IPHONE NÄYTÖN VAIHTO ITSE

Haluatko korjata iPhone näytön itse?

Me olemme aina ajatelleet, että iPhonen näytön vaihto on mahdollista tehdä itse. Siksi olemme usein antaneet vinkkejä ja neuvoja niille, jotka ovat sen itse halunneet tehdä. Joskus osat palaavat meille minigripissä, josta sitten olemme saaneet puhelimen taas ehjäksi. Joskus työ käy kätevästi ensikertalaiselta. Aikaa ensimmäistä kertaa puhelimen avaajalla menee korjaukseen tunteja, mutta toisaalta rahaa säästyy.

Voit katsoa ohjeet meidän YouTube kanavalta, Fonumin huoltokoulusta. Alla esimerkkinä iPhone 6 näytön vaihto:

 

 

MITÄ ONGELMIA VOI TULLA?

Kun iPhonen näyttöä lähtee itse vaihtamaan voi helposti unohtua jokin työvaihe tai ruuveja jäädä uupuumaan. Onneksi, jos et ole tyytyväinen lopputuloksen, voit tuoda puhelimen meille, niin autamme siinä vaiheessa kun homma ei enää itseltä luonnistu.

Joka tapauksessa iPhonen näytön vaihto itse, ei ole mahdoton tehtävä. Muista työtä aloittaessasi piirtää pohjakuva puhelimesta, johon asetat ruuvit samaan järjestykseen kuin ne ovat puhelimesta pois ottaessasi. Vältä koskemasta sormilla liittimiin ja tee työ mahdollisimman pölyttömässä tilassa.

NÄILLÄ VINKEILLÄ ONNISTUT

Ruuvit ovat pieniä ja niitä on paljon, siksi työ vaatii kärsivällisyyttä. Tärkeimmät kohdat operaatiossa ovat:

1. Seuraa tarkasti videon ohjeita

2. Irroita liittimet mahdollisimman hellävaraisesti

3. Poista vanhan näytön lasinsirpaleet tarkasti

4. Katso kiinnittäessäsi uutta iPhone näyttöä, että iPhone näytön liittimet asettuvat kiinnitysvaiheessa paikalleen niin, että ne eivät rypisty näytön alle

5. Kaikki osat menevät paikalleen ilman väkivaltaa

6. Pidä ruuvit järjestyksessä

Muista, että jos homma menee kaikesta huolimatta reisille, meidän liikkeemme auttavat sinua mielellään!

 

Hauskoja hetkiä korjausten parissa.

IPHONE 5 RIKKI?

Ei kyllä varmaan ihan näin romuna?

Pojat ovat päättäneet ampua iPhone 5:sta ihan tosissaan. Videolla iPhone 5 kokee miltä tuntuu kun sitä ammutaan Barrett M82A1 -aseella:

Me saamme tuon puhelimenkin korjattua, joten jos sulle käy vastaavaa, niin tuo vaan meille ja laitetaan puhelin kuntoon. Oli sitten näyttö rikki, akku loppu tai puhelin jäänyt panssarivaunun alle. Me autetaan!

IPHONE NÄYTTÖ RIKKI, MITEN TOIMIA?

iphone_repair_4.jpg

Kesä on parhaimmillaan ja iPhonen näyttöjen korjausmäärät ovat kasvaneet meillä heti lämpimien kausien alettua. Yleensä iPhonen lasi menee rikki, mutta varsinainen näyttö jää ehjäksi. Tällöin puhelimen käyttäminen on vielä mahdollista, mutta lasista irtoaa helposti teräviä paloja.

IPHONE LASI RIKKI, TOIMI NÄIN

1. Jotta voit käyttää puhelinta heti ja vältät terävät lasinsirut hanki halpa suojakelmu lasiin. Sopiva suoja löytyy kaikista hyvin varustelluista puhelin- ja tarvikeliikkeistä. Meiltä löytyy suojia myös jokaiseen iPhone malliin. Tosielämän McGyver laittaa elmukelmua ja lämmittää sen silitysraudalla. (laita leivinpaperi silitysraudan ja elmukelmun väliin, niin silitysrauta säilyy vielä seuraavaan silityskertaan.)

