IPHONE JUMISSA OHJELMISTOPÄIVITYKSEN JÄLKEEN

FONUM_PREVIEW-5-1020x680.jpg

Onko iPhonesi tai iPadisi jäänyt jumiin IOS 9.0 ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä on suhteellisen yleistä tällä hetkellä.

NÄIN KORJAAT IPHONEN TAI IPADIN JOKA ON JÄÄNYT JUMIIN OHJELMISTOPÄIVITYKSEN YHTEYDESSÄ

Jos iPhone ei vastaaa, niin tämän jumiin menon jälkeen on tietojen saaminen puhelimesta muiden kun kuvien osalta vaikeaa. Kotikonstein kuvat saa pelastettua Mac tietokoneella ja Macin omalla kuvansiirtäjä-ohjelmalla.
Näin löydät sen:

Näyttökuva-2015-09-23-kello-11.18.18-1020x729.png

Finder > hae > kuvansiirtäjä, varmista vielä täppä vielä siihen, että tästä mäkistä, eikä kansiosta.
Kun kuvat on siirretty, niin ainoa tapa palauttaa puhelin on palautustilan (DFU) kautta.
iPhoto saattaa aueta, jos tietokone ja puhelin on luotettu kerran, jolla kuvien pelastaminen on myös mahdollista.

Näin saat siirrettyä kuvat.
Tämän jälkeen puhelin täytyy palauttaa palautustilan (DFU) kautta ja se onnistuu näin:

1. Kytke puhelin tietokoneeseen missä on iTunes asennettuna

2. Paina virta ja kotinappia tasan 10 sekunttia

3. Tämän jälkeen päästä virtanapista irti mutta pidä kotinappi pohjassa kunnes iTunes ilmoittaa että on havainnut laitteen palautustilassa.

3.1. Tiedät laitteen olevan palautustilassa (DFU) siitä, että laitteen näyttöön ei ilmesty mitään kuvaa, mutta tietokone tunnistaa laitteen. Mikäli laite käynnistyy uudestaan, eikä mennyt palautustilaan, yritä uudestaan.

4. Sitten paina palauta tai palauta ja päivitä.

Ja nyt kaiken pitäisi olla taas kunnossa. Muista, että puhelin jumiin menon jälkeen hävittää kaiken tiedon puhelimesta, joten siksi on olennaista yrittää pelastaa kuvat puhelimesta.

Voit aina tuoda puhelimen meille ja teemme tämän puolestasi. Toimenpiteen hinta on liikkeessämme 25€.
Yhteystiedot löydät täältä.

NÄPPÄIN-, LATURI- JA KUULOKEVIAT

NÄPPÄIMET, LATAUS TAI KUULOKKEET EIVÄT TOIMI.

Kotinäppäintä painetaan paljon ja se onkin yksi Apple-laitteiden herkimmin rikkoutuvista elementeistä. Jos nappi tuntuu painaessa löysältä tai se ei ota komentoja vastaan, on se syytä vaihtaa. Voit kuitenkin kokeilla muutamaa kotikonstia saadaksesi napin jälleen toimimaan.

Jos kotinäppäimen napsahdus on normaali, mutta näppäimen käyttäminen epäloogista, voit kokeilla sen kalibrointia.

Voit kalibroida kotinäppäimen iPhonessa seuraavasti:

Avaa joku puhelimen oma sovellus, esimerkiksi kalenteri

Pidä virtanappia pohjassa niin kauan, että sammutus-slideri ilmestyy ruutuun

Paina kotinäppäintä pohjassa niin kauan, että puhelin palautuu työpöytänäkymään.

Emme vaihda kotinäppäintä Error 53- ongelman takia iPhone 5S, 6 ja 6S- malleihin. Lisätietoa ongelmasta löydät täältä.

Pöly on myös nappien vihollinen. Voit ottaa käteesi puhdistusliinan (esimerkiksi mikrokuituliinan tai säämiskän), jota kostutat hyvin kevyesti. Paina tämän jälkeen kotinäppäin pohjaan liinan avulla, jonka olet kostuttanut. Pyöritä liinaa muutaman kerran ympäri napin kolon reunoja. Jos kotinäppäimesi ei vieläkään toimi, voit ottaa iPhonessa käyttöön Assistive Touch nimisen käyttöavun, jonka avulla saat kotinäppäimen näkymään näytöllä.

Virta-, äänenvoimakkuus ja mute-näppäin kannattaa puhdistaa samalla tavalla kevyesti pinnoilta kostutetulla liinalla.

