Miksi puhelin sammuu kylmässä?

 

akkukampanja kopio.jpg

 

Talvi tulee, vaihda akku ja pidennä puhelimesi käyttöikää. 

 

Miksi puhelimeni sammuu?

 

Puhelimen akku on kuluva osa ja sen luonnolliseen elinkaareen kuuluu akun käyttökapasiteetin heikkeneminen. Puhelimen normaali käyttö, lataaminen ja sovellukset kuluttavat akkua. Jopa kaapissa lojuvan älypuhelimen akun suorituskyky alenee.  

 

Yli kaksi vuotta vanhojen älypuhelimien käyttäjällä tulee usein eteen tilanne, missä puhelin sammuu yllättäen, vaikka akun varaustaso näyttää vielä yli 20 prosenttia. Mistä puhelimen sammuminen johtuu?

 

Yleensä sammumiseen löytyy useampi tekijä, joten puhelimen sammuilu ei välttämättä ole johdonmukaista. Joskus iPhone, Samsung, OnePlus tai Huawei puhelimesi sammuu, vaikka virtaa olisi lähes puolet jäljellä. Joskus sammuminen tapahtuu 10 prosentin tienoilla.

 

Vanhemmissa älypuhelimissa syy erikoiselle käytökselle löytyy yleensä kuluneesta akusta.  Puhelimen järjestelmä ei välttämättä osaa huomioida akun käyttökapasiteettia, kun se laskee paljonko virtaa on vielä jäljellä. Joskus ongelmia saattaa ilmetä myös uudempien puhelimien kanssa. Uudemmissa puhelimissa automaattinen mekanismi saattaa sammuttaa puhelimen suojellakseen sen tärkeitä osia. Sammuminen tapahtuu usein liian kylmässä tai kuumassa lämpötilassa tai kun puhelimen suoritusteho ylittyy.

 

Mitä teen?

 

Yleensä vika korjaantuu kun puhelimeen vaihdetaan uusi akku.

 

Nykyään akun vaihto ei enää välttämättä onnistu kotikonstein, eikä puhelinta mielellään jätä hetkeksikään käsistä. Fonum vaihtaa akun uuteen, paikan päällä ja ilman ajanvarausta. Esimerkiksi iPhone akun vaihto maksaa normaalisti n. 30-70 euroa.

 

Kokeile akun eheyttämistä näillä vinkeillä: 

 

                     1. Sulje akkua kuluttavat sovellukset ja säädä näytön kirkkautta

 

Akkua kuluttavat ohjelmat ja sovellukset, etenkin videon toistaminen ja kuvaaminen sekä erilaiset pelit. Myös GPS paikannusta käyttävät sovellukset kuluttavat akkua normaalia nopeammin. Kun virta on lopussa, sulje ylimääräiset sovellukset ja himmennä näytön kirkkautta. Ota asetuksista käyttöön näytön automaattinen kirkkauden säätö akun säästämiseksi.

 

 

                     2. Lataa puhelinta oikeaoppisesti

 

Lataa puhelintasi vähän kerrallaan, aina kun siihen on mahdollisuus. Älä päästä puhelimesi akkua liian tyhjäksi. Puhelimen virtaa ei myöskään suositella ladattavan nollasta sataan kovin usein, sillä se rasittaa puhelimen litiumioniakkua. Optimaalinen virtataso älypuhelimessa on 45-75 prosentin välissä. Tällä virtatasolla käytetyn akun elinikä on kaikista pisin.

 

Muista ladata akkua, vaikka puhelin ei olisikaan käytössä!

 

 

                      3. Palauta laite tehdasasetuksiin, päivitä ohjelmisto ja kalibroi akku

Yleensä nopeampi akun tyhjeneminen tai puhelimen sammuminen voi viitata myös mahdolliseen ohjelmisto-ongelmaan. Ohjelmisto-ongelman voi aiheuttaa jokin kolmannen osapuolen sovellus, päivittämätön järjestelmä tai liian täysi tallennustila laitteessa. Tähän auttaa laitteen tehdasasetuksiin palautus ja ohjelmiston päivittäminen uusimpaan versioon.

 

Muista varmuuskopioida laitteesi ennen tehdasasetuksiin palautusta.

