MILLOIN PUHELIN TAI TABLETTI KANNATTAA HUOLTAA?

Kannattaako tätä korjata? Sen kysymyksen kuulemme usein liikkeidemme tiskillä, ja tottakai meillä on vastaus valmiina!

Suosittelemme puhelimen tai tabletin huoltoa tilanteessa kuin tilanteessa ja aina kannattaa tulla käymään ja kysyä asiantuntijan mielipide suoraan Fonumin liikkeestä. On kuitenkin muutama asia, jotka aidosti vaikuttavat siihen kannattaako puhelinta tai tablettia korjata.

IMG_4928-1020x765.jpg

Kuvan Sony Xperia Z1 Compact julkaistiin vuonna 2014, mutta se alkaa jo olla käyttöikänsä lopussa. Usein halvemmat mallit vanhenevat nopeiten.

1. IKÄ

Puhelimet ja tabletit vanhenevat. Vaikka puhelimesi olisi kuin pakasta vedetty, saattaa sen ohjelmisto olla niin vanha, että siihen ei saa enää tietoturvapäivityksiä. Puhelimen keskimääräinen käyttöikä on 2-4 vuotta. Ikää ei kuitenkaan kannata säikähtää. Hyvin usein iPhone 4S –puhelin toimii erinomaisesti ja tarjoaa käyttäjälle kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Tietoturva asia on kuitenkin vaikea pala nieltäväksi. Apple ei enää esimerkiksi päivittänyt uusinta iOS 10-käyttöjärjestelmää iPhone 4- ja 4S-puhelimille. Puhelimille ei ole myöskään luvassa uusia, korjaavia päivityksiä iOS 9.3 –järjestelmän puitteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseiset iPhone 4- ja 4S-puhelimet ovat haavoittuvaisempia tietoturvauhille. Myöskään kaikki applikaatiot eivät enää toimi vanhoissa puhelimissa. Android-puhelimissa sykli on vielä nopeampi. Jos et ole varma onko puhelimessasi uusin mahdollinen käyttöjärjestelmä, voit aina tulla liikkeeseemme ja me tarkastamme asian!

Tarkastuslista:

Onko laitteessasi uusin versio käyttöjärjestelmästä?

Voit tarkastaa version  laitteesi asetuksista.

iOS (Apple) -laitteessa mene Asetukset -> Yleiset -> Ohjelmistopäivitys. Jos Ohjelmistopäivityksen vieressä on numero, se tarkoittaa sitä, että käyttöjärjestelmä on päivitettävissä.

Applen iOS-käyttöjärjestelmän päivitysohjeet löydät Applen-sivuilta tämän linkin takaa.

Android -laitteessa mene Asetukset -> Tietoja laitteesta-> Lataa päivitys. Jos sinulla on tässä kohdassa numero tekstin vieressä, käyttöjärjestelmälle on saatavissa päivitys.

Androidin osalta ohjeet saattavat vaihdella riippuen laitteesi merkistä ja mallista. Tämän linkin takaa löytyvillä ohjeilla pääset kärryille miten ja mistä päivitys tehdään. Joskus saattaa kuitenkin olla tarpeen katsoa Googlesta (hae merkkiä ja mallia ja ohjelmistopäivitystä) päivitysohjeet, jotka löytyvät valmistajan sivuilta.

Toimivatko kaikki applikaatiot puhelimessasi

Applikaatiot ovat osittain käyttöjärjestelmästä riippuvaisia. Osa iOS-applikaatiosta ei ole ladattavissa vanhoille käyttöjärjestelmille ja sama koskee myös Android-applikaatioita. Jos olet esimerkiksi käyttänyt iOS 7-käyttöjärjestelmässä Yle Areena applikaatioita et voi pävittää sitä enää uuteen ennen käyttöjärjestelmän päivitystä. Vanhentunut applikaatio ei välttämättä enää näytä sitä sisältöä jota haluaisit katsoa. Osa applikaatioista toimii hyvin ilman päivityksiä.