Tee seuraavat toimenpiteet ottaaksesi Assistive Touch käyttöön: Siirry laitteesi Asetuksiin (Settings) – Yleiset (General) – Käyttöapu (Accessibility) ja valitse Assistive Touch. Kytke asetus päälle siirtämällä liukukytkintä. Näyttöösi ilmestyy harmaa neliö, jota painamalla saat käyttöösi valikon josta löytyy myös kotinäppäin.

KUULOKE- JA LATURIVIAT

Puhelimien kuuloke- ja latauspesät keräävät paljon pölyä sisuksiinsa. Yksi yleisimmistä ongelmista onkin aukkojen pohjalle tiiviiksi pakkautunut pöly. Tiivistynyt pöly estää liittimen pohjaan menemisen ja voi olla syynä ongelmiin. Tässä pari kuvallista vinkkiä ongelman ratkaisemiseen.

Kuuloke- ja laturiviat voivat myös johtua rikkoutuneista kaapeleista. Kannattaa testata pesien toimivuus toimiviksi todetuilla laturilla ja kuulokkeilla.

nogo-1020x680_0.jpg

 

Metalliset työvälineet eivät sovi lataus- tai kuulokepesän puhdistukseen. Metalli voi aiheuttaa oikosulun tai rikkoa lataus- ja kuulokepesässä olevia liitäntäpinnejä.

iPhone6_puhdistus-1020x680_0.jpg

Hammastikku soveltuu hyvin laturi- tai kuulokepesän puhdistukseen. Ennen tikulla puhdistamista, suosittelemme paineilman käyttöä. Suihkuta ilmaa suoraan pesään n. 5cm etäisyydeltä. Voit katsoa valoa vasten, onko pesässä pölyä. Kun puhdistat pesää, pidä huoli, että työnnät tikkua pesän ylälaitaa vasten jos kyseessä on Lightning-liitäntä.

Kun puhdistat vanhempaa Dock-liitintä, suorita puhdistus mieluummin paineilmalla.

Puhdistaessa pesiä tulee olla erittäin varovainen. Jos epäilet taitojasi, voit tuoda puhelimesi meille puhdistukseen. Jos puhdistat laitteesi itse, ole varovainen. Emme takaa ohjeiden toimivuutta.

Korjaamme yleisimmät viat alle tunnissa. Me Fonumilla uskomme helppouteen, laatuun ja nopeuteen.

Lisätietoa toimipisteistämme yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 0201321400. Lähetti- ja postipalvelu ovat samanhintaisia, kuin laitteen korjaaminen liikkeessä.

 

 

IPAD VIAT JOITA KORJAAMME

Meisselit heiluvat tuttuun tapaan ja voit huoletta tuoda meille iPadisi huollettavaksi ilman ajanvarausta. Korjaamme iPad 2,3,4, Air, Air 2, Retina ja Mini– mallit.

iPadien viat vastaavat hyvin pitkälti iPhonien vikoja. Korjausprosessi on hyvin samanlainen ja olemme hioneet sen omalta osaltamme huippuunsa. iPadissa on erillinen lasi ja lcd-näyttö. Saatat siis selvitä halvemmilla kustannuksilla jos lasi on rikki. Huomioithan kuitenkin, että vaihdon yhteydessä voimme huomata myös vaihtotarpeen lcd:n osalta. Kaikkinensa homma hoituu alle tunnissa!

IPADIEN YLEISIMMÄT VIAT:

iPad näyttö rikki

iPad akku ei toimi

iPad kastunut

iPad ei lataa

iPad kamera rikki

iPad virtanappi on rikki

iPad kotinäppäin on rikki

 

Tuo iPad lähimpään toimipisteeseemme ja me laitamme sen kuntoon. Lisätietoa yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 020 1321 400.

Me Fonumilla uskomme nopeuteen, helppouteen ja laatuun.

SUPER MARIO RUN ON LADATTAVISSA

Tätä päivää monet ovat odottaneet! Pitkään kehitteillä ollut Super Mario Run, ihan oikea Super Mario, saapui ladattavaksi Suomen app-storeen!

IMG_4450.png

 

Latasimme Super Mario Runin heti aamusta. Tutut elementit ovat paikallaan, mutta klassisesta Super Mariosta ei voi puhua. Mario juoksee automaattisesti ja tekee hypätessään temppuja.

