KORJAAMME MYÖS SAMSUNG GALAXY -PUHELIMET

 

FONUM ON NYT MYÖS SAMSUNG PIKAHUOLTO!

Tulimme siihen tulokseen, että oli korkea aika ottaa Samsung Galaxy S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, S5, S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, A3, A5 ja J5- puhelimet osaksi pikahuoltopalveluamme. Pikahuolto tarkoittaa kirjaimellisesti alle tunnissa tapahtuvaa huoltoa, kaikissa Fonum liikkeissä ja lähettipalvelussa. Vaihdamme ylläoleviin malleihin rikkoutuneet näytöt, akut ja latausliittimet. Käytämme laadukkaita Samsungin alkuperäisvaraosia ja tarjoamme kaikille huolloille vuoden takuun. Helppoa kuin heinänteko.

Samsung_sivu-1020x680.jpg

JOS PUHELIMESSASI ON JOKIN SEURAAVISTA VIOISTA, KÄÄNNY PUOLEEMME:

Samsung Galaxy S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, S5, S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, A3, A5 ja J5

näyttö rikki

Samsung Galaxy S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, S5, S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, A3, A5 ja J5

akku ei toimi

Samsung Galaxy S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, S5, S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, A3, A5 ja J5 

kastunut

Samsung Galaxy S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, S5, S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, A3, A5 ja J5 

ei lataa

Samsung Galaxy S3, S3 Mini, S4, S4 Mini S5, S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, A3, A5 ja J5

kamera rikki

Samsung Galaxy S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, S5, S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, A3, A5 ja J5 

virtanappi on rikki

Samsung Galaxy S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, S5, S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, A3, A5 ja J5 

kotinäppäin on rikki

Samsung Galaxy S5 latausliittimen vaihdon yhteydessä, joudumme vaihtamaan hyvin todennäköisesti myös näytön. Varaudu siis kalliimpaan hintaan latausliittimen vaihdon yhteydessä.

SOITA, TULE KÄYMÄÄN TAI TILAA LÄHETTI OVELLESI!

Me Fonumilla uskomme nopeuteen, laatuun ja helppouteen. Hoidamme puhelimesi kuntoon tunnissa liikkeissämme. Lähimmän liikkeen löydät yhteystiedot– sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun. Hinta on aina sama, olipa valintasi mikä tahansa. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 020 1321 400. Tarjoamme kaikkiin huoltoihimme vuoden Fonum-takuun.

 

SAMSUNG GALAXY S7 JA S7 EDGE VIAT JOITA KORJAAMME

S7-9.jpg

FONUM KORJAA SAMSUNG GALAXY S7 JA S7 EDGE PUHELIMISTA SEURAAVAT VIAT

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge näyttö rikki

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge akku ei toimi

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge kastunut

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge ei lataa

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge kamera rikki

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge virtanappi on rikki

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge kotinäppäin on rikki

S7-1.jpg

Samsung Galaxy S7 ja S7 Edgen suurin ero on luonnollisesti näyttö. S7 Edgen näyttö on sivuilta kaareva ja hieman isompi kuin normaalin S7-puhelimen näyttö. Galaxy S7 Edgen näytön koko on 5.5 tuumaa ja S7:n 5.1 tuumaa.

Fonum vaihtaa näytöt molempiin puhelimiin. Samsung Galaxy S7 näytön vaihto maksaa 209€ ja Galaxy S7 Edgen näytön vaihto maksaa 369€. Hintaero johtuu S7 Edgen kaarevasta näytöstä ja suuremmasta työmäärästä.

S7-7.jpg

Puhelimet ovat tehoiltaan samanlaiset. Molemmissa on sama Snapdragon 820 suoritin ja 4GB käyttömuistia. Akun kesto on parantunut S6 ja S6 Edge puhelimista. Galaxy S7 mallin akku on teholtaan 3000 mAh ja S7 Edgen 3600 mAh. Testimme ovat osoittaneet S7 Edgen akun kestävän käytössä pidempään, vaikka näyttö on suurempi. Vaihdamme akut molempiin malleihin hintaan 79€.

S7-5.jpg

Molemmissa puhelimissa on 12-megapikselin kamerat. S6-sarja kätki sisäänsä 16-megapikselin kamerat. Vaikka pikselimäärä on pudonnut, on kuvien laatu parantunut paitsi yleisesti, myös hämärässä. Tämä johtuu siitä, että pikselit eivät ole niin tiheästi kennolla ja kenno ottaa vastaan valoa enemmän.

