iPhone 6 näyttö rikki & näytön vaihto

Avasimme iPhone 6 puhelimen ensimmäistä kertaa jännityksellä, onneksi olimme jo hyvissä ajoin purkaneet useaan kertaan oman iPhone 6:sen, jonka tilasimme heti kun se oli mahdollista. Iphone 6 on rakenteeltaan hyvin samankaltainen kuin iPhone 5, joka on helposti huomattavissa YouTubesta löytyvistä videoista:

Kirjoitamme oppaan iPhone 6 näytön vaihdosta itse aivan pian, mutta jos tuntuu liian jännittävältä korjata arvokasta puhelinta itse, niin voit luottaa meihin – olemme myös vakuutusyhtiöiden hyväksymä iPhone huolto.

Päivitys: Kuinka korjata iPhone 6 itse, katso tästä ohjeet, jos iPhone 6 lasi on rikki.

IPHONE 6 LASIN VAIHTO ITSE

Haluatko korjata iPhone 6 näytön itse?

Haluatko korjata iPhone 6:sen lasin itse? Me olemme tehneet sinulle kaiken siihen liittyvän mahdollisimman helpoksi. Teimme videon iPhone 6 näytön vaihtoon oman ohjevideon ja lukemalla tämän sivun ohjeet ainakin minimoit epäonnistumisen riskit!

Me myymme kaikki tarvittavat osat liikkeissämme itsepalvelukorjausta varten.

Voit katsoa ohjeet muihin korjauksiin meidän YouTube kanavalta, ja tässä iPhone 6 näytön vaihto:

 

MITÄ ONGELMIA VOI TULLA?

Kun iPhonen näyttöä lähtee itse vaihtamaan voi helposti unohtua jokin työvaihe tai ruuveja jäädä uupuumaan. Onneksi, jos et ole tyytyväinen lopputuloksen, voit tuoda puhelimen meille, niin autamme siinä vaiheessa kun homma ei enää itseltä luonnistu.

Joka tapauksessa iPhonen näytön vaihto itse, ei ole mahdoton tehtävä. Muista työtä aloittaessasi piirtää pohjakuva puhelimesta, johon asetat ruuvit samaan järjestykseen kuin ne ovat puhelimesta pois ottaessasi. Vältä koskemasta sormilla liittimiin ja tee työ mahdollisimman pölyttömässä tilassa.

NÄILLÄ VINKEILLÄ ONNISTUT

Ruuvit ovat pieniä ja niitä on paljon, siksi työ vaatii kärsivällisyyttä. Tärkeimmät kohdat operaatiossa ovat:

1. Seuraa tarkasti videon ohjeita

2. Irroita liittimet mahdollisimman hellävaraisesti

3. Poista vanhan näytön lasinsirpaleet tarkasti

4. Katso kiinnittäessäsi uutta iPhone näyttöä, että iPhone näytön liittimet asettuvat kiinnitysvaiheessa paikalleen niin, että ne eivät rypisty näytön alle

5. Kaikki osat menevät paikalleen ilman väkivaltaa

6. Pidä ruuvit järjestyksessä

Muista, että jos homma menee kaikesta huolimatta reisille, meidän liikkeemme auttavat sinua mielellään!
Ja jos homma alkaa sujumaan ja uskot, että pystyt korjaamaan kuukaudessa satoja puhelimia, niin ota yhteyttä, me tarjoamme töitä!

Hauskoja hetkiä korjausten parissa.

iPhone 6 ja 6 Plus yleisimmät viat, ja mitä niille voi tehdä

 

Me Fonumissa pääsääntöisesti korjaamme puhelinten teknisiä vikoja, jotka johtuvat laitteen rikkoutuneista osista. Tässä artikkelissa tarjoamme helpotusta myös ohjelmistovikoihin. Keräsimme yleisimmät viat ja yritämme kertoa tässä ratkaisun niihin, ole hyvä!

ONGELMA: PUNAINEN NÄYTTÖ

Monet iPhone 6 ja iPhone 6 Plus omistajat ovat kertoneet tapauksista, jossa näyttö menee punaiseksi. Joissakin tapauksissa se voi vilkkua. Sen jälkeen laite väläyttää Apple-logoa. Ongelma voi ratketa itsekseen, välähtelyn jälkeen, mutta saattaa olla, että laite menee hyvinkin jumiin.

Ratkaisu:

Kokeile pitää Sleep / Wake-nappia ja Koti-nappia 10 sekuntia yhtäaikaisesti pohjassa, jonka jälkeen sinun pitäisi nähdä Apple-logo. Joissakin tapauksissa iPhone käynnistyy uudelleen normaalisti, mutta ongelma saattaa palata.