 

Puhelimen akun kalibrointi auttaa järjestelmää kertomaan todenmukaisemmin siitä, kuinka paljon akkua on vielä jäljellä. Kalibroi akku kuluttamalla akku niin tyhjäksi, että laite sammuu. Lataa akku täyteen ja toista sama uudelleen. Näin akku laskee koko kapasiteetin käyttöön.

 

 

iphone-5-korjaus-1020x653.jpg

IPHONE KORJAUKSET VUODEN TAKUULLA!

Me korjaamme sinun iPhone 5 puhelimen helposti ja nopeasti. Kaikissa korjauksissa kestää alle tunti. Voit katsoa hinnat hinnastostamme.

Korjaamme kaikki viat, esimerkiksi:

iPhone 5 / 5s näyttö rikki

iPhone 5 / 5s akku ei toimi

kastunut iPhone

iPhone 5 / 5s ei lataa

iPhone 5 / 5s kamera rikki

iPhone 5 / 5s virtanappi on rikki

iPhone 5 / 5s kotinäppäin on rikki

ASIOITA JOITA KANNATTAA TARKISTAA ENNEN HUOLTOA:

Usein käy niin, että varsinaista huoltoa ei edes tarvita. Esimerkiksi, jos iPhone 5 ei lataa, niin tarkasta ensin laturipesä, ettei siellä ole pölyä. Pölyhuiska, topsy-puikko tai pölynimuri käy tähän hommaan erinomaisesti. Varovaisesti roskat poistamalla, voi laturipesä lähteä toimimaan. Jos niin ei sen jälkeen käy, niin ota yhteyttä ja me saamme sen varmasti kuntoon. Sama ongelma saattaa olla kuulokeliittimessä: kokeile ensin puhdistaa se itse.

Yksi yleinen ongelma on kastunut iPhone, paras tapa toimia heti kun puhelin on saanut kosteutta, on sulkea se pussiin, jossa on riisiä tai muuta hyvin kosteutta itseensä imevää materiaalia. Näin puhelimesta saadaan suurin osa kosteudesta heti pois.

Kastunutta puhelinta ei saisi laittaa päälle ennen kuin se on kuivunut oikosulkujen välttämiseksi.

Kotinäppäimet yleensä on pakko vaihtaa tietyn ajan kuluessa, koska näppäimen alla oleva liitin kuluu. Käytännössä siis jokaisen iPhonen kotinäppäin tulee vaihtoon kun kilometrit tulee täyteen. Sama juttu koskee virta- ja ääninäppäimiä.

Me autamme mielellämme kaikissa puhelimeesi liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä tai katso mitä iPhone korjaus maksaa, niin autamme ja hoidamme puhelimesi kuntoon.

NÄYTTÖ RIKKI?

Yleensä kaikki näytön viat korjaantuu kun kosketuspaneeli ja etulasi vaihdetaan uuteen. Meiltä saat vaihdon alle tunnissa. Voit tietenkin myös lukea ohjeemme, jos haluat askarrella ja kokeilla itse vaihtaa lasia.

AKKU HYYTYNYT?

Akuissa on sama tilanne kuin kotinäppäimissä. iPhonen akkua ei ole suunniteltu kestämään isältä pojalle ja siksi meillä vaihtoja tehdään satoja kuukaudessa. Katso tämänhetkinen hinta hinnastostamme ja tule laittamaan puhelimeesi akku, joka jaksaa pyörittää puhelintasi enemmän kuin sen kolme tuntia! Tervetuloa!

iPhone ei lataa?

tip-5.jpg

ONKO AKKU LOPPU VAI PUHELIN EI LATAA?

Jos puhelin ei lataa, niin hyppää sivun alalaitaan.
IOS 8:ssa voi helposti tarkistaa, mitkä sovellukset verottavat laitteen akkua eniten:

1. Mene Asetuksiin (Settings)

2. Valitse Yleiset (General) > Käyttö (Usage).

3. Kohta Akun käyttö (Battery Usage) näyttää jokaisen sovelluksen osuuden akun käytöstä ajalta, jona laite ei ole ollut latauksessa. Voit tarkastella sovellusten virrankäyttöä sekä vuorokausi- että viikkotasolla.

Jos jokin sovellus syö paljon akkua vaikka et juuri käyttäisi sitä, kyse voi olla sovelluksen virheellisestä toiminnasta tai esimerkiksi huonosta verkkoyhteydestä. Sovellus voi myös toimia taustalla hakien laitteen sijaintia tai ladaten sisältöä, vaikka et olisi käyttänyt sitä aktiivisesti vähään aikaan.