2. PALVELEEKO LAITE KÄYTTÖTARPEITASI

Oletko tyytyväinen laitteeseesi? Kaikki me käytämme mobiilaitteita eri tavalla. On pelaajia, ajankäytönhallitsijoita, hardcore-uutisfaneja, ja tietenkin käyttäjiä jotka vain soittavat ja lähettävät tekstiviestejä.

Jos laite palvelee käyttötarkoitustasi ja olet tyytyväinen sen toimivuuteen ja nopeuteen, laite kannattaa korjata. Ei voi kieltää, etteivätkö puhelimet ja tabletit olisi nopeutuneet, mutta hyvin usein tyytyväinen käyttäjä ei edes kiinnitä näihin seikkoihin huomiota. Korjaamalla laitteen, säästät selvää rahaa ja ostat laitteellesi lisää käyttöaikaa. Esimerkiksi iPhone 5S-puhelinta myydään edelleen uutena ja laite on vieläkin täysin toimiva peruskäytössä. Akun vaihdolla ostat laitteelleesi kirjaimellisesti uuden elämän ja jatkat sen käyttöaikaa. Kannattaa kuitenkin muistaa kohdassa yksi mainitut seikat tietoturvallisuudesta.

Jos olet sitä mieltä, että laite ei vastaa käyttötarpeitasi, saattaa olla aika pävitittää uuteen laitteeseen. Hyviä merkkejä vaihdon tarpeesta ovat hitaus, tallennustilan puute tai se, että käyttöjärjestelmä ei tue jotain applikaatiota jonka haluaisit ladata. Näyttöjen koko on myös kasvanut ja lähes kaikista puhelimista on saatavissa sekä iso että pieni näyttöinen versio. Iso näyttö voi olla avain onneen! Kamerat ovat myös parantuneet viimeisen neljän vuoden aikana huomattavasti, joten nykylaitteet ovat myös erinomaisia kameroita!

Tarkastuslista:

Oletko tyytyväinen laitteeseesi?Pohdi huolella onko laitteessa jotain, joka ärsyttää sinua:

Laite on hidas,

en voi ladata kaikkia applikaatioita jotka haluaisin ladata ja

kameran kuvien laatu on huono.

Oletko valmis ostamaan lisää käyttöikää laitteellesi vaihtamalla siihen uuden akun?

Akun vaihto on yleinen, ja edullinen, toimenpide. Pienellä sijoituksella laitteesi saa huomattavan parannuksen käyttöikäänsä.

Akkukesto on yleensä ensimmäinen asia joka alkaa ärsyttämään käyttäjää. Tällöin akku kannattaa vaihtaa, mutta ennen vaihtoa voit ostaa esimerkiksi Fonum-virtapankin tai varmistaa, että lataat laitteesi oikein

 

IMG_4927-1020x686.jpg

3. FYYSISET VIAT

Joskus laitteet ovat saaneet niin kovaa kyytiä, että niitä ei kannata korjata. Meille on tullut laitteita, jotka ovat jääneet traktorin renkaan alle tai tippuneet kerrostalon seitsemännestä kerroksesta alas. Kyllä. Seitsemännestä kerroksesta. Voimme oikoa kierot rungot, kuivattaa kastuneet laitteet ja tehdä käytännössä kaiken mahdollisen laitteesi pelastamiseksi. Kustannukset voivat kuitenkin nousta korkeaksi, joten joissain tapauksissa tulee halvemmaksi ostaa uusi laite, jonka vakuutusyhtiö hyvin usein korvaa omavastuuosuutta vastaan.

Kaikissa tapauksissa emme kuitenkaan anna takuuta huoltotyölle. Esimerkiksi vääntynyt runko voi aiheuttaa toistuvia näytön irtoamisia paikoiltaan. Kosteusvaurioisille laitteille emme tarjoa takuuta, vaikka pystymme tekemään niille alkoholipesun. Tämä johtuu siitä, että kosteusvauriot voivat aiheuttaa ongelmia vielä alkoholipesun jälkeenkin.