IMG_4452.png

Marion ulkonäkö on myös päivitetty nykyaikaan. Pelikokemus on aluksi hieman hämmentävä. Peli alkaakin peli-logiikkaa esittelevällä demolla, joka opettaa pelaajaa pelaamaan. Peliä voi ilmeisesti pelata kolmella eri tavalla: World Tour eli maailmat 1-9. Toad Rally jossa esittelet Marion parhaita liikkeitä verkkopelissä muille pelaajille sekä Kingdom Builder jossa käytät keräämiäsi kolikoita rakentaaksesi itsellesi linnan Toad Rallyssä tapaamiesi ystävien avulla.

mario.jpg

Kyllä, pelissä pelastetaan edelleen prinsessa. Onko peli hyvä? Pelasimme peliä vain 10 minuuttia ja pakko sanoa, että peli ei ole yhtä hyvä kuin alkuperäinen Super Mario. Nostalgia on saattanut kuitenkin kullata muistot ja Super Mario Run vaikuttaa oikein pätevältä peliltä pelattavaksi linja-autossa, wc:ssä tai vaikkapa sukujuhlissa. Tuttuun tapaan peli tarjoaa applikaation sisäisiä ostoja. Maailmat 1-9 maksavat 9.99€, joten mistään halvasta pelistä ei ole kysymys.

https://itunes.apple.com/fi/app/super-mario-run/id1145275343?mt=8

 

Rikkoutunut puhelimen näyttö

 

Rikkoutunut lasi, oudot värit tai kosketusongelmat puhelimen näytössä? Kaikki nämä viat ovat korjattavissa helposti, nopeasti ja edullisesti Fonumilla. Korjaamme rikkoutuneet näytöt alle tunnissa, ilman ajanvarausta ja elinikäisellä takuulla*.

Kun puhelimen lasi on rikki, mutta lcd näyttö jää ehjäksi, niin puhelimen käyttäminen on yleensä vielä mahdollista. Rikkoutuneesta lasista irtoaa kuitenkin helposti teräviä paloja ja puhelimen sisään saattaa päästä pölyä sekä kosteutta. Kun lasi hajoaa, puhelin kannattaa tuoda huoltoon.

naytto_rikki2_pieni.jpg

Puhelimen lasi on rikki, toimi näin:

1. Jos puhelimen käyttö on välttämätöntä vielä särkymisen jälkeen, niin suojaa näyttö kelmulla, kontaktimuovilla tai läpinäkyvällä teipillä. Näin vältät lasinsirut käsissä, eikä kosteus tai pöly pääse puhelimen sisälle. Muista varmuuskopiointi.

2. Tuo puhelin lähimpään huoltoliikkeeseemme

3. Onko sinulla vakuutus? Yleensä kotivakuutus tai matkavakuutus korvaa vahingon sattuessa puhelimen korjauksen. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Teemme yhteistyötä usean vakuutusyhtiön kanssa. Parhaassa tapauksessa voi hoitaa sekä vahinkotapahtuman, että korjauksen samalta tiskiltä. 

iPad viat joita
korjaamme

Meisselit heiluvat tuttuun tapaan ja voit huoletta tuoda meille iPadisi huollettavaksi ilman ajanvarausta. Korjaamme iPad 2, 3, 4, Air, Air 2, Retina ja Mini -mallit.

iPadien viat vastaavat hyvin pitkälti iPhonien vikoja. Korjausprosessi on hyvin samanlainen ja olemme hioneet sen omalta osaltamme huippuunsa. iPadissa on erillinen lasi ja LCD-näyttö. Saatat siis selvitä halvemmilla kustannuksilla jos lasi on rikki. Huomioithan kuitenkin, että vaihdon yhteydessä voimme huomata myös vaihtotarpeen LCD:n osalta. Kaikkinensa homma hoituu alle tunnissa!

Tuo iPad lähimpään toimipisteeseemme ja me laitamme sen kuntoon. Lisätietoa yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti- ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 020 1321 400.

Me Fonumilla uskomme nopeuteen, helppouteen ja laatuun.

Avainsanat: ipad  korjaus

Korjaamme iPhonet, iPadit ja Samsung Galaxyt alle tunnissa. OnePlus/Huawei/Sonyt huollot 2-3 vuorokaudessa. Huolloilla ja varaosilla on elinikäinen takuu, lukuunottamatta akkuja joille tarjoamme vuoden takuun.

Fonumilla on 28 liikettä ympäri Suomea. Lisäksi voit lähettää meille laitteesi myös postipalvelun kautta. Voit käyttää pääkaupunkiseudulla myös lähettipalvelua. Lähettimme tulee luoksesi ja korjaa laitteen odottaessa. Rakkaudesta pieneen meisseliin!

Tilaa aihepiirin iPad RSS-syöte

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua 30 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.