2. Tuo puhelin meidän liikeeseemme tai tilaa lähetti. Voit kokeilla myös korjata puhelimen lasin itse. Me autamme jos jokin menee vikaan!

3. Nauti ehjästä puhelimesta.

0829_iphone_diy_630x420.jpg

Toivotamme kaikille asiakkaillemme hyvää ja lämmintä kesää!

 

IPHONE JUMISSA OHJELMISTOPÄIVITYKSEN JÄLKEEN

FONUM_PREVIEW-5-1020x680.jpg

Onko iPhonesi tai iPadisi jäänyt jumiin IOS 9.0 ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä on suhteellisen yleistä tällä hetkellä.

NÄIN KORJAAT IPHONEN TAI IPADIN JOKA ON JÄÄNYT JUMIIN OHJELMISTOPÄIVITYKSEN YHTEYDESSÄ

Jos iPhone ei vastaaa, niin tämän jumiin menon jälkeen on tietojen saaminen puhelimesta muiden kun kuvien osalta vaikeaa. Kotikonstein kuvat saa pelastettua Mac tietokoneella ja Macin omalla kuvansiirtäjä-ohjelmalla.
Näin löydät sen:

Näyttökuva-2015-09-23-kello-11.18.18-1020x729.png

Finder > hae > kuvansiirtäjä, varmista vielä täppä vielä siihen, että tästä mäkistä, eikä kansiosta.
Kun kuvat on siirretty, niin ainoa tapa palauttaa puhelin on palautustilan (DFU) kautta.
iPhoto saattaa aueta, jos tietokone ja puhelin on luotettu kerran, jolla kuvien pelastaminen on myös mahdollista.

Näin saat siirrettyä kuvat.
Tämän jälkeen puhelin täytyy palauttaa palautustilan (DFU) kautta ja se onnistuu näin:

1. Kytke puhelin tietokoneeseen missä on iTunes asennettuna

2. Paina virta ja kotinappia tasan 10 sekunttia

3. Tämän jälkeen päästä virtanapista irti mutta pidä kotinappi pohjassa kunnes iTunes ilmoittaa että on havainnut laitteen palautustilassa.

3.1. Tiedät laitteen olevan palautustilassa (DFU) siitä, että laitteen näyttöön ei ilmesty mitään kuvaa, mutta tietokone tunnistaa laitteen. Mikäli laite käynnistyy uudestaan, eikä mennyt palautustilaan, yritä uudestaan.

4. Sitten paina palauta tai palauta ja päivitä.

Ja nyt kaiken pitäisi olla taas kunnossa. Muista, että puhelin jumiin menon jälkeen hävittää kaiken tiedon puhelimesta, joten siksi on olennaista yrittää pelastaa kuvat puhelimesta.

Voit aina tuoda puhelimen meille ja teemme tämän puolestasi. Toimenpiteen hinta on liikkeessämme 25€.
Yhteystiedot löydät täältä.

IPHONE 6S JA 6S PLUS VIAT JOITA KORJAAMME

IPHONE 6S JA 6S PLUS YLEISIMMÄT VIAT JA MITÄ NIILLE VOI TEHDÄ

Ulkomuodoltaan mallit ovat lähes identtisiä iPhone 6 ja iPhone 6 Plus mallien kanssa, joten meisselit heiluvat tuttuun tapaan ja hoidamme korjaukset liikkeissämme alle tunnissa. Me Fonumilla uskomme nopeuteen, helppouteen ja laatuun.

JOS PUHELIMESSASI ON JOKIN NÄISTÄ VIOISTA, KÄÄNNY PUOLEEMME!