Kannattaa kiinnittää huomioita myös lisätarvikkeiden kuten laturin ja latauskaapelin toimivuuteen. Jos laitteesi ei lataa, kannattaa yrittää toisella laturilla ja piuhalla. Fonumin kaikista liikkeistä löydät laadukkaat Fonum lisätarvikkeet. Tarjolla on Fonum USB-laturi ja Fonum-lightning-, MicroUSB-, ja Dock-latauskaapelit.

Kun tuot laitteen huoltoon, kannattaa kertoa mitä laitteelle on käynyt ja missä tilanteessa. Se helpottaa arviointia kun teemme huoltosuunnitelman. Ajantasaisen huolto hinnastomme näet osoitteesta www.fonum.fi/hinnasto.

Tarkastuslista:

Toimiiko laite fyysisesti? Mikä laitteessa on aidosti vikana? Toimimattomat napit ovat erittäin ärsyttäviä, samoin kuin rikkinäinen näyttö. Näytöstä voi itseasiassa irrota lasinsiruja, jotka tuntuvat erittäin ilkeältä mennessään ihon alle.

Lisätietoa toimimattomista näppäimistä löydät tämän linkin takaa.

Lisätietoa rikkoutuneet näytön vaihdosta löydät tämän linkin takaa.

Ovatko laturi ja latauskaapeli rikki?

Joskus laturi ja / tai latauskaapeli ovat syynä siihen, että laite ei lataudu. Testaa siis toisella laturilla ja latauskaapeli ovatko ne ongelman lähteenä. Voit tulla testaamaan laitteesi kaikkiin liikkeisiimme, joista löydät laadukkaat Fonum lisätarvikkeet, kuten laturin ja piuhat.

Onko laite kastunut?

Jos laitteesi kastuu, kannattaa noudattaa Fonumin ensiapuohjeita. Laitetta ei tule missään nimessä laittaa päälle kastumisen jälkeen. Hyvin usein voimme pelastaa laitteestasi sinulle tärkeät tiedot, mutta kannattaa muistaa ottaa varmuuskopio laitteesta säännöllisesti.

Mitkä ovat laitteen todellisia vikoja? Joskus fyysinen vika esimerkiksi kotinapin osalta voikin olla ohjelmistovika.

Ohjelmistoviat korjaantuvat hyvin usein käyttöjärjestelmän päivityksellä tai laitteen nollauksella. Autamme sinua mielellämme molemmissa kaikissa liikkeissämme. Fyysinen vika ei olekkaan välttämättä fyysinen, vaan voi korjaantua hyvinkin helposti ohjelmistopäivityksellä.

Joko sinulla on panssarilasi ja suojakuori?

Panssarilasi suojaa laitteen näyttöä naarmuilta ja kolhuilta. Lisätietoa panssarilasista löydät tämän linkin takaa. Liikkeistämme löydät myös laadukkaat Eight-suojakotelot, joita on saatavana lompakkomallisena ja pelkkänä takakuorena. Suojakotelo suojaa hyvin iskuilta ja kolhuilta ja antaa yhdessä panssarilasin kanssa erittäin hyvän suojan!

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, voit olla aina meihin yhteydessä puhelimitse numeroon 020 1321 400, varaukset [at] fonum.fi (sähköpostilla) tai tulemalla käymään johonkin yli 20-liikkeestämme, joita löydät ympäri Suomea. Osaamme auttaa sinua kaikissa mobiililaitteisiin liittyvissä ongelmissa.

Rakkaudesta pieneen meisseliin!

MATKAPUHELIN JA TABLETTI PIKAHUOLTO HELSINKI

HIRES_ASIAKAS2-1020x680.jpg

ALLE TUNNISSA, ILMAN AJANVARAUSTA, ELINIKÄINEN TAKUU!