Voit sulkea taustalla pyörivät sovellukset napauttamalla kahdesti Koti-näppäintä ja vetämällä sovelluksen valikosta ylös.

Joskus akku voi olla vain nähnyt parhaat päivänsä. Silloin ei auta kuin vaihtaa akku. Eli jos iphonen akku on hyytynyt, niin
ota meihin yhteyttä.

FONUM_PREVIEW-8-1020x680.jpg

PUHELIN EI LATAA, MUTTA AKKU TOIMII?

Silloin vika on latausportissa, suosittelemme ensin kokeilemaan latausportin puhdistamista paineilmalla tai hammastikulla.
Yleensä vika on siinä, että latausporttiin on päässyt nukkaa taskusta.

Jos puhelin ei edelleenkään lataa, voit tuoda sen aina meille korjattavaksi katso yhteystiedot tästä.

 

IPHONE 5 AKUN VAIHTO-OHJELMA

HIRES_LAHIKUVA2-1020x680.jpg

Applella on huomattu, että joidenkin iPhone 5 laitteiden akku kestää vähemmän aikaa tai, että niitä on ladattava useammin. Me olemme sitä mieltä, että niiden akut hyytyvät turhankin nopeasti.

Apple tekee takuuvaihdon, valtuutettujen huoltojen kanssa. Voit katsoa tästä lisätietoja. Sieltä näet kuuluuko sinun puhelimesi takuuvaihdon piiriin.

VAIHTOPROSESSI

Voit käydä huollattamasi puhelimesi ohjelman piiriin kuuluvassa valtuutetussa huoltoliikkeessä. iPhonesi tarkistetaan ennen huoltoa. Tässä yhteydessä tarkistamme sen kelpoisuuden osallistua ohjelmaan ja sen yleisen toimintakunnon.

Fonum ei ole Applen valtuuttama liike. Joten tarkista vaihto-ohjelman prosessi, vielä ennen toimimista tästä Applen sivulta.

AKUN VAIHTO FONUMILLA

Vaihtoehto on tietenkin tuoda laiska akkusi meille. Puhelinta ei tarvitse sen kummemmin palautella, eikä varmuuskopioida. Tuo tiskillemme – vaihto onnistuu alle tunnissa ja iPhone 5 akun vaihto hinta on 29€.

Voit tarkistaa hinnan vielä ajantasaisesta hinnastostamme.

TERVETULOA!

HIRES_ASIAKAS2-1020x680.jpg

Akku tyhjenee liian nopeasti tai ei toimi

 

AKKU EI TOIMI? AKUN KESTO HEIKKO?

Ei hätää. Akun vaihto on edullinen ja nopea toimenpide, jonka ansiosta elämäsi helpottuu huomattavasti.

YLEISIMMÄT AKKUONGELMAT:

  • Akun varaus purkautuu liian nopeasti
  • Puhelimesi sammuu yllättäen, vaikka varausta on jäljellä
  • Akku ei lataa, vaikka latausjohto on kiinni
  • Latausjohto on rikki

KUINKA TOIMIA?

Jos puhelimesi on uusi ja akku tuntuu tyhjentyvät liian nopeasti, ovat syynä luultavasti puhelimesi virtasyöpöt sovellukset. GPS, Wi-fi ja Bluetooth ovat ominaisuuksia, jotka kuluttavat puhelimesi akkua taustalla. Mikäli olet alueella, jossa kuuluvuus on heikko on hyvin mahdollista, että puhelimesi etsii verkkoa aktiivisesti ja kuluttaa akkua huomattavasti. Tällöin kannattaa laittaa 4G- tai LTE-verkko pois puhelimen asetuksista.

Jos akkusi ei lataudu ollenkaan, kannattaa kokeilla latausta toisella virtalähteellä. Jos omistat puhelimen ja tabletin, kannattaa huomioda tabletin tarvitsevan kahden ampeerin laturia, kun taas puhelin selviää yhden ampeerin laturilla. Tabletti latautuu hitaammin yhden ampeerin laturilla. Jos et omista toista virtalähdettä, voimme testata akkusi toimivuuden liikkeissämme.

akunvaihto-1020x680.jpg

Vaihdamme akkusi mielellämme liikkeessämme edulliseen hintaan. Kaikki hinnat löydät hinnastostamme. Tuo puhelimesi asiantuntevan henkilöstömme pienten meisselien hellään käsittelyyn ja vaihdamme akkusi uuteen alle tunnissa.