S7-3.jpg

Samsung Galaxy S7 ja S7 Edge ovat erittäin hyvin viimeisteltyjä puhelimia. Molemmissa puhelimissa on myös S6-sarjasta puuttunut SD-kortin paikka. SD-kortilla saa laajennettua puhelimen sisäistä muistia huomattavasti!

S7-2.jpg

Ajantasaisen huoltohinnastomme näet hinnasto-sivuilta linkin takaa:
http://www.fonum.fi/hinnasto

KUINKA NÄYTÖNVAIHTO TAPAHTUU?

Katso tekemämme videot alta Samsung Galaxy S7 ja S7 Edge puhelimista.

SAMSUNG GALAXY S7 NÄYTÖN JA LATAUSPORTIN VAIHTO

SAMSUNG GALAXY S7 EDGE NÄYTTÖMODUULIN VAIHTO

Korjaamme Samsung Galaxy S7 ja Galaxy S7 Edget alle tunnissa, ilman ajanvarausta ja vuoden takuulla!

NÄYTÖNVAIHTOALE HELSINGIN CITYCENTERIN LIIKKEESSÄ!

SAMSUNGALE2.jpg

Samsung Galaxy S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, S5 ja S5 Neo sekä iPhone 4 ja iPhone 4S näytönvaihtoale Fonumin CityCenterin liikkeessä 24.3.-31.3.2017.

HUIMASTI ALENNETUT HINNAT!

Samsung Galaxy S3 Mini 89€ (ovh. 119€)

Samsung Galaxy S3 109€ (ovh. 149€)

Samsung Galaxy S4 Mini 99€ (ovh. 149€)

Samsung Galaxy S4 119€ (ovh. 189€ )

Samsung Galaxy S5 139€ (ovh. 199€)

Samsung Galaxy S5 Neo 139€ (ovh. 199€)

Tarjous voimassa vain Fonumin CityCenterin liikkeessä 24.3.-31.3.2017.

Rakkaudesta pieneen meisseliin!

iPhone tai Samsung kameran yleisimmät viat ja mitä niille voi tehdä

op3-2.jpg

Kamera ei tarkenna, kuvassa on värivirheitä tai kuva on pölyinen. Kuulostaako tutulta?

Fonum korjaa kaikki kameroihin liittyvät ongelmat, kaikissa liikkeissään. Koostimme kuitenkin alle muutamat vinkit, joiden avulla voit varmistaa tarvitseeko laitetta tuoda huoltoon. Vinkit soveltuvat käytännössä kaiken merkkisille laitteille: Applen iPhone, Samsung Galaxy, Sony Xperia, Huawei, Honor jne. Käyttöjärjestelmät voivat aiheuttaa eroja ohjelmistovinkkien osalta. Android-laitteiden kohdalla kannattaa tarkastaa oman laitteen ohjeet valmistajan sivuilta.

Ajantasaisen hinnaston kameravikojen korjaukselle näet Hinnasto-sivulta osoitteesta www.fonum.fi/hinnasto

MIKSI LAITTEENI KAMERA EI TOIMI?

Puhelimen kamera voi mennä rikki hyvinkin helposti. Jos pudotat puhelimen, saattaa linssiin tulla särö, jonka kautta linssin pinnalle pääsee pölyä tai kosteutta. Joissain tapauksissa, putoamisen aiheuttama isku voi olla myös niin kova, että kameran mekaaniset osat rikkoutuvat ja aiheuttavat ongelmia esimerkiksi kuvan tarkennuksessa.

Puhelimien kamerat ovat insinööritaidon mestarinäytteitä. Pieneen tilaan on saatu pakattua valtavasti tekniikkaa. Kameroissa on nykyään kuvanvakaimia, joiden avulla otat teräviä kuvia vähässä valossa. Valovoima on erinomainen, eli linssin kyky ottaa vastaan valoa on viritetty huippuunsa.

Uusimpana tulokkaana ovat tuplakamerat, joiden avulla voit ottaa kuvia kauempana olevista kohteista esimerkiksi iPhone 7 Plus-puhelimella. Samalla tekniikalla saat myös kuvattavan kohteen takana olevan taustan epäteräväksi. Huawei P9-, P10- ja Honor 8 –puhelimien toinen kamera tuottaa mustavalkoista kuvaa ja tekee kuvasta terävämpiä ja parempilaatuisia.

Myös 4K-videokuva ja erilaiset videon hidastuskuvat ovat tulleet osaksi matkapuhelinten ominaisuuksia, puhumattakaan puhelimen etupuolelta löytyvistä ”selfie-kameroista”, joiden ominaisuudet vastaavat parin vuoden takaisia ”pääkameroita”.