Fonumilla on Helsingissä neljä liikettä keskeisillä sijainneilla: Kauppakeskus Forumissa, kauppakeskus REDIssä ja kauppakeskus Itiksessä.

Korjaamme iPhonet, iPadit ja Samsung Galaxyt alle tunnissa. OnePlus, Honor, Huawei, Sony ja LG puhelimet 2-3 vuorokauden kuluessa. Löydät alta liikkeiden sijainnit ja aukioloajat. Ajantasaisen huoltohinnasto näet osoitteesta www.fonum.fi/hinnasto.

FONUM FORUM

Ma-Pe 9-21
La 9-19
Su 12-18
Puhelin 020 1321 407

Tästä pääset Forumin liikkeen sivulle.

FONUM REDI

Ma-Pe 9-21
La 9-18
Su 12-18
Puhelin 020 1321 440

Tästä pääset REDIn liikkeen sivulle.

FONUM ITIS

Ma-Pe 10-21
La 10-19
Su 12-18
Puhelin 020 1321 422

Tästä pääset Itiksen liikkeen sivulle.

FONUM KAMPPI

Ma-Pe 9-21
La 9-19
Su 12-18
Puhelin 020 1321 415

Tästä pääset Kampin liikkeen sivulle.

 

RAKKAUDESTA PIENEEN MEISSELIIN

 

ympyra_logo.jpg

 

 

 

 

MARRASKUUN 10 KORJATUINTA PUHELINTA – IPHONE YHÄ KÄRJESSÄ

naytto_rikki-2-1020x680.jpg

iPhone on edelleen eniten huollettujen älypuhelinten kärjessä. Applen laitteet ovat usein kärkisijoilla, kun verrataan eniten korjattujen älypuhelinten tilastoja edellisiin kuukausiin. Muutosta ei ole tullut marraskuussakaan. Korjatuimpien laitteiden kymmenen kärjessä oli kuusi eri iPhone-mallia, suosittu OnePlus 3, Honor 8 sekä Samsung Galaxy S-sarjan puhelimia.

Eritoten kaksi sukupolvea vanhat mallit ovat niitä, joita vielä halutaan korjata ja joilla koetaan olevan käyttöarvoa. Älypuhelimien hinnat ovat niin korkeita, että niiden korjaaminen on kannattavaa, vaikka kyseessä olisi jopa 3 tai 4 vuotta vanha puhelin. Kuluttajat ovat valmiita vaihtamaan myös edullisempien puhelimien rikkoutuneita näytön laseja.

Eniten korjattuja laitteita verratessa ei puhuta ainoastaan puhelimen laadusta ja kestävyydestä. Lukuja voidaan hyvin verrata myydyimpien puhelinmallien, laitteen ostohinnan sekä jälleenmyyntiarvon kanssa. Eli mitä kalliimpi ostohinta ja parempi jälleenmyyntiarvo laitteella on, sitä kannattavampaa on myös sen korjaaminen.

Yleensä vilkkainta aikaa matkapuhelinten pikahuoltopalveluille ovat juhlapyhät. Eniten puhelimia korjataan aina silloin, kun suuret massat liikkuvat. Joulun aikaan lahjaostoksilla asioidessa ihmisten on helppo jättää puhelin korjattavaksi. Jouluna ihmiset ostavat uusia puhelimia itselleen ja lahjaksi. Uusien laitteiden hankinta aiheuttaa piikin panssarilasien ja lisätarvikkeiden, kuten latureiden ja suojakuorien myynnissä.

Fonum myy myös uusia laitteita ja palvelemme 28 kauppakeskuksessa ympäri Suomea. Kun ostat laitteen Fonumilta, saat kaupanpäälle yhden ilmaisen näytönvaihdon!