 

iPhone 6 / 6S / 6S Plus näyttö rikki

iPhone 6 / 6S / 6S Plus akku ei toimi

iPhone 6 / 6S / 6S Plus kastunut

iPhone 6 / 6S / 6S Plus ei lataa

iPhone 6 / 6S / 6S Plus kamera rikki

iPhone 6 / 6S / 6S Plus virtanappi on rikki

iPhone 6 / 6S / 6S Plus kotinäppäin on rikki

iPhone6-1020x680.jpg

 Alla video, jossa hienomekaanikkomme tutustuu puhelimeen pintaa syvemmältä ja kertoo lasin vaihdosta.

 

Akku tyhjenee liian nopeasti tai ei toimi

 

AKKU EI TOIMI? AKUN KESTO HEIKKO?

Ei hätää. Akun vaihto on edullinen ja nopea toimenpide, jonka ansiosta elämäsi helpottuu huomattavasti.

YLEISIMMÄT AKKUONGELMAT:

  • Akun varaus purkautuu liian nopeasti
  • Puhelimesi sammuu yllättäen, vaikka varausta on jäljellä
  • Akku ei lataa, vaikka latausjohto on kiinni
  • Latausjohto on rikki

KUINKA TOIMIA?

Jos puhelimesi on uusi ja akku tuntuu tyhjentyvät liian nopeasti, ovat syynä luultavasti puhelimesi virtasyöpöt sovellukset. GPS, Wi-fi ja Bluetooth ovat ominaisuuksia, jotka kuluttavat puhelimesi akkua taustalla. Mikäli olet alueella, jossa kuuluvuus on heikko on hyvin mahdollista, että puhelimesi etsii verkkoa aktiivisesti ja kuluttaa akkua huomattavasti. Tällöin kannattaa laittaa 4G- tai LTE-verkko pois puhelimen asetuksista.

Jos akkusi ei lataudu ollenkaan, kannattaa kokeilla latausta toisella virtalähteellä. Jos omistat puhelimen ja tabletin, kannattaa huomioda tabletin tarvitsevan kahden ampeerin laturia, kun taas puhelin selviää yhden ampeerin laturilla. Tabletti latautuu hitaammin yhden ampeerin laturilla. Jos et omista toista virtalähdettä, voimme testata akkusi toimivuuden liikkeissämme.

akunvaihto-1020x680.jpg

Vaihdamme akkusi mielellämme liikkeessämme edulliseen hintaan. Kaikki hinnat löydät hinnastostamme. Tuo puhelimesi asiantuntevan henkilöstömme pienten meisselien hellään käsittelyyn ja vaihdamme akkusi uuteen alle tunnissa.

Lähimmän toimipisteemme löydät yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 020 1321 400. Ota yhteyttä ja laitetaan puhelimesi kuntoon!

 

 

RIKKOUTUNUT PUHELIMEN NÄYTTÖ

 

NÄYTÖN VAIHTO NOPEASTI JA EDULLISESTI

 

Rikkoutunut lasi, oudot värit, kosketusongelmat? Kaikki nämä viat ovat korjattavissa helposti, nopeasti ja edullisesti. Korjaamme rikkoutuneet näytöt alle tunnissa, ilman ajanvarausta ja elinikäisellä takuulla.


Huoltojen ja varaosien takuu elinikäinen, paitsi *Akkujen takuu yksi vuosi. 

YLEISIMMÄT SYYT NÄYTÖN VAIHDOLLE

  • Näytön lasi on haljennut
  • Näyttö ei vastaa kosketukseen tai toimii epämääräisesti
  • Näytön värit eivät vastaa todellisuutta
  • Näyttö on kokonaan pimeä

naytto_rikki-2-1020x680_0.jpg

Rikkoutunut näyttö on yleisin syy, miksi puhelin tuodaan huoltoon. Käytämme laadukkaita varaosia ja hienomekaanikkomme on koulutettu korjaamaan erityisesti iPhone- ja Samsung Galaxy- puhelimia sekä iPadeja. Lisäksi huollamme OnePlus, Huawei ja Sony laitteiden yleisimmät viat. Tarjoamme kaikkiin huoltoihimme vuoden takuun ja olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoyritys, joten voit hakea korvausta rikkoutuneen näytön vaihdosta vakuutusyhtiöltäsi.