Tekniikkaa on siis valtavasti, mutta hyvin usein koko kamera voidaan vaihtaa kerralla.

ONGELMA: KAMERA EI KÄYNNISTY, KAMERAN KUVA NÄYTTÄÄ PELKKÄÄ MUSTAA TAI KUVASSA ON VÄRIVIRHEITÄ.

Jos laitteessasi on joku edellä mainituista vioista, suosittelemme aivan ensimmäisenä kamerasovelluksen uudelleen käynnistämistä. Jos itse kamerasovelluksen uudelleen käynnistäminen ei auta, kannattaa käynnistää koko laite uudelleen.

Ohjelmiston päivitys

Kannattaa pitää myös huoli, että laitteessasi on uusin käyttöjärjestelmä asennettuna.

Laitteen muisti on täynnä

Mikäli laitteen muisti on aivan täynnä, sinun tulee vapauttaa lisää tilaa poistamalla esimerkiksi kuvia. Liian täynnä oleva laitteen muisti voi vaikuttaa laitteen kameran toimivuuteen. Yleensä laite kuitenkin ilmoittaa, että kuvia ei voida ottaa johtuen tallennustilan puutteesta.

Liian täynn oleva laitteen muisti hidastaa toimintoja huomattavasti. Laitteen muistin ei siis kannata antaa mennä aivan täyteen.

Laitteen tehdasasetusten palautus

Joissain tapauksissa laite on yksinkertaisesti jumissa. Laitteen totaaliseen toimimattomuuteen voi auttaa tehdasasetusten palautus. Tällöin kannattaa ottaa varmuuskopio laitteesta. Lisätietoa tehdasasetusten palauttamisesta löydät laitteesi valmistajan sivuilta.

Ohjeet iOS-laitteen varmuuskopiointiin.

Applen vinkit kameraongelmiin

https://support.apple.com/fi-fi/HT203040

op3-3.jpg

ONGELMA: KUVASSA ON PÖLYÄ, LINSSIN SISÄPINNALLA ON KOSTEUTTA, LINSSISSÄ ON HALKEAMA, KUVASSA ON VÄRIVIRHEITÄ TAI KAMERA EI OTA KUVAA VAIKKA SOVELLUS KÄYNNISTYY

Naarmuuntunut tai haljennut kameran linssi

Mekaaniset viat voi hyvin usein havaita paljaalla silmällä. Jos esimerkiksi laitteen takakameran linssipinnassa on selvä halkeama, kannattaa laite tuoda huoltoon. Jos halkeama on tarpeeksi suuri, pääsee sen kautta laitteen sisälle kosteutta ja pölyä. Joissain tapauksissa kameran linssin pinnalla oleva pöly voi olla laitteessa jo ostettaessa. Tällöin laite kannattaa toimittaa takuuhuoltoon heti kun havaitsee vian.

Sumea kuva / kosteutta linssissä

Kosteus näkyy erityisesti sumeutena kuvissa. Koska itse kameraelementti on fyysisesti hyvin pieni, kosteutta tai pölyä ei tarvitse olla paljon linssin pinnan päällä, jotta kamera ei toimi oikein.

Kuvassa on värivirheitä

Värivirheet voivat johtua esimerkiksi kuluneesta linssin pinnoitteesta. Nykyaikaisten matkapuhelinten kameroiden kameraelementit ovat piilossa ulkoisen linssin alla, joka näkyy laitteen takaosassa. Tämän ulkoisen linssin ulkopinnalla on kuvanlaatua parantava pinnoite. Pinnoite voi mennä rikki esimerkiksi naarmun takia ja aiheuttaa värivirheitä kuvaan. Naarmun ei tarvitse olla iso, mutta kokeneet korjaamamme osaavat kertoa onko se syynä värivirheeseen kuvassa.

Kamera ei tarkenna

Jos kamera ei ota kuvaa, tai kuva ei tarkenna mihinkään, on vika yleensä kameraelementissä. Koska kameraelementti on mekaaninen laite, tapahtuu tarkennus liikkuvien osien avulla. Joskus nämä osat voivat mennä rikki iskun seurauksena. Havaitsemme tälläiset viat hyvin helposti.

TUO LAITTEESI HUOLTOON!

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää laitteesi kameraan liittyen, voit soittaa numeroon 0201321400 tai lähettää sähköpostia asiakaspalveluumme osoitteeseen varaukset [at] fonum.fi.

Muista seurata Fonumia Facebookissa ja Instagrammissa! Voit myös lähettää meille viestin Facebookin kautta.

Fonum Facebookissa
Fonum Instagrammissa

Rakkaudesta pieneen meisseliin!