 

ylabanneri-1020x120.gif

 

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6s
Apple iPhone 5s
OnePlus 3
Apple iPhone 7
Huawei Honor 8
Samsung Galaxy S7 edge
Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 7 Plus
Samsung Galaxy S7

Fonumilta saat kokonaisvaltaisen palvelun koko laitteen elinkaaren ajan. Palvelemme sinua uuden laitteen ostosta, huollon kautta, kierrätykseen asti. Lisäksi saat meiltä Suomen kattavimmat pikahuoltopalvelut, liittymäpalvelut ja tarvikkeet. Katso lähin liikkeesi osoitteesta: Fonum.fi/yhteys.

JOULUN PARAS LAHJAVINKKI, KLICK!

Honor 9 korjaus

 

FONUM KORJAA HONOR 9-PUHELIMESTA SEURAAVAT VIAT

Honor 9 näyttö rikki

Honor 9 kastunut

Honor 9 Kamera ei toimi

honor8_0.jpg

Honor 9 on Huawein Honor perheen uusin tulokas. Kyseessä on laadukas lippulaivapuhelin, joka on päivittynyt Honor 8-puhelimesta. Honor 9 puhelin on hyvin tutun tuntuinen, sillä se muistuttaa pitkälti aikaisemmin julkaistua Huawei P10 puhelinta. Honor 9 eroaa kuitenkin muotoilultaan ja muistuttaa edeltäjäänsä Honor 8 puhelinta.

Honor 9 vahvuus on tuplakamera, jonka avulla on mahdollista ottaa parempia kuvia. Honor 9-puhelimesta löytyy 20 + 12 megapikselin kaksoiskamera sekä 8 megapikselin etukamera. Toinen kamera kuvaa värillistä kuvaa ja toinen mustavalkoista. Ratkaisun avulla saavutetaan Huawein mukaan valoisammat kuvat joissa on enemmän informaatiota kun molempien kameroiden kuvat yhdistetään yhdeksi kuvaksi. Kamera onkin erittäin laadukas ja samanlainen kamera löytyy Huawein P10-puhelimesta, joka löytyy myös Fonumin huoltolistalta.

honor8_2-1020x765_1.jpg

Honor 9- puhelimen lataus hoituu USB-C-portin kautta. Käytössä on pikalataus, jonka avulla, kokemuksemme mukaan, 3000mAh akku latautuu noin 25 prosenttia puolessa tunnissa. Ei siis nopein pikalataus, mutta Honor 9-puhelimen akku kestää aktiivista käyttöä päivän.

FONUM KORJAA HONOR 9 PUHELIMEN VIAT

Honor 9-puhelimen näytön vaihdon hinta on 219€ ja Honor 9 takalasin vaihto 69 euroa. Honor 9 näytön vaihto ei tapahdu vielä alle tunnissa. Honor 9 korjaus onnistuu 29 Fonum liikkeessä ympäri Suomea.

Saadaksesi täyden varmuuden huollon onnistumisesta, voit olla yhteydessä suoraan lähimpään liikkeeseesi. Kaikkien liikkeiden yhteystiedot löydät yhteys-sivulta osoitteesta www.fonum.fi/yhteys tai voit soittaa numeroon 0201321400

Ajantasaisen huoltohinnastomme näet hinnasto-sivuilta linkin takaa:
http://www.fonum.fi/hinnasto

IPHONE X NÄYTÖN VAIHTO

APPLE IPHONE X NÄYTÖN VAIHTO VAIHE VAIHEELTA:

Uusi iPhone X on kokonaan näyttöä. Reunoille ylettyvä OLED-näyttöpaneeli on Applen laitteissa uutta ja sitä kutsutaan nimellä Super Retina. Uusi 5.8 tuuman Super Retina –näyttö seuraa tyylikkäästi laitteen pyöreää muotoilua. Juhlamallin sanotaan olevan kaikkien aikojen kestävin älypuhelin, se on tehty lasista ja ruostumattomasta terässeoksesta. Lisäksi laite on roiske- ja pölytiivis.

iPhone X on saatavilla 64 ja 256 gigatavun muistilla. Värivaihtoehtoja ovat hopea ja tähtiharmaa. iPhone X hinta Suomessa on alkaen 1179 euroa.