Näytön vaihto hinnat löydät hinnastostamme. Tuo puhelimesi asiantuntevan henkilöstömme pienten meisselien hellään käsittelyyn ja vaihdamme näyttösi uuteen alle tunnissa.

Lähimmän liikkeemme löydät yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 020 1321 400. Ota yhteyttä, me korjaamme sen mitä et itse osaa

ERROR 53 JA IPHONEN NÄYTÖN VAIHTO IPHONE 6 JA 6S PUHELIMIIN.

Helsingin sanomat uutisoi, kuinka iPhonen korjaus Applen valtuuttamattomassa huollossa tekisi laitteista käyttökelvottomia. Tämä ei pidä paikkaansa.
“Error 53” -virheilmoitus ohjelmistopäivityksen yhteydessä
 tekee laitteesta käyttökelvottoman. Näytön- tai akunvaihto asiantuntevan kolmannen osapuolen liikkeessä sitä ei tee.

MITEN ERROR 53 TULEE PUHELIMEEN?

Apple on tehnyt sormenjälkitunnistimesta yhteensopivan emolevyn kanssa. Kauppalehti kertoo uutisessaan siitä lisää. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos sormenjälkitunnistin vaihdetaan puhelimesta, tai se lopettaa toimintansa tai menee rikki, niin ohjelmistopäivityksen yhteydessä puhelin menee lukkoon ja käyttäjälle se näkyy ”Error 53” –virheilmoituksena.

Vika siis tulee, jos kotinäppäimen sormenjälkitunnistin menee rikki. Vian huomaa vasta ohjelmistopäivityksen yhteydessä.

Se on ihan järkevää ajattelua Applelta. Sormenjälkitunnistimen avulla pääsee kirjautumaan laitteeseen ja sitä voi käyttää maksuvälineenä. Jos se ei olisi paritettu puhelimen kanssa, olisi se selkeä tietoturvariski.

MIKSI IPHONEN NÄYTÖN VAIHTO EI AIHEUTA ”ERROR 53” -ILMOITUSTA?

Error 53 esiintyy vain silloin, jos kotinäppäin ja siinä oleva sormenjälkitunnistin vaihdetaan tarvikeosaan. Näytönvaihdon yhteydessä emme vaihda kotinäppäintä, jolloin voit huoletta tuoda laitteen meille korjattavaksi. Meillä on myös vuoden takuu.

20160207084206.jpg


Tämän osan vaihtaminen aiheuttaa “Error 53” -virheilmoituksen.

Haluamme oikaista tämän väärinkäsityksen, joka lähti liikkeelle Guardianin jutusta.

VOIKO IPHONE6:SEN JA IPHONE 6S:N EDELLEEN TUODA FONUMIIN?

iPhone 6:sen ja 6s:n voi tuoda täysin huoletta meille korjattavaksi.
Apple ja muut puhelinvalmistajat ovat yrittäneet jo pidemmän aikaa pitää huollot omissa käsissään. Me Fonumilla haluamme tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua, nopeasti ja kohtuuhintaan.

Kauppalehdessä 14.1.2015 Asianajotoimisto Castren & Snellmannin asianajaja Hannu Pokela kommentoi kuinka mobiililaitteiden huoltobisneksessä pätee sama logiikka kuin autoalalla, jossa EU:n ryhmäpoikkeusasetuksella määritellään, että riippumattomilla korjaamoilla on oltava yhtäläiset mahdollisuudet korjata ja huoltaa autoja kuin valtuutetuilla merkkikorjaamoilla. ”Kilpailujuridiikan perusideana on, että jälkimarkkinoista on saatava niin kilpailut kuin mahdollista, eikä esimerkiksi takuuehdoilla saa perusteettomasti rajoittaa kilpailua”

FAQ

Mikä on Error 53?
Error 53 on kotinäppäimen Touch Id-sensorin rikkoutumisesta johtuva virheilmoitus, joka estää laitteen käytön.

