IPHONE 7 JA IPHONE 7 PLUS NÄYTÖN VAIHTO

iPhone7Plus-JetBlk-34BR-LeanForward-OB_PR-PRINT.jpg

Apple julkaisi 7.9.2016 iPhone 7 ja iPhone 7 Plus puhelimet. Luvassa on kaksoiskameraa, täysin musta väri ja puuttuva kuulokeliitäntä.

Aloitetaan siitä, mikä pysyy samana. Näytön koko ei muutu kummassakaan mallissa. Saatavilla on 4.7 tuuman ja 5.5 tuuman näytöt. Ulkoasussa tapahtui myös yllättävän pieniä muutoksia. Puhelimista löytyy tuttu ”pyöreä” muotoilu. Suurimmat, käyttäjälle näkyvät erot löytyvät puhelimen takaa. Eritoten iPhone 7 Plus puhelimesta. Kamera, tai iPhone 7 Plus tapauksessa kamerat, ulkonevat kuoresta. iPhone 7 kameran muotoilu on entistä pyöreämpi. iPhone 7 Plus kamerat muistuttavat iPhone 6-sarjan kameroita. Myös puhelimen takaa löytyvät ”antennijuovat” ovat muuttuneet. Yläosan kameran alta halkaiseva juova kulkee vain puhelimen yläosassa, samoin kuin alaosassa. Antennijuovat eivät siis enää halkaise puhelimen takaosaa.

iPhonet 7 ja iPhone 7 Plus ovat IP 67 kosteus-suojattuja. Tämä tarkoittaa huomattavasti parantunutta kosteudensietoa.

Kamera on myös entistä valovoimaisempi. Vanhan kameran suurin aukonkoko oli 2.2, kun iPhone 7-sarjan linssit ovat valovoimailtaan 1.8. Tämä tarkoittaa parantunutta valovoimaisuutta hämärässä valossa. Megapikseleitä löytyy edelleen 12. Suurin uutuus on iPhone 7 Plus puhelimen kaksoiskamera. Toinen linssi on laajakuva ja toinen tele. Tämä tarkoittaa sitä, että telelinssillä pääset kauempaa lähemmäs. Kun kuvatessa käytetään molempien kameroiden yhdistettyä kuvaa, saavutetaan parempi syväterävyys eli taustan saa entistä sumeammaksi. Uutena ominaisuutena on myös raw-kuvan mahdollisuus. Tällä tarkoitetaan pakkaamatonta kuvaa, jossa on enemmän tietoa. Käsittelyvaraa on siis entistä enemmän.

Kuulokeliitäntä loistaa poissaolollaan. Apple haluaa ilmeisesti siirtää kuluttajat käyttämään langattomia kuulokkeita. Lightining-liitäntä toimii siis myös kuulokeliitäntänä. Tarjolla on myös adapteri lightining liitännästä 3.5mm kuulokeliitännälle. Kotinappi on myös muuttunut entistä älykkäämmäksi ja se antaa tuntopalautetta painettaessa.

IPHONE 7 JA 7 PLUS NÄYTÖN VAIHTO

Fonum vaihtaa iPhone 7 ja iPhone 7 Plus puhelinten näytön heti, kun saamme puhelimen käsiimme, tutkimme sen ja saamme osia varastoon. Lisätietoa uusista iPhone 7 ja iPhone 7 Plus puhelimista löydät Applen-sivuilta tästä.

Ennakkotilaukset alkavat Applen verkkokaupassa 10.9. Puhelin tulee saataville 16.9.

Jos tarkemmat speksit kiinnostavat, Applen-sivuilla on myös vertailu aiempiin iPhone 6S ja iPhone 6S Plus malleihin.

http://www.apple.com/fi/iphone/compare/

iPhone7Plus-JetBlk-34BR_iPhone7-JetBlk-34L_PR-PRINT_0.jpg

Luotu To, 03.05.2018 - 16:21

APPLE IPHONE 7 TAI 7 PLUS NÄYTTÖ RIKKI

iphone7.png

APPLE IPHONE 7 JA 7 PLUS NÄYTÖN VAIHTO JA MUUT HUOLLOT

Olemme ottaneet huoltomallistoomme Applen iPhone 7- ja 7 Plus-puhelimet. Korjaamme iPhone 7 ja iPhone 7 Plus mallit kaikissa liikkeissämme. Tarkista kuitenkin varaosien saatavuus soittamalla suoraan liikkeeseen. Yhteystiedot löydät Yhteys-sivulta http://www.fonum.fi/yhteys.

