MATKAPUHELIMEN HUOLTAMISEN JA KORJAAMISEN SUOMEN MESTARI ON SELVILLÄ!

Yleisön katseet ovat painuneet kohti lattianrajaa. Välillä kuuluu kovaäänisiä “OIJJOIJOI”-huutoja. Kello juoksee televisioruudussa. Ihmisten katseet ovat painuneet lattianrajaan syystä: he seuraavat ensimmäistä kertaa järjestettyä Matkapuhelimen huoltamisen ja korjaamisen SM-kisoja.

kisakuvat_0.jpg

Mistä on oikein kyse? “Matkapuhelinten ja tablettien pikahuollot lupaavat huollot alle tunnissa. Tosiasiassa työntekijöiden taitotaso on joidenkin laitteiden osalta niin korkea, että varsinkin näytönvaihdon voi suorittaa huomattavasti nopeammin”. Fonumin toimitusjohtaja, toteaa. “Nopeus ei kuitenkaan tarkoita huonoa laatua. Kyse on mekaanisesta suorituksesta, jossa vaihdettavat osat irroitetaan, ja kiinnitetään takaisin, tietyssä järjestyksessä”. Lehmuskallio jatkaa. “Tästä syystä nopeus ja laatu ovat hyviä mittareita huoltotyön tehokkuudelle”.

Täydellinen kilpailulaji siis: aika ja laatu. Kilpailijoiden olemuksessa ja katseessa on havaittavissa itsevarmuutta. Tapahtuma kokoaa ensi kertaa yhteen kilpailevien yritysten työntekijät, joten kyse on paljon muustakin kuin voitosta. Nuorella alalla yhteisöllisyys ja kollegoiden tapaaminen on harvinaista. Jokainen osallistujista haluaa olla suomen paras.

kisakuvat-2.jpg

Kilpalijat kilpailevat toisiaan ja aikaa vastaan. Kisaa varten on rakennettu pöytä, johon on kiinnitetty televisiot molempien osallistujien eteen. Televisiosta pystyy seuraamaan kuvan välityksellä suorana yläpuolelta kisan etenemistä. Lisäjännitystä kilpailuun tuo ruudussa pyörivä sekunttikello, joka kertoo vääjämmättä kumpi osallistujista on nopeampi. Mutta tässä ei suinkaan ole koko kilpailun jännitys. Jokaisen erän jälkeen kilpailua seurannut tuomari antaa aikasakkoa osallistujille, mikäli he ovat tehneet virheitä, jotka vaikuttavat laitteen toimivuuteen. Kilpailun ylituomari, Fonumin huoltopäällikkö, Sami Vaittinen tarkkailee suorituksia kilpailijoiden selän takana. Sakkoa saa unohtuneista ruuveista, liian kovista otteista ja yleisestä huolimattomuudesta.

 

Ensimmäisessä erässä toisensa kohtaavat iTapsaa edustava Jale Naskali ja Jyväskylästä paikalle saapunut, Huoltokukkoa edustanut Mikko Suomäki. Kilpailijat kättelevät toisensa ja asettelevat työkalunsa mieleiseen järjestykseen pöydälle. Satulatuoli säädetään oikealle korkeudelle. Kilpailijat tarkastavat laitteen, iPhone 5-puhelimen, johon he vaihtavat näytön. Puhelimet ovat pöydällä ja torvi törähtää. Ensimmäinen erä on käynnissä. Jännityksen näkee selvästi kilpailijoiden käsistä: ne tärisevät. Ruuvit ovat todella pieniä ja lähes jokainen niistä on erilainen. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaiselle ruuville on oma paikkansa laitteessa. Virheitä tulee helposti, jos ruuveja ei asettele pöydälle oikeaan järjestykseen.