Voiko Error 53 tulla muiden ekosysteemien, esim. Androidien puhelimiin?
Ei. Kyse on Applen iPhone 5S, 6- ja 6S- malleja koskevasta ongelmasta.

Onko Fonumin liikkeissä huollettuihin Apple-puhelimiin tullut kyseisiä virheilmoituksia?
On. Reagoimme välittömästi ensimmäisten tapausten tultua ilmi joulukuussa 2014 ja lopetimme kotinäppäinten vaihdon.

Oletteko vaihtaneet puhelimen alkuperäistä koti-näppäintä?
Emme tapausten tultua ilmi. Puhelimet joihin ehdimme vaihtaa kotinäppäimen, ja jotka kärsivät Error 53- ongelmasta, on vaihdettu uusiin.

Entä jos kotinäppäin pitää vaihtaa näytön lisäksi?
Suositamme asiakkaalle puhelimen vientiä Applen valtuuttamaan huoltoon. Testaamme näppäimen toiminnan ennen näytön vaihtoa tai muita korjaustoimenpiteitä. Voimme vaihtaa kotinäppäimen, mutta kerromme asiakkaalle aina vaihtoon liittyvistä ongelmista.

Miten kuluttajan pitäisi toimia, jos hänen puhelimeensa tulee Error 53?
Kuluttajan tulee viedä puhelin Applen valtuuttamaan huoltoon.

Voiko siihen varautua mitenkään ennakkoon?
Voi. Jos tiedät kotinäppäimesi Touch Id- sensorin olevan rikki, älä päivitä ohjelmistoa. Virheilmoitus tulee seuraavan ohjelmistopäivityksen yhteydessä.

Kuka korvaa, jos puhelimeen tulee Error 53?
Error 53 tulee puhelimen kotinäppäimen Touch Id-sensorin rikkoutuessa. Laite voi hajota monella eri tavalla. Vie puhelin valtuutettuun Apple huoltoon. Ole yhteydessä vakuutusyhtiöösi ja kysy korvausehdoista. Rikkoutuminen voi mennä vakuutuksesi piiriin.

ONKO ERROR 53-HERJASSA MITÄÄN JÄRKEÄ?

Meistä ”Error 53” –gate on jossain määrin järkevää, käyttäjien tietoturva sormenjälkitunnistimen parittamisessa on hyvä asia. Vastaavasti puhelimen käyttäjätunnusten nollaaminen ei ole ihan yksinkertainen asia, joka olisi jokaisen mies ja meisseli huoltopisteen tehtävissä.
Se luo turvallisuutta ja tietoturvaa käyttäjille, eikä ole ainoastaan huono asia.

Elisan uusi mainos tietoturvasta on meistä oikeilla jäljillä, kuten Applekin on. Asiakkaidemme laitteiden tietoturva on meille Fonumissa erittäin tärkeää.

Tässä vielä linkit tekstissä mainittuihin lähteisiin:

http://www.theguardian.com/money/2016/feb/05/error-53-apple-iphone-software-update-handset-worthless-third-party-repair?CMP=Share_iOSApp_Other
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/error-53-ja-voit-heittaa-applellasi-vesilintua/6DNw56Y4
http://www.hs.fi/talous/a1454733322541 
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/apple-puolustautuu-error-53-tuo-turvaa-asiakkaillemme/CFxKKKHL

NÄPPÄIN-, LATURI- JA KUULOKEVIAT

NÄPPÄIMET, LATAUS TAI KUULOKKEET EIVÄT TOIMI.

Kotinäppäintä painetaan paljon ja se onkin yksi Apple-laitteiden herkimmin rikkoutuvista elementeistä. Jos nappi tuntuu painaessa löysältä tai se ei ota komentoja vastaan, on se syytä vaihtaa. Voit kuitenkin kokeilla muutamaa kotikonstia saadaksesi napin jälleen toimimaan.

