IOS 9.3 PÄIVITYKSEN MUKANAAN TUOMAT ONGELMAT

IOS 9.3.1 PÄIVITYS

Apple julkaisi iOS- päivityksen, jonka avulla käyttäjät pääsevät eroon ongelmasta, joka aiheutti applikaatioiden jäätymisiä avattaessa linkkejä. Päivitys on jo ladattavissa, joten suuntaa asetuksiin-yleiset-ohjelmiston päivitys ja lataa uusin versio.

Problem solved. Jatkamme artikkelin päivitystä, mikäli lisäongelmia ilmaantuu.

ios.jpg

MISTÄ ON KYSE?

iOS 9.3 päivitys on tuonut käyttäjille lukuisia pieniä ongelmia. Käymme tässä artikkelissa läpi tietoomme tulleita tapauksia.

ONGELMA KLIKKATTESSA LINKKIÄ

Apple Insider uutisoi erityisesti iPhone 6S- puhelimia vaivaavasta ongelmasta, jossa linkin klikkaaminen aiheuttaa sen applikaation jäätymisen, jossa klikkaat linkkiä. Jos applikaatio jäätyy, sulje se painamalla kahdesti kotinappia ja pyyhkäisemällä applikaatio pois ruudusta.

Apple ei ole julkaissut virallista tiedotetta ongelmista linkkien suhteen. Joidenkin käyttäjien mukaan ongelmaan voi ensiapuna koittaa ratkaisuksi Safarin Java Scriptin pois päältä laittamista, mutta tämä toimenpide näyttäisi vaikuttavan vain Safaria vaivaavaan linkkiongelmaan.

Tämä tapahtuu seuraavasti:

Mene asetuksiin – valitse Safari – Lisävalinnat – Sulje Java Script

Ongelmaan ei ole tällä hetkellä muuta toimivaa ratkaisua, mutta korvaava päivitys on luultavasti tulossa Applelta pian. Käyttöjärjestelmää ei ole voinut päivittää alaspäin iOS 7 julkaisun jälkeen, jolloin Find My iPhone otettiin käyttöön. Ainoa tapa on siis odotella uutta päivitystä.

Applen tukifoorumeilla iOS 9.3- päivityksen mukanaan tuomista ongelmista on luettavissa useita eri keskusteluja osoitteessa https://discussions.apple.com/community/iphone/using_iphone.

APPLE ID SALASANAONGELMA

iOS 9.3- päivityksen myötä tietoomme on tullut tapauksia, joissa laite ei ole enää hyväksynyt Apple ID- tunnuksen salasanaa. Applen insinöörit tekevät luultavasti hiki hatussa töitä korjatakseen ongelman, mutta ennen seuraavaa päivitystä kannattaa toimia seuraavasti, mikäli olet joutunut ongelman uhriksi:

Mene sivulle https://support.apple.com/fi-fi/HT5787

Noudata ohjeita, jonka jälkeen voit määrittää itsellesi uuden salasanan ja ottaa laitteen jälleen käyttöön.

ios93-1020x681.jpg

Apple on reagoinut ID- ongelmaan ja korvaava päivitys on ilmeisesti tulossa hyvinkin pian. 9TO5MAC on tehnyt aiheesta uutisen, jonka mukaan Apple on vetänyt takaisin iOS 9.3- päivityksen iPad 2- laitteilta ja korvannut sen uudella versiolla, jonka pitäisi poistaa ongelma. Apple mukaan he työskentelevät korjaavan laajemman päivityksen parissa.

Päivitämme artikkelia tarpeen vaatiessa.

Lähteet:

Apple Insider
9TO5MAC
Apple tukifoorumi

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio puhelimesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä puhelinhuolto. Korjaamme iPhone, iPad, Samsung, OnePlus, Honor, Huawei, LG ja Sony puhelimet nopeasti, ilman ajanvarausta. 

Tule käymään

Puhelin rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Fonum puhelinhuolto palvelee sinua 25 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Uusi elämä puhelimelle!

Lähetä puhelimesi postilla

Mikäli asiointi liikkeessä ei onnistu, voit lähettää laitteen huoltoon myös postitse. Täytä yhteystietosi, pakkaa ja lähetä puhelimesi huoltoon veloituksetta.

Siirry postituspalveluun tästä.

Töihin Fonumille?

Tule osaksi työyhteisöä jossa vallitsee hyvä henki ja tekemisen meininki.

Linkin takaa löydät kaikki Fonumin avoimet työtehtävät. Jos et löydä sinua kiinnostavaa paikkaa, voit laittaa aina avoimen hakemuksen!

Lue lisää

Fonum – älypuhelinhuolto kaikille merkeille

Puhelimen huolto ja korjaus mutkattomaan tapaamme. Ilman ajanvarausta. Helpoin tapa huoltaa laite on piipahtaa johonkin 25 liikkeestämme.
Voit myös käyttää kätevää postituspalveluamme. Selvät sävelet heti kättelyssä. Liikkeen tiskillä sinua on vastassa korjauksen tekevä huoltomies, joka kertoo ihmisten kielellä,
mitä ja miksi huolletaan ja paljonko se maksaa. Nopeammin kuin odotit. Olemme pikahuolto. Se tarkoittaa, että laitettasi ei lähetetä kiertämään Suomea ja jumittamaan
keskushuollon jonoon, vaan korjaamme sen liikkeessä, johon sen viet. Useimmiten saamme sovittua noutoajan jo samalle päivälle. Taattua laatua. Annamme tekemillemme huolloille ja asentamillemme varaosille elinikäisen takuun.
Vakuutusyhtiöiden hyväksymä. Sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta erikseen; tule vain liikkeeseen laitteesi ja
henkilöllisyystodistuksesi kanssa, me hoidamme loput.

Emme ole valtuutettu huolto. Käytämme alkuperäistä vastaavia varaosia jotka ovat läpäisseet Fonumin vaativan testausprosessin. Vaihdamme kuukausittain yli 10 000 näyttöä. Varaosistamme vikoja esiintyy noin 2%, joten voimme huoletta sanoa olevamme erittäin luotettava puhelinhuolto. Uusi elämä puhelimelle!

Fonum elinikäinen takuu

Taattua laatua. Annamme tekemillemme huolloille ja asentamillemme varaosille elinikäisen takuun. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi sekä sisällön ja mainosten kohdentamiseen. Lue lisää tietosuojastamme