Kyse on selvästi yleisölajista. Fonumin messupisteen eteen kerääntyneet katsojat hurraavat ja elävät mukana kilpailijoiden suorituksissa koko päivän ajan. Kilpailija – kilpailijaa vastaan käydyistä eristä tiensä puolivälieriin selvitti kahdeksan parasta Matkapuhelimen huoltajaa ja korjaajaa. Draamalta ei vältytty ja aikasakkoja jaettiin. Kilpailu oli kuitenkin todella tasaista keskiaikojen ollessa hieman yli kuusi minuuttia. Kyse on selvästi ammattilaisista, jotka pystyvät työskentelemään kurinalaisesti paineesta ja käsien tärinästä huolimatta.

kisakuvat-3.jpg

Puolivälierät tarkoittivat päivän toista kierrosta jatkoon päässeille. Olikin selvää, että suurin jännitys oli hävinnyt. Kädet tärisivät edelleen, mutta ajat paranivat selvästi. Nyt kilpailtiin jo tosissaan 2000 euron pääpalkinnosta ja paikasta sunnuntain finaalissa. Puolivälierien parit olivat Jale Naskali vs. Saku Anttila, Sathit Ditjaroen vs. Miko Nykänen, Simo Toivanen vs. Heming Lin sekä Anton Railo vs. Victor Råman. Nopeimmalla ajalla välieriin oli päässyt Huoltokukon Miko Nykänen, joka piti hallussaan aikaa 5.06. Mikolla oli kuitenkin rasitteenaan 20-sekunnin aikasakko, joten tosiassa nopeinta aikaa piti hallussaan Fonumia edustanut Anton Railo. Ajat eivät kuitenkaan ratkaisseet jatkoon pääsijää, vaan kyse oli kilpailija vs. kilpailija formaatista, joten vain voittamalla pääsi välieriin.

kisakuvat-4.jpg

Meisselit heiluivat kovaa tahtia. Kilpailu oli selvästi tiivistynyt: nyt eroteltiin jyviä akanoista. Kovimmasta pommista vastasi Fonumin Victor Råman, joka vaihtoi näytön iPhone 5-puhelimeen ajassa 4.23! Suoritus oli täysin virheetön. Kärsijän osaan joutui Anton Railo, jonka ajalla 4.58 olisi menty jatkoon muissa erissä. Formaatti on raaka, mutta kilpakumppanin hyvä suoritus paransi selkeästi myös vastustajan tulosta. Kolmanneksi kovimmasta ajasta vastasi Miko Nykänen, 5.21. Jatkoon etenivät Jale Naskali, Miko Nykänen, Victor Råman sekä alkueristä aikaansa lähes kaksi minuuttia parantanut, Puhelinhuoltamo.comia edustanut, Simo Toivanen.

Lauantain päättivät Välierät, joissa ratkaistiin finaaliin menijät. Välierissä hävinneet kohtasivat toisensa pronssiottelussa. Ennakkosuosikit olivat selvillä: Victor Råman ja Jale Naskali. Miko Nykäsen tasaisuus oli kuitenkin ollut vakuuttavaa, joten musta hevonen vaani selvästi nurkan takana. Välierät olivat erittäin kovatasoiset. Råman, Nykänen ja Naskali alittivat viiden minuutin haamurajan. Myös Toivanen oli erittäin vakuuttava ja hänen aikansa oli 5.09. Sunnuntain finalistit ja pronssiottelijat olivat selvillä.

kisakuvat-5.jpg

Sunnuntain lumisesta säästä ei ollut tietoakaan Messukeskuksen Digigame-lavalla kello 11, jolloin finaalit pyöräytettiin käyntiin. Kilpailijat eivät tienneet ennen eriensä alkua koko kilpailun aikana, minkä laitteen näytön he joutuisivat vaihtamaan. Finaalissa ja pronssiottellussa laitteena oli pakasta vedetty iPhone 5S. Kilpailijat avasivat laitteet juhlallisesti innosta jännittyneen yleisön edessä. Kisa oli viety astetta isommalle areenalle, sillä Digigame-lavan ympäristöön kertyi finaalin aikana huomattavan suuri yleisö.