Jos kotinäppäimen napsahdus on normaali, mutta näppäimen käyttäminen epäloogista, voit kokeilla sen kalibrointia.

Voit kalibroida kotinäppäimen iPhonessa seuraavasti:

Avaa joku puhelimen oma sovellus, esimerkiksi kalenteri

Pidä virtanappia pohjassa niin kauan, että sammutus-slideri ilmestyy ruutuun

Paina kotinäppäintä pohjassa niin kauan, että puhelin palautuu työpöytänäkymään.

Emme vaihda kotinäppäintä Error 53- ongelman takia iPhone 5S, 6 ja 6S- malleihin. Lisätietoa ongelmasta löydät täältä.

Pöly on myös nappien vihollinen. Voit ottaa käteesi puhdistusliinan (esimerkiksi mikrokuituliinan tai säämiskän), jota kostutat hyvin kevyesti. Paina tämän jälkeen kotinäppäin pohjaan liinan avulla, jonka olet kostuttanut. Pyöritä liinaa muutaman kerran ympäri napin kolon reunoja. Jos kotinäppäimesi ei vieläkään toimi, voit ottaa iPhonessa käyttöön Assistive Touch nimisen käyttöavun, jonka avulla saat kotinäppäimen näkymään näytöllä.

Virta-, äänenvoimakkuus ja mute-näppäin kannattaa puhdistaa samalla tavalla kevyesti pinnoilta kostutetulla liinalla.

Tee seuraavat toimenpiteet ottaaksesi Assistive Touch käyttöön: Siirry laitteesi Asetuksiin (Settings) – Yleiset (General) – Käyttöapu (Accessibility) ja valitse Assistive Touch. Kytke asetus päälle siirtämällä liukukytkintä. Näyttöösi ilmestyy harmaa neliö, jota painamalla saat käyttöösi valikon josta löytyy myös kotinäppäin.

KUULOKE- JA LATURIVIAT

Puhelimien kuuloke- ja latauspesät keräävät paljon pölyä sisuksiinsa. Yksi yleisimmistä ongelmista onkin aukkojen pohjalle tiiviiksi pakkautunut pöly. Tiivistynyt pöly estää liittimen pohjaan menemisen ja voi olla syynä ongelmiin. Tässä pari kuvallista vinkkiä ongelman ratkaisemiseen.

Kuuloke- ja laturiviat voivat myös johtua rikkoutuneista kaapeleista. Kannattaa testata pesien toimivuus toimiviksi todetuilla laturilla ja kuulokkeilla.

nogo-1020x680_0.jpg

 

Metalliset työvälineet eivät sovi lataus- tai kuulokepesän puhdistukseen. Metalli voi aiheuttaa oikosulun tai rikkoa lataus- ja kuulokepesässä olevia liitäntäpinnejä.

iPhone6_puhdistus-1020x680_0.jpg

Hammastikku soveltuu hyvin laturi- tai kuulokepesän puhdistukseen. Ennen tikulla puhdistamista, suosittelemme paineilman käyttöä. Suihkuta ilmaa suoraan pesään n. 5cm etäisyydeltä. Voit katsoa valoa vasten, onko pesässä pölyä. Kun puhdistat pesää, pidä huoli, että työnnät tikkua pesän ylälaitaa vasten jos kyseessä on Lightning-liitäntä.

Kun puhdistat vanhempaa Dock-liitintä, suorita puhdistus mieluummin paineilmalla.

Puhdistaessa pesiä tulee olla erittäin varovainen. Jos epäilet taitojasi, voit tuoda puhelimesi meille puhdistukseen. Jos puhdistat laitteesi itse, ole varovainen. Emme takaa ohjeiden toimivuutta.

Korjaamme yleisimmät viat alle tunnissa. Me Fonumilla uskomme helppouteen, laatuun ja nopeuteen.