Mahdollisia ratkaisuja:

Tämä on mahdollisesti ohjelmisto-ongelma, jolla on jotain tekemistä vioittuneen varmuuskopion kanssa. Voit kokeilla ohjelmiston palautusta korjataksesi vian. Pidä Sleep / Wake-nappia pohjassa laittaaksesi iPhone 6 -laitteesi pois päältä. Varmista, että tietokoneessasi on uusin iTunes-versio ja kytke iPhone koneeseen USB-kaapelilla. Nyt pidä Sleep / Wake ja Koti-nappeja pohjassa muutama sekunti, kunnes laite syttyy päälle.
Päästä Sleep / Wake-napista, mutta pidä Koti-nappi pohjassa. Sinun pitäisi saada Yhdistä iTunesiin näyttö ja voit päästää Koti-nappia. Tee palautus iTunesin kautta, iTunesin ohjeiden mukaan.

ONGELMA: SUURENNETTU KUVA TAI KUVAKKEET TÄYTTÄVÄT RUUDUN

Usein näytön täyttää suurennetut kuvat tai kuvakkeet iPhonen näytöllä. Tämä vika vaikeuttaa iPhonen selaamista ja navigointia. Tämä yleensä johtuu virhenäpäytyksestä, jolloin esteettömyysominaisuus tai zoom on jäänyt päälle, ja vika on helppo korjata.

ratkaisu:

Laita kolme sormea yhteen ja napauta näyttöä ja asioiden pitäisi palata normaaliksi.
Varmista, että vika ei palaa vahingossa uudestaan: mene Asetukset> Yleiset> Käyttöapu ja kytke Zoom pois.

ONGELMA: PUHELUN AIKANA EI KUULE

Joskus on esiintynyt ärsyttävä ongelma, jossa puhelun aikana ei kuulu mitään. Puhelut toimivat muuten normaalistai, mutta puhelun aikana ei kuulu mitään, tai puhe kuulostaa vaimealta, vaikka äänenvoimakkuus on säädetty täysille.

Mahdollisia ratkaisuja:

 • Kokeile Äänenvoimakkuuden säädintä ja varmista, ettei näytölle ilmesty soittoäänen tai kuulokkeiden voimakkuutta.
 • Varmista, että mikään ei peitä kaiutinritilää. Näytön suojus, asia, tai jopa pöly voi vaikuttaa erittäin paljon äänenvoimakkuuteen. Käytä harjaa tai paineilmaa ja varmista, että kaiutinritilässä ei ole tukoksia.
 • Varmista, että sinulla ei ole mitään kytketty kuulokeliitäntään. Se voi olla syy, että kuulokkeet on kytketty
 • Katkaise Bluetooth pois asetuksista ja varmista, että sinulla ei ole kytketty kuulokkeita tai autoa iPhoneen. Jos säännöllisesti käytat Bluetooth-laiteita, voit yrittää kytkeä iPhonen siihen ja kokeilla toimiiko äänet sitä kautta normaalisti.
 • Voit kokeilla Asetukset> Yleiset> Käyttöapu ja varmistaa, että puhelimen käyttöavun ääniasetukset on pois päältä, joskus tämä auttaa, joskus ei.
 • Kun olet kokeillut ratkaisut yllä pitämällä Sleep / Wake ja sisäasioiden yhdessä 10 sekuntia, kunnes näyttöön tulee Apple-logo, joka nollaa iPhone 6:sen.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, kun olet näitä kaikkia ratkaisuja kokeillut, niin ota yhteyttä ja me hoidamme puhelimesi kuntoon.

ONGELMA: IPHONE 6 EI LATAUDU

 • Muutamat iPhone 6 omistajat ovat kertoneet meille hämmentävästä viasta, jossa heidän laitteensa eivät lataudu, vaikka ne on kytketty normaalista seinään. Tämä saattaa olla myös laitevika, jolloin ohjelmisto- tai muut temput, eivät juurikaan auta.
 • Mahdollisia ratkaisuja:
 • Varmista, että käytät sertifioitua kaapelia. iPhone 6 tai iPhone 6 Plus ei toimi tarvikelatureilla, eikä niiden käyttäminen ole muutenkaan fiksua, koska kiinalaisesta laadusta ei voi koskaan tietää. Sertifioidut valmistajat ovat merkinneet laturiin oikeuden valmistaa Applelle latureita.
 • Kokeile toista pistorasiaa, toista kaapelia ja eri laturia.
 • Tarkista kaapeliliitäntä ja portti iPhonessa. Varmista, että ne ovat puhtaita ja pölyttömiä. Voit puhaltaa tai tuuttaa vähän paineilmaa porttiin puhdistaaksesi sen.
 • jos pidät Lightning kaapelia kosteassa tai märässä ympäristössä liitin voi syöpyä ja lopettaa sopimuksensa. Tarkista ettei liitin näytä ruostuneelta ja, että se on ehjä.
 • Yritä palauttaa laite, kun se on kytketty laturiin pitämällä Sleep / Wake ja Koti nappeja 10 sekuntia pohjassa tai siihen asti, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

 

ONGELMA: EI SIM-KORTTIA VIRHE

Joskus ystävämme iPhone 6 päättää olla hyväksymättä SIM-korttia. Se kertoo iloisella suomenkielellä, että: “SIM ei kelpaa” tai “Ei SIM-korttia”. Tässä on muutamia vihjeitä, joita voi kokeilla, ne joko toimii tai sitten ei.

