki.

Linkin takaa löydät kaikki Fonumin avoimet työtehtävät. Jos et löydä sinua kiinnostavaa paikkaa, voit laittaa aina avoimen hakemuksen!

Lue lisää

Fonum – älypuhelinhuolto kaikille merkeille

Puhelimen huolto ja korjaus mutkattomaan tapaamme. Ilman ajanvarausta. Helpoin tapa huoltaa laite on piipahtaa johonkin 25 liikkeestämme.
Voit myös käyttää kätevää postituspalveluamme. Selvät sävelet heti kättelyssä. Liikkeen tiskillä sinua on vastassa korjauksen tekevä huoltomies, joka kertoo ihmisten kielellä,
mitä ja miksi huolletaan ja paljonko se maksaa. Nopeammin kuin odotit. Olemme pikahuolto. Se tarkoittaa, että laitettasi ei lähetetä kiertämään Suomea ja jumittamaan
keskushuollon jonoon, vaan korjaamme sen liikkeessä, johon sen viet. Useimmiten saamme sovittua noutoajan jo samalle päivälle. Taattua laatua. Annamme tekemillemme huolloille ja asentamillemme varaosille elinikäisen takuun.
Vakuutusyhtiöiden hyväksymä. Sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta erikseen; tule vain liikkeeseen laitteesi ja
henkilöllisyystodistuksesi kanssa, me hoidamme loput.

Emme ole valtuutettu huolto. Käytämme alkuperäistä vastaavia varaosia jotka ovat läpäisseet Fonumin vaativan testausprosessin. Vaihdamme kuukausittain yli 10 000 näyttöä. Varaosistamme vikoja esiintyy noin 2%, joten voimme huoletta sanoa olevamme erittäin luotettava puhelinhuolto. Uusi elämä puhelimelle!

Fonum elinikäinen takuu

Taattua laatua. Annamme tekemillemme huolloille ja asentamillemme varaosille elinikäisen takuun. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi sekä sisällön ja mainosten kohdentamiseen. Lue lisää tietosuojastamme