Lisätietoa toimipisteistämme yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 0201321400. Lähetti- ja postipalvelu ovat samanhintaisia, kuin laitteen korjaaminen liikkeessä.

 

 

IPHONE 7 ENSITUNNELMAT JA PURKU

ip7_fonum-8.jpg

 

IPHONE 7 PURKU

Saimme iPhone 7-puhelimen käteemme heti kun laite tuli myyntiin. Päätimme purkaa puhelimen ja katsoa mitä muutoksia oli tapahtunut verrattuna iPhone 6S-puhelimeen verrattuna. Käymme puhelimen muutoksia läpi kuvien ja alta löytyvän videon kautta.

iPhone 7 laatikko noudattaa tuttua ja turvallista Applen linjaa: yksinkertaista ja selkää designia. Laatikon sisältä löytyy laturi, lightning-piuha, lightning-kuulokkeet ja adapteri, jolla 3.5mm liitännällä varustetut kuulokkeet voi liittää iPhone 7 puhelimen lightning-liittimeen.

ip7_fonum-9.jpg

Ensitunnelmat iPhone 7 Jet Black 128Gb mallista olivat positiiviset: laite tuntuu entistä paremmalta kädessä. Viimeistely on erittäin tyylikäs ja kameran ulkoneva osa ei haittaa käyttöä. Päinvastoin, vaikka kameran ulkoneva osuus on suurempi kuin iPhone 6S ja 6S Plus puhelimissa, se tuntuu luontevalta. iPhone 7 Plus-puhelimessa, jonka otamme käsittelyyn heti kun saamme sen käsiimme, kameran ulkoinen design ei ole yhtä pyöreä. Puhelimen pinta on Jet Black mallissa hieman “tahmean” oloinen, joka parantaa ulkoista tuntumaa huomattavasti. Jet Black malli on erittäin herkkä naarmuille.

ip7_fonum-11.jpg

Huoltopäällikkö Sami hyökkäsi innokkaasti puhelimen kimppuun. Näytön irroitus noudattaa tuttua linjaa iPhone 6S ja 6S Plus puhelimiin verrattuna. Kosteuden suojaa on parannettu, mikä näkyy puhelimen parempana tiivistyksenä. Applen mukaan 3.5mm kuulokeliitäntä piti jättää pois puhelimesta, jotta parannetuille kameroille saatiin lisätilaa.

ip7_fonum-12.jpg

iPhone 7- puhelimen näyttö avautuu sivulle kun sitä lähdetään irroittamaan. Myös muutamat ruuvit ovat erilaisia: purussa tarvitaan y:n muotoista ruuvaria muutamassa kohdassa. Ruuvit ovat muutenkin “jämäköityneet” verrattuna iPhone 6S ja iPhone 6S plus malleihin verrattuna.

ip7_fonum-10.jpg

Näytön liitännät ovat puhelimen alaosassa akkuliittimen vieressä. Tästä johtuen näyttö tulee avata sivulle. Näin liittimet eivät vahingoitu.

ip7_fonum-13.jpg

Liittimien ja näytön irroituksessa käytettiin tuttuun tapaan muovilastaa. Näytön ympäristöä on syytä lämmittää ennen irroitusta. Tällä saadaan kosteudensujana toimiva liima notkeammaksi ja irroitus helpottuu.

ip7_fonum-13.jpg

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus-puhelimissa on stereo-kaiuttimet. Toinen kaiutin sijaitsee puhelimen alaosassa iPhone 6S ja iPhone 6S Plus malleista tutulla paikalla lightning-liittimen vieressä. Toinen kaiutin on integroitu korvakuulokkeen yhteyteen näytön yläosaan. Testien mukaan ääni kuuluu selvästi aiempaa kovempaa.

ip7_fonum-2.jpg

Osiin purettu puhelin on hyvin viimeistelty! Alumiinin työstön jälki näkyy Jet Black-mallin kotelon sisällä selkeästi.