Voit tuoda puhelimen huoltoon johonkin 18 liikkeestämme Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Hyvinkäälle, Turkuun, Raisioon, Tampereelle, Lempäälään, Kouvolaan, Ouluun tai Rovaniemelle.

Huolto tapahtuu alle tunnissa, jos osia on saatavilla. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä pikahuolto: lue lisää mahdollisuudesta saada puhelimen huolto vakuutuksen piiriin FAQ-sivuilta tästä.

MITÄ PUHELIMELLESI TAPAHTUU HUOLLOSSA?

Saimme iPhone 7-puhelimen käsiimme heti julkaisupäivänä ja teimme näytön vaihdosta artikkelin. Voit lukea artikkelin tästä.

Lisäksi teimme huoltovideon, jonka avulla voit kurkistaa iPhone 7-puhelimen sisään.

 

Luotu To, 03.05.2018 - 15:17

IPHONE 7 JA 7 PLUS YLEISIMMÄT VIAT JA MITÄ NIILLE VOI TEHDÄ

 

iphone7.png

iPhone 7 ja 7 Plus ovat Applen uusimmat lippulaivamallit. Löytyykö niistä vikoja? Ilman muuta ja paljon. Päätimme listata iPhone 7- ja 7 Plus-puhelimien yleisimmät viat ja kertoa, mitä niille voi tehdä. Vaikka Fonum pääsääntöisesti keskittyy rikkinäisten näyttöjen ja huonojen akkujen vaihtamiseen, meille voit tulla aina myös kohdatessasi ohjelmisto-ongelmia, joista tämän artikkelin lista pääsääntöisesti koostuu.

Työntekijämme tuntevat iOS ja Android-järjestelmät paremmin kuin omat taskunsa, joten kannattaa tulla käymään liikkeessämme, mikäli artikkelin listasta ei löydy ratkaisua ongelmaasi. Liikkeiden sijainnit ja aukioloajat näet tästä.

ONGELMA: KUULOKELIITÄNTÄ

Apple päätti jättää 3.5mm kuulokeliitännän pois uusista iPhone 7 ja 7 Plus-puhelimista. Päätöstä on kritisoitu laajasti, mutta Apple on puolustanut päätöstä sanomalla puuttuvan kuulokeliitännän mahdollistavan paremman akkukapasiteetin ja parempien kamerajärjestelmien mahduttamisen puhelimen sisään. Kyse voi olla mainosjargonista, mutta Applen päätökset jättää jotain pois puhelimista tai tietokoneista ovat hyvin usein osoittautuneet oikeiksi päätöksiksi. Kuulokeliitäntä on kuitenkin jo yli 50-vuotta vanha keksintö.

ip7.jpg

Käyttäjää tämä ei kuitenkaan lohduta. Käyttääksesi vanhanmallisia 3.5mm kuulokkeita, tarvitset niitä varten adapterin. Adapteri tulee myyntipakkauksen mukana. Toinen ärsyttävä seikka on se, että et voi kuunnella musiikkia kuulokkeilla samalla kun lataat puhelinta, koska johdolliset kuulokkeet käyttävät Lightning-liitäntää. Mutta hei, aina voi ostaa Bluetooth-kuulokkeet tai Applen kummallisen näköiset earpodit.

Onko kyseessä siis vika vai ärsyttävä ”ominaisuus” tai puute? Kyse on enemmän ärsyttävästä asiasta. Applen päätös todennäköisesti vauhdittaa langattomien kuulokkeiden kauppaa.

ip7-2.jpg

ONGELMA: IPHONE 7 JA 7 PLUS PITÄÄ KOVAA ÄÄNTÄ

Sur-rur ja sitä rataa. iPhone 7 Plus-puhelimen on sanottu pitävän kovaa ääntä kun se altistuu kovalle rasitukselle pelatessa pelejä tai käyttäessä sovelluksia. ”Surinan” voi kuulla puhelimen takaosasta, mutta raporttien mukaan ongelma ei koske kaikkia iPhone 7-puhelimia. Emme itse ole kohdanneet ongelmaa käyttäessämme iPhone 7 tai 7 Plus-puhelimia, mutta mikäli havaitset ongelman tule käymään ja me tarkastamme puhelimesi.