Pronssiottelu alkaa. Juontajat luovat tunnelmaa ja kamerat välittävät yläpuolelta kuvaa neljän metrin levyisenä valkokankaalle. Yleisöstä kuuluu ihmettelyä. N-Y-T kellot lähtevät käyntiin. Pohjaruuvit irtoavat rivakasti ja löytävät paikkansa pöydältä. Kotinapin flexit irtoavat. Eroa alkaa syntyä. Miko Nykänen on jo selvästi edellä. Alle viiden minuutin aikaan päästäkseen kilpailijalla tulee olla purettu laite edessään kahden minuutin jälkeen. Nykänen on hieman jäljessä, mutta uunituore laite hidastaa selvästi, samoin kuin kotinapin flex-kiinnite. Nykänen on valmis! Aika on 6.45. Toivanen saa näytön takaisin kiinni vajaat kaksi minuuttia myöhemmin ajassa 8.14. Nykänen on voittanut SM-pronssia. Yllätyksiä ei tule ylituomarin käydessä läpi kisan kulkua.

kisakuvat-6.jpg

Pöytä puhdistetaan ja lavalle saapuu tieto, että lava on käytössä vielä 10 minuutin ajan. Finaali on alkamassa. Jale Naskali istuu lavan edestä katsottuna oikealla puolella. Ennakkosuosikkina finaalin lähtevä, Fonumin Jumbon liikkeen myymälävastaava, Victor Råman istuu vasemmalle. Kilpailijat poistavat laitteet muoveista ja asettavat ne pöydälle. Finaali on valmis alkamaan. Kellot alkavat juoksemaan ja kilpailijat aloittavat pohjaruuveista. Kisa etenee hyvin tasaisesti puoleen väliin saakka. Oikeat miehet ovat finaalissa, sillä puoleen väliin päästään alle kahdessa minuutissa, mutta Råman tekee virheen! Hän irrottaa huolimattomasti etukameran holderin, joka hajoaa. Luvassa on aikasakkoa, mutta kisa jatkuu. Naskali pääsee edelle ja pitää asetelman loppuun saakka. Naskali on suomen mestari! Hän voittaa ajalla 5.28. Råman saa näytön vaihdettua 20 sekunttia myöhemmin, mutta saa rikkoutuneesta holderista 5-sekunnin aikasakon. Tasaista, mutta on vain yksi mestari: Jale Naskali, iTapsa!

KUINKA KILPAILU ETENI?

kaavio-01.jpg

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio laitteesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltoliike. Korjaamme iPhone, iPad ja Samsung puhelimet alle tunnissa. OnePlus, Huawei, LG ja Sony huollot 2-3 vuorokaudessa. 

Tule käymään

Laite rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Palvelemme sinua lähes 30 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Lähetä puhelimesi postilla

Mikäli asiointi liikkeessä ei onnistu, voit lähettää laitteen huoltoon myös postitse. Täytä yhteystietosi, pakkaa ja lähetä laitteesi meille huoltoon veloituksetta.

Siirry postituspalveluun tästä.

Töihin Fonumille?

Tule osaksi työyhteisöä jossa vallitsee hyvä henki ja tekemisen meininki.

Linkin takaa löydät kaikki Fonumin avoimet työtehtävät. Jos et löydä sinua kiinnostavaa paikkaa, voit laittaa aina avoimen hakemuksen!

Lue lisää

Fonum – älypuhelinhuolto kaikille merkeille

Me Fonumissa olemme sitä mieltä, että iPhone korjaus pitää olla yksinkertaista ja nopeaa. Puhelin korjaus nopeasti ja luotettavasti. Meillä on maan kattavin huoltoverkko, 29 liikettä ympäri Suomea.

Emme ole valtuutettu huolto. iPhone, Samsung tai iPad korjauksissamme käytämme alkuperäistä vastaavia varaosia jotka ovat läpäisseet Fonumin vaativan testausprosessin. Vaihdamme kuukausittain yli 10 000 näyttöä. Varaosistamme vikoja esiintyy noin 2%, joten voimme huoletta sanoa olevamme erittäin luotettava iPhone-, iPad- ja Samsung huolto.

Fonum elinikäinen takuu

Meidän iPhone, iPad, Samsung Galaxy ja muiden merkkien näytön vaihto tehdään elinikäisellä takuulla. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. Korjaamme iPhonet, iPadit ja Samsung Galaxyt alle tunnissa.

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi sekä sisällön ja mainosten kohdentamiseen. Lue lisää tietosuojastamme