IPHONE 7 ENSITUNNELMAT JA PURKU

ip7_fonum-8.jpg

 

IPHONE 7 PURKU

Saimme iPhone 7-puhelimen käteemme heti kun laite tuli myyntiin. Päätimme purkaa puhelimen ja katsoa mitä muutoksia oli tapahtunut verrattuna iPhone 6S-puhelimeen verrattuna. Käymme puhelimen muutoksia läpi kuvien ja alta löytyvän videon kautta.

iPhone 7 laatikko noudattaa tuttua ja turvallista Applen linjaa: yksinkertaista ja selkää designia. Laatikon sisältä löytyy laturi, lightning-piuha, lightning-kuulokkeet ja adapteri, jolla 3.5mm liitännällä varustetut kuulokkeet voi liittää iPhone 7 puhelimen lightning-liittimeen.

ip7_fonum-9.jpg

Ensitunnelmat iPhone 7 Jet Black 128Gb mallista olivat positiiviset: laite tuntuu entistä paremmalta kädessä. Viimeistely on erittäin tyylikäs ja kameran ulkoneva osa ei haittaa käyttöä. Päinvastoin, vaikka kameran ulkoneva osuus on suurempi kuin iPhone 6S ja 6S Plus puhelimissa, se tuntuu luontevalta. iPhone 7 Plus-puhelimessa, jonka otamme käsittelyyn heti kun saamme sen käsiimme, kameran ulkoinen design ei ole yhtä pyöreä. Puhelimen pinta on Jet Black mallissa hieman “tahmean” oloinen, joka parantaa ulkoista tuntumaa huomattavasti. Jet Black malli on erittäin herkkä naarmuille.

ip7_fonum-11.jpg

Huoltopäällikkö Sami hyökkäsi innokkaasti puhelimen kimppuun. Näytön irroitus noudattaa tuttua linjaa iPhone 6S ja 6S Plus puhelimiin verrattuna. Kosteuden suojaa on parannettu, mikä näkyy puhelimen parempana tiivistyksenä. Applen mukaan 3.5mm kuulokeliitäntä piti jättää pois puhelimesta, jotta parannetuille kameroille saatiin lisätilaa.

ip7_fonum-12.jpg

iPhone 7- puhelimen näyttö avautuu sivulle kun sitä lähdetään irroittamaan. Myös muutamat ruuvit ovat erilaisia: purussa tarvitaan y:n muotoista ruuvaria muutamassa kohdassa. Ruuvit ovat muutenkin “jämäköityneet” verrattuna iPhone 6S ja iPhone 6S plus malleihin verrattuna.

ip7_fonum-10.jpg

Näytön liitännät ovat puhelimen alaosassa akkuliittimen vieressä. Tästä johtuen näyttö tulee avata sivulle. Näin liittimet eivät vahingoitu.

ip7_fonum-13.jpg

Liittimien ja näytön irroituksessa käytettiin tuttuun tapaan muovilastaa. Näytön ympäristöä on syytä lämmittää ennen irroitusta. Tällä saadaan kosteudensujana toimiva liima notkeammaksi ja irroitus helpottuu.

ip7_fonum-13.jpg

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus-puhelimissa on stereo-kaiuttimet. Toinen kaiutin sijaitsee puhelimen alaosassa iPhone 6S ja iPhone 6S Plus malleista tutulla paikalla lightning-liittimen vieressä. Toinen kaiutin on integroitu korvakuulokkeen yhteyteen näytön yläosaan. Testien mukaan ääni kuuluu selvästi aiempaa kovempaa.

ip7_fonum-2.jpg

Osiin purettu puhelin on hyvin viimeistelty! Alumiinin työstön jälki näkyy Jet Black-mallin kotelon sisällä selkeästi.

ip7_fonum-6.jpg

Kuvan keskellä näkyvä Tap-tic engine on tuttu jo iPhone 6S ja 6S Plus- puhelimista. Toimintaa on laajennettu verrattuna aiempiin malleihin. iPhone 7 ja iPhone 7 Plus malleissa kotinappi ei enää liikuu ylös-alas suunnassa vaan pysyy paikallaan. Napin tuntuma on toteutettu Tap-ticin avulla, joka reagoi ja antaa vastusta käyttäjän käyttäessä kotinappia. Tap-ticin tarkkuus on kyseenalaistettu useissa artikkeilessa liittyen iPhone 7 ja iPhone 7 Plus malleihin. Tap-ticin on sanottu värisyttävän koko näytön alaosaa. Omat testimme ovat vielä kesken ja palaamme aiheeseen myöhemmin.

ip7_fonum-4.jpg

Kuten kuvasta näkyy, kosteuden suoja on viety komponentti tasolle. Lighting liitintä ympäröi silikonista tehty suojus, joka ehkäisee kosteusvaurioita. Laitamme puhelimen kovaan kosteudensietomittaukseen myöhemmin.

ip7_fonum-7.jpg

Kameran komponentti on hieman entistä suurempi. Tämä ei ole mikään ihme, sillä kameran valovoima on parantunut aiemmasta f. 1.8:aan ja saanut tuekseen optisen kuvanvakauksen. Näiden ominaisuuksien pitäisi parantaa kameran erottelukykyä huonossa valossa ja tuottaa entistä tarkempia kuvia. Myös kuvan sävyihin on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. Otamme myös kameran ominaisuudet tarkempaan testiin iPhone 7 ja iPhone 7 Plus puhelinten osalta myöhemmin.