ONGELMA: IPHONE 7 JA 7 PLUS EI KENTTÄÄ

Tämän ongelman on sanottu tulevan esiin kun pidät puhelintasi lentokonetilassa ja otat lentokonetilan pois käytöstä siirtyäksesi käyttämään iPhone 7 tai 7 Plus-puhelinta normaalitilassa.

Puhelin ei vain yksinkertaisesti yhdisty takaisin matkapuhelinverkkoon. Huhujen mukaan Apple on tietoinen ongelmasta ja on tekemässä korjaava ohjelmistopäivitystä. Tätä kirjottaessa tarjolla on iOS-käyttöjärjestelmän versio 10.1.1, jonka päivitystiedoissa ongelmasta ei ole mainintaa.

Ongelman ratkaisemiseksi voit koittaa käynnistää puhelinta uudestaan, ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen irroittaa ja laittaa sim-kortin takaisin puhelimeen. Voit myös nollata puhelimen verkkoasetukset asetuksista: Asetukset -> Yleiset -> Nollaa -> Nollaa verkkoasetukset. Asetusten nollauksen jälkeen saatat joutua täydentämään joitain langattomien verkkojen tietoja (salasanat ja verkon nimi) uudelleen.

ip7-3.jpg

ONGELMA: IPHONE 7 JA IPHONE 7 PLUS HUONO AKKUKESTO

Akkukesto on klassinen vika tai ehkä ennemminkin ominaisuus. Kuten aiemmin todettiin, akkukesto on parantunut iPhone 6S ja 6S Plus-puhelimiin verrattuna ja kapasiteetti on kasvanut iPhone 7- puhelimen kohdalla 1960mAh:iin, iPhone 6S-puhelimen 1717 mAh:ista. Plus mallien kohdalla iPhone 7 Pus-puhelimen akkukapasitetti on 2900 mAh:ia, iPhone 6S Plus puhelimen 2750 mAh:iin verrattuna.

Omissa testeissämme emme ole havainneet ongelmia akkukeston suhteen. Kannattaa muistaa, että kun saat käsiisi uuden puhelimen käytät sitä luultavasti normaalia enemmän. Voit kuitenkin tarkastaa vinkkimme paremman akkukeston saavuttamiseksi aiemmin kirjoittamastamme artikkelista tästä. Omat kokemuksemme akkukeston parantumisesta ovat positiivisia.

ONGELMA: IPHONE 7 JA 7 PLUS-PUHELIMEN KOTINAPPI

iPhone 7 ja 7 Plus-puhelimissa on otettu käyttöön uudenlainen kotinappi, joka muuttaa puhelimen käyttöä. Nappi ei enää painu alas, kuten aiemmissa malleissa. Nappia tulee silti painaa hipaisun sijaan, jotta pääset sisään puhelimen käyttöjärjestelmään. Kuulostaa epäloogiselta ja sitä se aluksi onkin. Sama ominaisuus on tullut käyttöön myös muissa, vanhemmissa iPhone-malleissa.

Ominaisuus on kuitenkin mahdollista ottaa pois päältä asetuksista. Toimi siis seuraavasti ja saat käyttöösi jälleen ”hipaisu”-avauksen: Asetukset Yleiset Käyttöapu Koti-painike Avaa Touch ID:llä.

ONGELMA: PUHELIN ON JUMISSA

Kaikki iPhonet jumittuvat joskus. Myös iPhone 7 ja 7 Plus. Buuttaa siis puhelin painamalla äänenvoimakkuusalasnappia- ja virtanappia pohjassa yhtäaikaa. Puhelin pakkokäynnistyy uudelleen ja laitteen pitäisi jälleen toimia nopeammin.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ!

Fonumilla on 18 liikettä ympäri Suomea. Tule käymään ja me laitamme puhelimesi kuntoon! Kaikkien liikkeiden sijainnit näet Yhteys-sivulta tästä. Tervetuloa!

 

Luotu To, 03.05.2018 - 15:11
Tilaa aihepiirin iphone 7 plus RSS-syöte

Kolme tapaa korjaamiseen

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua 29 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Lähetä postissa

Postissa lähetetyt puhelimet korjataan välittömästi niiden saavuttua ja lähetetään yleensä jo samana päivänä takaisin. Toimitus ja palautus sisältyy hintaan. Tilaa postipalvelu tästä. Korjaamme sen ja lähetämme takaisin. Helppoa!