IOS 9.3 PÄIVITYKSEN MUKANAAN TUOMAT ONGELMAT

IOS 9.3.1 PÄIVITYS

Apple julkaisi iOS- päivityksen, jonka avulla käyttäjät pääsevät eroon ongelmasta, joka aiheutti applikaatioiden jäätymisiä avattaessa linkkejä. Päivitys on jo ladattavissa, joten suuntaa asetuksiin-yleiset-ohjelmiston päivitys ja lataa uusin versio.

Problem solved. Jatkamme artikkelin päivitystä, mikäli lisäongelmia ilmaantuu.

ios.jpg

MISTÄ ON KYSE?

iOS 9.3 päivitys on tuonut käyttäjille lukuisia pieniä ongelmia. Käymme tässä artikkelissa läpi tietoomme tulleita tapauksia.

ONGELMA KLIKKATTESSA LINKKIÄ

Apple Insider uutisoi erityisesti iPhone 6S- puhelimia vaivaavasta ongelmasta, jossa linkin klikkaaminen aiheuttaa sen applikaation jäätymisen, jossa klikkaat linkkiä. Jos applikaatio jäätyy, sulje se painamalla kahdesti kotinappia ja pyyhkäisemällä applikaatio pois ruudusta.

Apple ei ole julkaissut virallista tiedotetta ongelmista linkkien suhteen. Joidenkin käyttäjien mukaan ongelmaan voi ensiapuna koittaa ratkaisuksi Safarin Java Scriptin pois päältä laittamista, mutta tämä toimenpide näyttäisi vaikuttavan vain Safaria vaivaavaan linkkiongelmaan.

Tämä tapahtuu seuraavasti:

Mene asetuksiin – valitse Safari – Lisävalinnat – Sulje Java Script

Ongelmaan ei ole tällä hetkellä muuta toimivaa ratkaisua, mutta korvaava päivitys on luultavasti tulossa Applelta pian. Käyttöjärjestelmää ei ole voinut päivittää alaspäin iOS 7 julkaisun jälkeen, jolloin Find My iPhone otettiin käyttöön. Ainoa tapa on siis odotella uutta päivitystä.

Applen tukifoorumeilla iOS 9.3- päivityksen mukanaan tuomista ongelmista on luettavissa useita eri keskusteluja osoitteessa https://discussions.apple.com/community/iphone/using_iphone.

APPLE ID SALASANAONGELMA

iOS 9.3- päivityksen myötä tietoomme on tullut tapauksia, joissa laite ei ole enää hyväksynyt Apple ID- tunnuksen salasanaa. Applen insinöörit tekevät luultavasti hiki hatussa töitä korjatakseen ongelman, mutta ennen seuraavaa päivitystä kannattaa toimia seuraavasti, mikäli olet joutunut ongelman uhriksi:

Mene sivulle https://support.apple.com/fi-fi/HT5787

Noudata ohjeita, jonka jälkeen voit määrittää itsellesi uuden salasanan ja ottaa laitteen jälleen käyttöön.

ios93-1020x681.jpg

Apple on reagoinut ID- ongelmaan ja korvaava päivitys on ilmeisesti tulossa hyvinkin pian. 9TO5MAC on tehnyt aiheesta uutisen, jonka mukaan Apple on vetänyt takaisin iOS 9.3- päivityksen iPad 2- laitteilta ja korvannut sen uudella versiolla, jonka pitäisi poistaa ongelma. Apple mukaan he työskentelevät korjaavan laajemman päivityksen parissa.

Päivitämme artikkelia tarpeen vaatiessa.

Lähteet:

Apple Insider
9TO5MAC
Apple tukifoorumi

IOS 9.3.5 PÄIVITYS

paivitys-1020x587.jpg

Apple on julkaissut uuden iOS-käyttöjärjestelmäpäivityksen joka kantaa numeroa 9.3.5. Päivitys on kriittiinen ja käyttäjän tulee asentaa se laitteeseensa mahdollisimman pian. Niin sanotut korjaavat ohjelmistopäivitykset kannattaa tehdä aina, kun niitä julkaistaan. Näin tietoturva pysyy ajantasalla ja laitetta voi käyttää huoletta. Fonum tarjoaa iOS- käyttöjärjestelmää käyttäville asiakkailleen mahdollisuuden ohjelmistopäivitykseen. Lue lisää hinnasto-sivuilta.

Voit lukea lisää päivityksen tärkeydestä Viestintäviraston julkaisemasta tiedotteesta:

https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/haavoittuvuudet/2016/haavoittuvuus-2016-111.html

Applen virallinen tiedote:

https://support.apple.com/en-us/HT207107

Digitodayn uutinen aiheesta:

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2016/08/26/tama-on-vakavaa-iphonet-murrettu–apple-kehottaa-paivittamaan/20168873/66

MITEN PÄIVITÄN IPHONE JA IPAD IOS-KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN

Tämän artikkelin avulla voit päivittää iPhonen tai iPadin uusimpaan iOS versioon langattomasti wi-fi:ssä tai tietokoneella iTunesin kautta.
Muistathan ottaa varmuuskopion ennen puhelimen päivittämistä.

Lue tästä kuinka iPhone ja iPad varmuuskopioidaan.

PUHELIMEN PÄIVITTÄMINEN LANGATTOMASTI WI-FI:SSÄ

ios21_pieni.jpg

 

1. Tee varmuuskopio ja varmista että laitteessa on riittävästi tallennustilaa
2. Liitä laite lataukseen ja langattomaan wi-fi verkkoon
3. Avaa Asetukset ja siirry kohtaan yleiset -> ohjelmistopäivitys
4. Napauta Lataa ja asenna
5. Syötä pääsykoodi ja jätä laite päivittämään ohjelmisto rauhassa

HUOM! Älä missään tilanteessa yritä sammuttaa tai käynnistää laitetta virtanapista kesken päivityksen. Anna päivityksen latautua rauhassa. Päivityksen jälkeen puhelin saattaa pyytää pääsykoodia ja Apple ID salasanaa.

PUHELIMEN PÄIVITTÄMINEN TIETOKONEELLA, ITUNES SOVELLUKSELLA

i0s2_pieni.jpg

1. Asenna iTunes https://www.apple.com/fi/itunes/download/ tai varmista että sinulla on uusin versio https://support.apple.com/fi-fi/HT201352
2. Kytke laite tietokoneeseen ja paina kosketusnäytöltä ”luota tähän laitteeseen”
3. Avaa iTunes, valitse Lataa ja Päivitä
4. Tai siirry yhteenvetoon ja valitse Päivitä
5. Syötä pääsykoodi ja jätä laite päivittämään ohjelmisto rauhassa

HUOM! Älä missään tilanteessa yritä sammuttaa tai käynnistää puhelinta tai tietokonetta kesken päivityksen. Anna päivityksen latautua rauhassa. Päivityksen jälkeen puhelin saattaa pyytää pääsykoodia ja Apple ID salasanaa.

 

Tilaa aihepiirin Päivitä Ipad RSS-syöte

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua 30 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.