Lähimmän toimipisteemme löydät yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 020 1321 400. Ota yhteyttä ja laitetaan puhelimesi kuntoon!

 

 

IPAD VIAT JOITA KORJAAMME

Meisselit heiluvat tuttuun tapaan ja voit huoletta tuoda meille iPadisi huollettavaksi ilman ajanvarausta. Korjaamme iPad 2,3,4, Air, Air 2, Retina ja Mini– mallit.

iPadien viat vastaavat hyvin pitkälti iPhonien vikoja. Korjausprosessi on hyvin samanlainen ja olemme hioneet sen omalta osaltamme huippuunsa. iPadissa on erillinen lasi ja lcd-näyttö. Saatat siis selvitä halvemmilla kustannuksilla jos lasi on rikki. Huomioithan kuitenkin, että vaihdon yhteydessä voimme huomata myös vaihtotarpeen lcd:n osalta. Kaikkinensa homma hoituu alle tunnissa!

IPADIEN YLEISIMMÄT VIAT:

iPad näyttö rikki

iPad akku ei toimi

iPad kastunut

iPad ei lataa

iPad kamera rikki

iPad virtanappi on rikki

iPad kotinäppäin on rikki

 

Tuo iPad lähimpään toimipisteeseemme ja me laitamme sen kuntoon. Lisätietoa yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 020 1321 400.

Me Fonumilla uskomme nopeuteen, helppouteen ja laatuun.

SAMSUNG GALAXY S7 JA S7 EDGE VIAT JOITA KORJAAMME

S7-9.jpg

FONUM KORJAA SAMSUNG GALAXY S7 JA S7 EDGE PUHELIMISTA SEURAAVAT VIAT

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge näyttö rikki

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge akku ei toimi

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge kastunut

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge ei lataa

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge kamera rikki

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge virtanappi on rikki

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge kotinäppäin on rikki

S7-1.jpg

Samsung Galaxy S7 ja S7 Edgen suurin ero on luonnollisesti näyttö. S7 Edgen näyttö on sivuilta kaareva ja hieman isompi kuin normaalin S7-puhelimen näyttö. Galaxy S7 Edgen näytön koko on 5.5 tuumaa ja S7:n 5.1 tuumaa.

Fonum vaihtaa näytöt molempiin puhelimiin. Samsung Galaxy S7 näytön vaihto maksaa 209€ ja Galaxy S7 Edgen näytön vaihto maksaa 369€. Hintaero johtuu S7 Edgen kaarevasta näytöstä ja suuremmasta työmäärästä.

S7-7.jpg

Puhelimet ovat tehoiltaan samanlaiset. Molemmissa on sama Snapdragon 820 suoritin ja 4GB käyttömuistia. Akun kesto on parantunut S6 ja S6 Edge puhelimista. Galaxy S7 mallin akku on teholtaan 3000 mAh ja S7 Edgen 3600 mAh. Testimme ovat osoittaneet S7 Edgen akun kestävän käytössä pidempään, vaikka näyttö on suurempi. Vaihdamme akut molempiin malleihin hintaan 79€.

S7-5.jpg

Molemmissa puhelimissa on 12-megapikselin kamerat. S6-sarja kätki sisäänsä 16-megapikselin kamerat. Vaikka pikselimäärä on pudonnut, on kuvien laatu parantunut paitsi yleisesti, myös hämärässä. Tämä johtuu siitä, että pikselit eivät ole niin tiheästi kennolla ja kenno ottaa vastaan valoa enemmän.

S7-3.jpg

Samsung Galaxy S7 ja S7 Edge ovat erittäin hyvin viimeisteltyjä puhelimia. Molemmissa puhelimissa on myös S6-sarjasta puuttunut SD-kortin paikka. SD-kortilla saa laajennettua puhelimen sisäistä muistia huomattavasti!

S7-2.jpg

Ajantasaisen huoltohinnastomme näet hinnasto-sivuilta linkin takaa:
http://www.fonum.fi/hinnasto

KUINKA NÄYTÖNVAIHTO TAPAHTUU?