FONUM ELINIKÄINEN TAKUU

Fonum tarjoaa kaikille huoltotöille ja varaosille elinikäisen takuun. Siitä miksi voimme tarjota elinikäisen takuun huoltotyölle ja varaosille, voit lukea tästä. Elinikäinen takuu ei koske akkuja, joille tarjoamme vuoden takuu. Takuu ei koske myöskään kosteusvaurioisia laitteita, joille emme myönnä takuuta ollenkaan. Täydelliset takuuehdot näet osoitteesta www.fonum.fi/takuuehdot.

SAMSUNG GALAXY S8 JA S8+ NÄYTÖN VAIHTOs8-6.jpg

SAMSUNG GALAXY S8 ENSITUNNELMAT!

Samsung Galaxy S8 on merkin kohtalonpaikka. Samsung Galaxy Note 7 räjähtelevien akkujen jälkeen, Samsungin on lunastettava markkinoiden ja kuluttajien luottamus. Pakko todeta Samsung Galaxy S8:n lunastavan nämä odotukset.

Erinomainen viimeistely, nopea käyttöjärjestelmä, laidasta laitaan ulottuva näyttö. Samsung Galaxy S8 on yksi parhaista Android-puhelimista, joita on koskaan tehty.

Saimme käsiimme Samsung Galaxy S8 -puhelimen asiakkaaltamme, joka oli epäonnekseen pudottanut uunituoreen puhelimensa maahan. Tällä kertaa homma ei hoitunut alle tunnissa, mutta otamme Samsung Galaxy S8 ja S8+ -puhelimet osaksi huoltomallistoamme mahdollisimman pian! Tässä siis hieman ensitunnelmia asiakkaan luvalla.

TUNTUMA

s8-7.jpg

Samsung Galaxy S8 näyttää erittäin hyvältä. Näytöstä on puhuttu paljon ja 5.8 tuumainen Super Amoled näyttö ulottuu laidasta laitaan. Käytännössä puhelimen etuosa on yhtä näyttöä. Koska näyttö kaartuu laidoille, on tuntuma kädessä pitäessä erittäin hyvä. Samsung itse kutsuu näyttöä Infinity Display- nimellä ja kieltämättä, näyttö tuntuu käytettäessä kaartuvan laitojen yli, vaikka näin ei todellisuudessa ole.

Näyttö on kuitenkin selkeästi parempi kuin esimerkiksi Samsung Galaxy S7 Edge -puhelimessa. Samsung Galaxy S8 on ensimmäinen Samsungin puhelin, jossa kaartuva näyttö aidosti parantaa käyttökokemusta. Näyttö aiheuttaa alkuun luultavasti ongelmia applikaatioiden osalta, sillä kuvasuhde on erilainen kuin muissa Android-laitteissa. Google onkin kehottanut julkaisijoita kasvattamaan applikaatioiden kuvasuhdetta isommaksi.

s8-8.jpg

Puhelin ei kuitenkaan ole aivan pieni, mutta käytettäessä koko tuntuu sopivalta. Takaosan materiaali on tuttua Samsungin muotoilua ja puhelin pysyy hyvin kädessä. Samsung Galaxy S8 ei ole lähtenyt mukaan tuplakamerakerhoon. Kamera on tuttuun tapaan keskellä takaosaa. Kameran vieressä on kuitenkin sormenjälkiskanneri. Paikkaa voi pitää outona, sillä asettaessa sormen skannerin päälle se osuu lähes aina kameran linssiin.

Samsung Galaxy S8 ja S8+ -puhelimissa on myös iiris-skanneri, joka tunnistaa käyttäjän silmät ja avaa puhelimen niiden avulla. Tätä ominaisuutta emme kuitenkaan vielä päässeet testamaan. Samsung Galaxy S8 -puhelimessa on myös monista muista Android-laitteista tuttu kasvojentunnistus.

Puhelin on myös IP68-luokitettu ja sen pitäisi kestää 1,5 metrin vedessä 30 minuuttia ilman vaurioita.

s8-11.jpg

Applen iPhone 7 -sarjasta poiketen Samsung Galaxy S8 -puhelimesta löytyy edelleen 3.5mm kuulokeportti! Hurraa ja hyviä uutisia kaikille musiikinkuuntelijoille. Toki Applen kohdalla kuulokeportin pois pudottaminen on jo menneen talven lumia ja ihmiset ovat tottuneet langattomuuteen.