IPHONE X NÄYTÖN VAIHTO

Mikäli vahinko kuitenkin sattuu ja iPhonen näyttö menee rikki, niin vaihdamme iPhone X puhelinten näytön ja muut pienosat alle tunnissa, ilman ajanvarausta ja elinikäisellä takuulla.

iPhone X puhelimen näytön vaihto hinta on 499€ ja iPhone X korjaus onnistuu 29 Fonum liikkeessä ympäri Suomea.

Saadaksesi täyden varmuuden huollon onnistumisesta, voit olla yhteydessä suoraan lähimpään liikkeeseesi. Kaikkien liikkeiden yhteystiedot löydät yhteys-sivulta osoitteesta www.fonum.fi/yhteys tai voit soittaa numeroon 0201321400.

Ajantasaisen huoltohinnastomme näet hinnasto-sivuilta linkin takaa:
http://www.fonum.fi/hinnasto

Puhelimen näyttö rikki? Toimi näin!

Yleensä puhelimen korjaus on ajankohtainen silloin kun sen näyttö on rikki. Lisäksi yleisimpiä puhelinhuoltoja ovat akun vaihto tai vääntyneen rungon korjaus.

Kun puhelimen lasi on rikki, mutta lcd näyttö jää ehjäksi, niin puhelimen käyttäminen on vielä mahdollista. Rikkoutuneesta lasista irtoaa kuitenkin helposti teräviä paloja ja puhelimen sisään saattaa päästä pölyä sekä kosteutta. Kun lasi hajoaa, puhelin kannattaa tuoda huoltoon.

Puhelimen lasi on rikki, toimi näin:

  1. Jos puhelimen käyttö on välttämätöntä vielä särkymisen jälkeen, niin suojaa näyttö kelmulla, kontaktimuovilla tai läpinäkyvällä teipillä. Näin vältät lasinsirut käsissä, eikä kosteus tai pöly pääse puhelimen sisälle. Muista varmuuskopiointi.
  2. Tuo puhelin lähimpään huoltoliikkeeseemme
  3. Onko sinulla vakuutus? Yleensä kotivakuutus tai matkavakuutus korvaa vahingon sattuessa puhelimen korjauksen. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Teemme yhteistyötä usean vakuutusyhtiön kanssa. Parhaassa tapauksessa voi hoitaa sekä vahinkotapahtuman, että korjauksen samalta tiskiltä.

 

Hinnastosta löydät esimerkkejä näytön korjauksista. Jos et löytänyt haluamaasi listalta, niin ota yhteyttä tai poikkea lähimmässä liikkeessämme. Arvioimme huoltokustannukset ja laitamme puhelimen kuntoon!


Me Fonumilla olemme sitä mieltä, että puhelimen korjaamisen pitää olla yksinkertaista ja nopeaa.

Fonum on Suomen suurin matkapuhelinten ja tablettien pikahuolto. Meillä on maan kattavin huoltoverkko, 29 liikettä ympäri Suomea. Korjaamme iPhonet, iPadit ja Samsung Galaxyt alle tunnissa. OnePlus, Sony ja Huawei huollot 2-3 vuorokaudessa. Meiltä saat myös liittymät, uudet laitteet ja tarvikkeet.

Alle tunnissa, ilman ajanvarausta ja elinikäinen takuu!

PUHELIN RIKKI, EIKÄ AKKU KESTÄ?

Ei hätää. Minkä tahansa huollon yhteydessä vaihdamme akkusi 10 euron alennuksella, jonka ansiosta elämäsi helpottuu huomattavasti.

Yleensä puhelimen korjaus on ajankohtainen silloin kun sen näyttö on rikki. Lisäksi yleisimpiä puhelin huoltoja ovat akun vaihto tai vääntyneen rungon korjaus.

fb_kilpailu3.jpg

Etusi on jopa -30%. Kampanja voimassa huhtikuun ajan.

Tilaa aihepiirin Puhelin korjaus RSS-syöte

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua 30 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.