Katso tekemämme videot alta Samsung Galaxy S7 ja S7 Edge puhelimista.

SAMSUNG GALAXY S7 NÄYTÖN JA LATAUSPORTIN VAIHTO

SAMSUNG GALAXY S7 EDGE NÄYTTÖMODUULIN VAIHTO

Korjaamme Samsung Galaxy S7 ja Galaxy S7 Edget alle tunnissa, ilman ajanvarausta ja vuoden takuulla!

NÄIN SAAT MATKAPUHELIMEN AKUN KESTÄMÄÄN PAKKASELLA

Moni törmää ongelmaan, jossa akku yksinkertaisesti hyytyy viileässä ulkoilmassa vaikka varausta olisi vielä jäljellä. Kokosimme viisi vinkkiä, jotta akkusi kestää paremmin paukkuvilla pakkasilla.

1. PIDÄ PUHELIN LÄMPIMÄNÄ

akunkesto-1.jpg

Ensimmäinen vinkki kuulostaa itsestään selvältä: pidä puhelin lämpimänä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Puhelinta kannattaa säilyttää mahdollisimman lähellä kehoa, esimerkiksi takin povitaskussa. Talvitakissa on toppausta povitaskun molemmin puolin. Tästä on paljon hyötyä, sillä puhelin on eräänlaisessa lämpötaskussa takista riippuen. Puhelinta ei kannata säilyttää housujen taskussa. Eritoten tiukkojen housujen taskut ovat myös osittain vaarallisia puhelimille, joiden koko on kasvanut.

– Farkkujen taskussa olevan puhelimen runko vääntyy helposti kun istuu alas. Esimerkiksi iPhone 6 Plus puhelimen näyttö on jo sen verran iso, että kun olet istumassa alas, näyttöön kohdistuu painetta joka pahimmassa tapauksessa vääntää rungon kieroksi. Myös takatasku on huono paikka samasta syystä, sanoo Fonumin huoltopäällikkö Sami Vaittinen.

– Jos pidät puhelinta taskussa, ei kannata harrastaa hikiliikuntaa. Jos liikut, puhelin kannattaa laittaa vaikka minigrip- tai vedenpitävään pussiin. Kosteus pysyy ulkona. Märkä puhelin ja pakkanen sopivat myös huonosti yhteen, Vaittinen jatkaa.

Jos siis lähdet joulunpyhinä hiihtolenkille, laita puhelin vedenpitävään pussiin. Tosi ulkoilija kiepauttaa puhelimen päälle vielä villasukan ennen pussiin laittamista.

2. KÄYTÄ HANDSFREETÄ

akunkesto-3.jpg

Handsfree on aidosti upea keksintö. Jos et pelaa esimerkiksi pelejä pakkasessa, vaan keskityt pääasiallisesti puhumiseen, kannattaa käyttää hands-freetä. Hands-free on saanut uusia ulottovuuksia ääniavustajien kautta. Esimerkiksi Siri Applella, Google Now Androidissa ja Cortana Microsoftilla ovat oiva apu langattomassa käytössä. Avustajat osaavat myös paljon muuta kuin puheluiden soittamiseen: niiden avulla voi lähettää tekstiviestejä, avata sovelluksia, kysyä säätä ja vaihtaa vaikka musiikkikappaletta lenkkeillessä. Avustajat myös kehittyvät koko ajan ja ne käynnistyvät äänikomennon avulla. Älä siis turhaan kaiva puhelinta taskusta, vaan käytä ääniavustajaa!

3. KÄYTÄ SUOJAKOTELOA

akunkesto-2.jpg

Monien puhelimien pinta on lasia tai metallia. Pinnan ei ole todettu varsinaisesti vaikuttavan akunkestoon, mutta käyttömukavuuteen sillä on suuri merkitys. Alumiininen puhelin tuntuu yksinkertaisesti kylmältä pakkassäässä. Kannattaa siis käyttää suojakuoria! Suojakuorien avulla luot myös uuden eristävän kerroksen, joka estää laitetta kylmenemästä niin nopeasti. Suojakuorissa suosimme erityisesti nahkaisia versioita, sillä ne eristävät kylmää paremmin kuin kova muovi. Ekstravinkkinä suosimme hanskoja, jotka kädessä voit käyttää puhelimen kosketusnäyttöä. Valmistajan käyttämästä näyttötekniikasta riippuen, osa laitteista ei tunnista painallusta, mikäli käyttäjällä on hanskat kädessä (esim. iPhone). Tätä varten markkinoilla on hanskoja, joiden sormenpäät on valmistettu materiaalista, joka mahdollistaa kosketuksen käyttämisen hanskat kädessä. Toinen, ehkä hieman retrompi vaihtoehto ovat räpikkäät!