ip7_fonum-6.jpg

Kuvan keskellä näkyvä Tap-tic engine on tuttu jo iPhone 6S ja 6S Plus- puhelimista. Toimintaa on laajennettu verrattuna aiempiin malleihin. iPhone 7 ja iPhone 7 Plus malleissa kotinappi ei enää liikuu ylös-alas suunnassa vaan pysyy paikallaan. Napin tuntuma on toteutettu Tap-ticin avulla, joka reagoi ja antaa vastusta käyttäjän käyttäessä kotinappia. Tap-ticin tarkkuus on kyseenalaistettu useissa artikkeilessa liittyen iPhone 7 ja iPhone 7 Plus malleihin. Tap-ticin on sanottu värisyttävän koko näytön alaosaa. Omat testimme ovat vielä kesken ja palaamme aiheeseen myöhemmin.

ip7_fonum-4.jpg

Kuten kuvasta näkyy, kosteuden suoja on viety komponentti tasolle. Lighting liitintä ympäröi silikonista tehty suojus, joka ehkäisee kosteusvaurioita. Laitamme puhelimen kovaan kosteudensietomittaukseen myöhemmin.

ip7_fonum-7.jpg

Kameran komponentti on hieman entistä suurempi. Tämä ei ole mikään ihme, sillä kameran valovoima on parantunut aiemmasta f. 1.8:aan ja saanut tuekseen optisen kuvanvakauksen. Näiden ominaisuuksien pitäisi parantaa kameran erottelukykyä huonossa valossa ja tuottaa entistä tarkempia kuvia. Myös kuvan sävyihin on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. Otamme myös kameran ominaisuudet tarkempaan testiin iPhone 7 ja iPhone 7 Plus puhelinten osalta myöhemmin.

YHTEENVETO

ip7_fonum-1.jpg

Osiin purettu iPhone 7 Jet Black puhelin osoittaa Applen kyvyn viedä tuotesuunnittelu jopa puhelimen sisäosiin. Puhelin on jälleen kerran hyvin viimeistelty tuote ja luultavasti 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen unohtuu hyvin pian kun käyttäjät tottuvat lightning-liittimellä tai Bluetoothilla toimiviin kuulokkeisiin. Vai onko kukaan kaivannut cd-asemaa tietokoneisiin viime vuosina?

Isompi kysymys on se, kannattaako puhelinta päivittää jos omistaa esimerkiksi iPhone 6 tai iPhone 6S laitteen? Luultavasti ei. Parannukset ovat kyllä selviä ja lisäävät käyttäjäystävällisyyttä huomattavasti. Fakta on kuitenkin se, että iPhone 6 ja iPhone 6S sarjan puhelimet ovat erittäin hyvin toimivia ja iOS 10-päivitys lisää hyödyllisiä ominaisuuksia aina iPhone 5 ja iPhone 5S sarjan puhelimiin asti.

Monet pienet uudistukset, kuten kameroiden laadun parantuminen ovat erittäin tervetulleita. Odotammekin innolla, että pääsemme purkamaan iPhone 7 Plus-puhelimen ja testaamaan tuplakameran toiminallisuutta.

Otamme molemmat puhelimet osaksi huoltomallistoamme mahdollisimman pian. ‘

Katso kaikki huoltamamme mallit hinnastostamme:

http://www.fonum.fi/hinnasto/

Kaikkien liikkeidemme sijainnit ja yhteystiedot näet yhteystiedot-sivulta:

http://www.fonum.fi/yhteys/

KATSO MITÄ IPHONE 7 PUHELIMELLE KÄY HYDRAULIC PRESS CHANNELIN KÄSITTELYSSÄ!

Loppukevennyksenä toimitimme puhelimen heti purkamisen jälkeen Hydraulic Press Channelin herkkään huomaan. Katso lopputulos alta ja nauti kun puhelin kohtaa useamman tonnin paineen.

Tilaa aihepiirin iPhone RSS-syöte

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua 30 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.