Lataus hoituu USB Type C-portin kautta. Tämä tarkoittaa nopeampaa latausaikaa ja ennen kaikkea USB C -portti on helpompi käyttää verrattuna vanhaan Micro USB -liittimeen, sillä latausjohdon voi laittaa latausporttiin kummin päin tahansa.

s8-5.jpg

OHJELMISTO

Hyvin nopean testin perusteella Samsung Galaxy S8 ohjelmisto on erittäin sulava ja tehokas. Tarkemman käyttöjärjestelmätestin aika on myöhemmin, mutta ensituntuma lupaa hyvää! Emme esimerkiksi päässeet testamaan Samsungin Sirin vastinetta, Bixbyä. Bixby ei ilmeisesti tule tukemaan muita kuin Samsungin omia applikaatioita, joten käyttäjä on pakotettu käyttämään esimerkiksi Samsungin omaa kalenteriohjelmaa. Panostus Bixbyyn on kuitenkin ilmeisen suuri, sillä puhelimen sivussa on oma nappi sen käynnistämiseen.

s8-10.jpg

YHTEENVETO

Kannattaako Samsung Galaxy S8 ostaa? Ehdottomasti. Kerrankin voi rehellisesti sanoa, että eroa edelliseen malliin on huomattavasti. Onko sitä tarpeeksi? Mielestämme kyllä. Kyse on kuitenkin makuasioista ja nopean testin perusteella on vaikea vetää lopullisia johtopäätöksiä. Tuntuma ja käytettävyys ovat kuitenkin parasta Samsungia koskaan.

Tarkemmat tiedot Samsung Galaxy S8 -puhelimen teknisistä ominaisuuksista löydät Samsungin sivuilta osoitteesta http://www.samsung.com/fi/smartphones/galaxy-s8/.

s8-4.jpg

TUO SAMSUNG GALAXY S8 TAI S8+ HUOLTOON!

Otamme Samsung Galaxy S8 ja Samsung Galaxy S8+ puhelimet osaksi huoltomallistoamme mahdollisimman pian!

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, voit soittaa numeroon 020 1321 400 tai lähettää sähköpostia asiakaspalveluumme osoitteeseen varaukset [at] fonum.fi.

Kaikkien Fonumin liikkeiden sijainnit ja aukioloajat löydät osoitteesta www.fonum.fi/yhteys.

Muista seurata Fonumia Facebookissa ja Instagrammissa! Voit myös lähettää meille viestin Facebookin kautta.

Fonum Facebookissa
Fonum Instagrammissa

s8-3.jpg

s8-9.jpg

Rakkaudesta pieneen meisseliin!

FONUM ELINIKÄINEN TAKUU

Fonum tarjoaa kaikille huoltotöille ja varaosille elinikäisen takuun. Siitä miksi voimme tarjota elinikäisen takuun huoltotyölle ja varaosille, voit lukea tästä. Elinikäinen takuu ei koske akkuja, joille tarjoamme vuoden takuu. Takuu ei koske myöskään kosteusvaurioisia laitteita, joille emme myönnä takuuta ollenkaan. Täydelliset takuuehdot näet osoitteesta www.fonum.fi/takuuehdot.

Rikkoutunut puhelimen näyttö

 

Rikkoutunut lasi, oudot värit tai kosketusongelmat puhelimen näytössä? Kaikki nämä viat ovat korjattavissa helposti, nopeasti ja edullisesti Fonumilla. Korjaamme rikkoutuneet näytöt alle tunnissa, ilman ajanvarausta ja elinikäisellä takuulla*.

Kun puhelimen lasi on rikki, mutta lcd näyttö jää ehjäksi, niin puhelimen käyttäminen on yleensä vielä mahdollista. Rikkoutuneesta lasista irtoaa kuitenkin helposti teräviä paloja ja puhelimen sisään saattaa päästä pölyä sekä kosteutta. Kun lasi hajoaa, puhelin kannattaa tuoda huoltoon.

naytto_rikki2_pieni.jpg

Puhelimen lasi on rikki, toimi näin:

1. Jos puhelimen käyttö on välttämätöntä vielä särkymisen jälkeen, niin suojaa näyttö kelmulla, kontaktimuovilla tai läpinäkyvällä teipillä. Näin vältät lasinsirut käsissä, eikä kosteus tai pöly pääse puhelimen sisälle. Muista varmuuskopiointi.

2. Tuo puhelin lähimpään huoltoliikkeeseemme

3. Onko sinulla vakuutus? Yleensä kotivakuutus tai matkavakuutus korvaa vahingon sattuessa puhelimen korjauksen. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Teemme yhteistyötä usean vakuutusyhtiön kanssa. Parhaassa tapauksessa voi hoitaa sekä vahinkotapahtuman, että korjauksen samalta tiskiltä. 

Tilaa aihepiirin Samsung RSS-syöte

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua 30 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.