kuoret.jpg

4. KÄYTÄ VARAVIRTAA

virtapankki.jpg

Mitä on varavirta? Viime aikoina markkinoille on tullut etenevissä määrin varavirta-akkuja, lisäakkuja tai virtapankkeja. Olipa nimi mikä tahansa, logiikka on sama. Me tykkäämme puhua virtapankista. Virtapankki on käytännössä ylimääräinen akku, josta saa varavirtaa puhelimeen normaalin latausliittimen kautta. Sen sijaan että liittäisit laturisi USB-kaapelin seinäpistokkeeseen, laitatkin sen kiinni Virtapankin USB-porttiin. Tämän jälkeen liität latausliittimen normaalisti laitteeseesi ja se alkaa latautua. Virtapankkia ostaessa kannattaa huomioida Virtapankin kapasiteetti. Puhelimien akuissa on virtaa 1800-2500 mAh, joten kannattaa ostaa Virtapankki, josta saat noin, tuplasti tämän määrän virtaa. Laadukkaiden Virtapankkien akkukapasiteetti on aina ilmoitettu pakkauksessa.

Voit säilyttää Virtapankkia esimerkiksi repussa tai taskussa, ja pitää laitteesi latauspiuhassa, ja jatkaa sen käyttämistä normaalisti. Virtapankin avulla pidennät puhelimesi akunkestoa edullisesti jopa yli kaksinkertaisesti.

5. MUISTA LADATA AKKUSI ENNEN ULKOILUA

lataus.jpg

Mitä enemmän akussa on kapasiteettia, sitä paremmin se kestää kylmää. Yksinkertaista. Jos lähdet ulkoilemaan niin, että akussasi on kapasitettia vain 20%, on hyvin todennäköistä että puhelin sammuu ennen aikojaan. Kylmä kuluttaa akkua nopeammin. Jos latausta on taas jäljellä 90%, voit käyttää laitettasi pidempään ulkoilmassa. Mikäli laitteesi sammuu ulkona, vaikka akussa on latauskapasiteettia on jäljellä reilusti, kannattaa kääntyä puoleemme. Tämä on merkki huonontuneesta akusta, joka ei varaa virtaa normaalisti ladattaessa. Akuilla on tietty käyttöikä, joka perustuu lataussykleihin. Mitä useammin olet akkuasi ladannut, sitä huonommin se varaa virtaa.

Kaikki Fonum-tarvikkeet ovat erittäin laadukkaita ja löydät ne kaikista liikkeistämme, joita on 29-kappaletta ympäri Suomea. Kaikkien liikkeiden sijainnit näet Yhteys-sivulta.

 

Elinikäinen takuu

1200.png

FONUM TARJOAA ELINIKÄISEN TAKUUN KAIKILLE HUOLLOILLE JA VARAOSILLE*

Fonum on Suomen suurin matkapuhelinten ja tablettien pikahuolto. Korjaamme kuukaudessa yli 13 000 mobiililaitetta 28 myymälässä ympäri Suomea. Varaosien ja huollon laatu on ollut meille aina tärkeää. Voimme ylpeänä kertoa saavuttaneemme tason, jossa varaosien ja työn laatu on noussut niin korkeaksi, että haluamme tarjota asiakkaille elinikäisen takuun huollon ja varaosien osalta!

MIKSI TARJOAMME ELINIKÄISEN TAKUUN?

Teemme jatkuvasti töitä löytääksemme parhaat mahdolliset tavarantoimittajat ja kaikki työntekijämme käyvät läpi Fonumin huoltokoulutuksen, jossa heistä koulutetaan mobiililaitehuollon ammattilaisia. Nämä kaksi prosessia ovat tasolla, josta olemme aidosti ylpeitä ja meille tulee erittäin vähän takuunalaisia tapauksia. Näissä tapauksissa haluamme tarjota asiakkaalle parasta mahdollista palvelua. Elinikäinen takuu on juuri sitä.