Mahdollisia ratkaisuja:

 • Kokeile laittaa Lentokonetila päälle ja pois päältä.
 • Käynnistä iPhone kytkemällä se pois päältä ja takaisin päälle.
 • Jos olet asentanut juuri vähän aikaa sitten SIM-kortin, saattaa olla, että se on vahingoittunut tai likainen. Kokeile ottaa se ulos ja katso näkyykö likaa.Voit käyttää pyyhekumia puhdistaaksesi kulta kontaktit ja sitten puhaltaa pois roskat liittimien pinnalta, ennen kuin laitat sen takaisin iPhoneen. Asetoni on kova sana, mutta sitä ei ihan jokaisen hyllystä löydy.
 • Varmista, että ohjelmistosi on ajan tasalla katsomalla Asetukset> Yleiset> Tietoja.
 • Kokeile SIM-korttia toisessa laitteessa, tai kokeile eri SIM-korttia puhelimessasi, jos SIM-toimii toisessa laitteessa on vika puhelimessa ja toisessa tilanteessa toisinpäin.

Jos vika on puhelimessa, niin http://www.fonum.fi/iphone-6-ja-6-plus-yleisimmat-viat-ja-mita-niille-voi-tehda/yhteyshttp://www.fonum.fi/iphone-6-ja-6-plus-yleisimmat-viat-ja-mita-niille-voi-tehda/yhteys meihin ja katsotaan, jos laite saataisiin kuntoon. Jos vika on SIM-kortissa, niin operaattori osaa auttaa.

ONGELMA: KOSKETUSNÄYTTÖ EI VASTAA

iPhone 6:sen kosketusnäyttö ei vastaa on suhteellisen yleinen ongelma.

Mahdollisia ratkaisuja:

 • Ensimmäinen asia, joka kannattaa aina tehdä on käynnistää uudelleen iPhone 6 pitämällä Sleep / Wake-nappia ja Koti-nappia yhdessä pohjassa kunnes näet Apple-logon. Ongelma saattaa palata, mutta tämä on aina iloinen laastari.
 • Aina voi vetää riskillä, jossa asetukset nollaantuu puhelimestasi: Asetukset> Yleiset> Nollaa> Nollaa kaikki asetukset
 • Viimeinen oljenkorsi on tehdasasetusten palautus, mutta menetät silloin kaikki asetukset ja tiedot, jos teet näin, niin varmuuskopioi laite ensin. Saatat joutua perustamaan iPhone 6:sen uutena puhelimena palauttamisen sijasta.

 

Akku tyhjenee liian nopeasti tai ei toimi

 

AKKU EI TOIMI? AKUN KESTO HEIKKO?

Ei hätää. Akun vaihto on edullinen ja nopea toimenpide, jonka ansiosta elämäsi helpottuu huomattavasti.

YLEISIMMÄT AKKUONGELMAT:

 • Akun varaus purkautuu liian nopeasti
 • Puhelimesi sammuu yllättäen, vaikka varausta on jäljellä
 • Akku ei lataa, vaikka latausjohto on kiinni
 • Latausjohto on rikki

KUINKA TOIMIA?

Jos puhelimesi on uusi ja akku tuntuu tyhjentyvät liian nopeasti, ovat syynä luultavasti puhelimesi virtasyöpöt sovellukset. GPS, Wi-fi ja Bluetooth ovat ominaisuuksia, jotka kuluttavat puhelimesi akkua taustalla. Mikäli olet alueella, jossa kuuluvuus on heikko on hyvin mahdollista, että puhelimesi etsii verkkoa aktiivisesti ja kuluttaa akkua huomattavasti. Tällöin kannattaa laittaa 4G- tai LTE-verkko pois puhelimen asetuksista.

Jos akkusi ei lataudu ollenkaan, kannattaa kokeilla latausta toisella virtalähteellä. Jos omistat puhelimen ja tabletin, kannattaa huomioda tabletin tarvitsevan kahden ampeerin laturia, kun taas puhelin selviää yhden ampeerin laturilla. Tabletti latautuu hitaammin yhden ampeerin laturilla. Jos et omista toista virtalähdettä, voimme testata akkusi toimivuuden liikkeissämme.

akunvaihto-1020x680.jpg

Vaihdamme akkusi mielellämme liikkeessämme edulliseen hintaan. Kaikki hinnat löydät hinnastostamme. Tuo puhelimesi asiantuntevan henkilöstömme pienten meisselien hellään käsittelyyn ja vaihdamme akkusi uuteen alle tunnissa.

Lähimmän toimipisteemme löydät yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 020 1321 400. Ota yhteyttä ja laitetaan puhelimesi kuntoon!

 

 

Tilaa aihepiirin iphone 6 RSS-syöte

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua 30 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.