YHTEENVETO

ip7_fonum-1.jpg

Osiin purettu iPhone 7 Jet Black puhelin osoittaa Applen kyvyn viedä tuotesuunnittelu jopa puhelimen sisäosiin. Puhelin on jälleen kerran hyvin viimeistelty tuote ja luultavasti 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen unohtuu hyvin pian kun käyttäjät tottuvat lightning-liittimellä tai Bluetoothilla toimiviin kuulokkeisiin. Vai onko kukaan kaivannut cd-asemaa tietokoneisiin viime vuosina?

Isompi kysymys on se, kannattaako puhelinta päivittää jos omistaa esimerkiksi iPhone 6 tai iPhone 6S laitteen? Luultavasti ei. Parannukset ovat kyllä selviä ja lisäävät käyttäjäystävällisyyttä huomattavasti. Fakta on kuitenkin se, että iPhone 6 ja iPhone 6S sarjan puhelimet ovat erittäin hyvin toimivia ja iOS 10-päivitys lisää hyödyllisiä ominaisuuksia aina iPhone 5 ja iPhone 5S sarjan puhelimiin asti.

Monet pienet uudistukset, kuten kameroiden laadun parantuminen ovat erittäin tervetulleita. Odotammekin innolla, että pääsemme purkamaan iPhone 7 Plus-puhelimen ja testaamaan tuplakameran toiminallisuutta.

Otamme molemmat puhelimet osaksi huoltomallistoamme mahdollisimman pian. ‘

Katso kaikki huoltamamme mallit hinnastostamme:

http://www.fonum.fi/hinnasto/

Kaikkien liikkeidemme sijainnit ja yhteystiedot näet yhteystiedot-sivulta:

http://www.fonum.fi/yhteys/

KATSO MITÄ IPHONE 7 PUHELIMELLE KÄY HYDRAULIC PRESS CHANNELIN KÄSITTELYSSÄ!

Loppukevennyksenä toimitimme puhelimen heti purkamisen jälkeen Hydraulic Press Channelin herkkään huomaan. Katso lopputulos alta ja nauti kun puhelin kohtaa useamman tonnin paineen.

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio puhelimesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä puhelinhuolto. Korjaamme iPhone, iPad, Samsung, OnePlus, Honor, Huawei, LG ja Sony puhelimet nopeasti, ilman ajanvarausta. 

Tule käymään

Puhelin rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Fonum puhelinhuolto palvelee sinua 25 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Uusi elämä puhelimelle!

Lähetä puhelimesi postilla

Mikäli asiointi liikkeessä ei onnistu, voit lähettää laitteen huoltoon myös postitse. Täytä yhteystietosi, pakkaa ja lähetä puhelimesi huoltoon veloituksetta.

Siirry postituspalveluun tästä.

Töihin Fonumille?

Tule osaksi työyhteisöä jossa vallitsee hyvä henki ja tekemisen meininki.

Linkin takaa löydät kaikki Fonumin avoimet työtehtävät. Jos et löydä sinua kiinnostavaa paikkaa, voit laittaa aina avoimen hakemuksen!

Lue lisää

Fonum – älypuhelinhuolto kaikille merkeille

Puhelimen huolto ja korjaus mutkattomaan tapaamme. Ilman ajanvarausta. Helpoin tapa huoltaa laite on piipahtaa johonkin 25 liikkeestämme.
Voit myös käyttää kätevää postituspalveluamme. Selvät sävelet heti kättelyssä. Liikkeen tiskillä sinua on vastassa korjauksen tekevä huoltomies, joka kertoo ihmisten kielellä,
mitä ja miksi huolletaan ja paljonko se maksaa. Nopeammin kuin odotit. Olemme pikahuolto. Se tarkoittaa, että laitettasi ei lähetetä kiertämään Suomea ja jumittamaan
keskushuollon jonoon, vaan korjaamme sen liikkeessä, johon sen viet. Useimmiten saamme sovittua noutoajan jo samalle päivälle. Taattua laatua. Annamme tekemillemme huolloille ja asentamillemme varaosille elinikäisen takuun.
Vakuutusyhtiöiden hyväksymä. Sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta erikseen; tule vain liikkeeseen laitteesi ja
henkilöllisyystodistuksesi kanssa, me hoidamme loput.

Emme ole valtuutettu huolto. Käytämme alkuperäistä vastaavia varaosia jotka ovat läpäisseet Fonumin vaativan testausprosessin. Vaihdamme kuukausittain yli 10 000 näyttöä. Varaosistamme vikoja esiintyy noin 2%, joten voimme huoletta sanoa olevamme erittäin luotettava puhelinhuolto. Uusi elämä puhelimelle!

Fonum elinikäinen takuu

Taattua laatua. Annamme tekemillemme huolloille ja asentamillemme varaosille elinikäisen takuun. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi sekä sisällön ja mainosten kohdentamiseen. Lue lisää tietosuojastamme