*Takuu kattaa kaikki Fonumin tekemät huollot ja varaosat, lukuunottamatta kosteusvaurioisia mobiililaitteita ja akkuja.

AKUILLE ANNAMME YHDEN VUODEN TAKUUN

Akkujen takuu ei ole elinikäinen. Tämä johtuu siitä, että kyseessä on kuluva osa, joka menettää varaustaan latauskertojen kasvaessa. Akuille myönnämme yhden vuoden takuun. Suosittelemme tutustumaan tekemäämme oppaaseen, jossa kerromme kuinka lataat laitettasi oikein ja akkusi varaustaso säilyy mahdollisimman hyvänä.

Kosteusvaurioisille mobiililaitteille emme myönnä takuuta ollenkaan. Kosteusvaurioiden aiheuttamia vikoja on erittäin vaikea määrittää ja kerromme aina asiakkaalle, mikäli mobiililaitteessa oleva kosteusvaurio estää takuun myöntämisen.

Elinikäinen takuu astuu voimaan välittömästi kaikissa Fonumin liikkeissä kattaen 3.3.2017 alkaen tehdyt huollot.

 

HALUTESSASI JATKAMME VALMISTAJAN TAKUUTA FONUMILLA.

Yleensä laitevalmistajan takuu päättyy, kun laitteelle tehdään huoltotoimenpiteitä valtuuttamattomassa huoltoliikkeessä. Fonum on päättänyt ottaa käyttöön mallin, jossa Fonumin tekemän huollon jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus ostaa Fonum jatkotakuu. Fonum jatkotakuu kattaa samat takuuehdot kuin laitevalmistajan takuu. Jatkotakuu on voimassa asiakkaalle myönnetyn alkuperäisen takuuajan loppuun asti. Asiakkaan takuu jatkuu valmistajan ehdoilla, Fonum Oy AB:n kautta. Tuote on myynnissä kaikissa Fonum liikkeissä. Hinta palvelulle on 20 euroa. Takuuehdot ovat samat kuin laitevalmistajan myöntämässä takuussa ja voivat vaihdella malli- ja merkkikohtaisesti.

 

MIKÄ ON FONUM?

Fonum on Suomen suurin matkapuhelinten ja tablettien pikahuolto joka korjaa iPhonet, iPadit ja Samsung Galaxyt alle tunnissa. Muut merkit Fonum korjaa 2-3 vuorokaudessa. Fonumilla on 29 liikettä ympäri Suomea.

Kaikkien Fonumin liikkeiden aukioloajat ja sijainnit löydät osoitteesta: /yhteystiedot. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme 020 1321 400 tai olla meihin yhteydessä Facebookissa.

TÄYDELLISET TAKUUEHDOT

Täydelliset takuuehdot löydät osoitteesta: https://fonum.fi/takuuehdot

 

Rakkaudesta pieneen meisseliin!

FONUM AKKUKAMPANJA

ILMAINEN AKUN KUNNON TARKASTUS

Matkapuhelimen akku on usein puhelimen heikoin lenkki. Se hyytyy aina väärään aikaan väärässä paikassa. Akun kunnon tarkastaminen on helppoa ja me teemme sen nyt puolestasi veloituksetta juhannukseen asti!

Toimenpide vie vain hetken ja itse akun vaihto on hyvin edullista ja nopeaa! Vaihtamalla akun kasvatat puhelimesi käyttöikää huomattavasti. Tule siis meille, niin tarkastetaan akkusi kunto!

AKUN VAIHTO ALKAEN 29€!

Akun vaihdot alkaen 29€, kaikissa Fonumin liikkeissä! Liikkeiden aukioloajat ja sijainnit löydät osoitteesta www.fonum.fi/yhteys. Ajantasaisen hinnaston löydät osoitteesta www.fonum.fi/hinnasto.

Linkin takaa löydät talvella tekemämme vinkit tehokkaaseen akun käyttöön. Vinkit on tehty talvea silmällä pitäen, mutta ne toimivat myös kesällä.

http://www.fonum.fi/nain-saat-matkapuhelimen-akun-kestamaan-pakkasella/

 

Rakkaudesta pieneen meisseliin!

 

Tilaa aihepiirin akun vaihto RSS-syöte

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua 30 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.