ERROR 53 JA IPHONEN NÄYTÖN VAIHTO IPHONE 6 JA 6S PUHELIMIIN.

Helsingin sanomat uutisoi, kuinka iPhonen korjaus Applen valtuuttamattomassa huollossa tekisi laitteista käyttökelvottomia. Tämä ei pidä paikkaansa.
“Error 53” -virheilmoitus ohjelmistopäivityksen yhteydessä
 tekee laitteesta käyttökelvottoman. Näytön- tai akunvaihto asiantuntevan kolmannen osapuolen liikkeessä sitä ei tee.

MITEN ERROR 53 TULEE PUHELIMEEN?

Apple on tehnyt sormenjälkitunnistimesta yhteensopivan emolevyn kanssa. Kauppalehti kertoo uutisessaan siitä lisää. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos sormenjälkitunnistin vaihdetaan puhelimesta, tai se lopettaa toimintansa tai menee rikki, niin ohjelmistopäivityksen yhteydessä puhelin menee lukkoon ja käyttäjälle se näkyy ”Error 53” –virheilmoituksena.

Vika siis tulee, jos kotinäppäimen sormenjälkitunnistin menee rikki. Vian huomaa vasta ohjelmistopäivityksen yhteydessä.

Se on ihan järkevää ajattelua Applelta. Sormenjälkitunnistimen avulla pääsee kirjautumaan laitteeseen ja sitä voi käyttää maksuvälineenä. Jos se ei olisi paritettu puhelimen kanssa, olisi se selkeä tietoturvariski.

MIKSI IPHONEN NÄYTÖN VAIHTO EI AIHEUTA ”ERROR 53” -ILMOITUSTA?

Error 53 esiintyy vain silloin, jos kotinäppäin ja siinä oleva sormenjälkitunnistin vaihdetaan tarvikeosaan. Näytönvaihdon yhteydessä emme vaihda kotinäppäintä, jolloin voit huoletta tuoda laitteen meille korjattavaksi. Meillä on myös vuoden takuu.

20160207084206.jpg


Tämän osan vaihtaminen aiheuttaa “Error 53” -virheilmoituksen.

Haluamme oikaista tämän väärinkäsityksen, joka lähti liikkeelle Guardianin jutusta.

VOIKO IPHONE6:SEN JA IPHONE 6S:N EDELLEEN TUODA FONUMIIN?

iPhone 6:sen ja 6s:n voi tuoda täysin huoletta meille korjattavaksi.
Apple ja muut puhelinvalmistajat ovat yrittäneet jo pidemmän aikaa pitää huollot omissa käsissään. Me Fonumilla haluamme tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua, nopeasti ja kohtuuhintaan.

Kauppalehdessä 14.1.2015 Asianajotoimisto Castren & Snellmannin asianajaja Hannu Pokela kommentoi kuinka mobiililaitteiden huoltobisneksessä pätee sama logiikka kuin autoalalla, jossa EU:n ryhmäpoikkeusasetuksella määritellään, että riippumattomilla korjaamoilla on oltava yhtäläiset mahdollisuudet korjata ja huoltaa autoja kuin valtuutetuilla merkkikorjaamoilla. ”Kilpailujuridiikan perusideana on, että jälkimarkkinoista on saatava niin kilpailut kuin mahdollista, eikä esimerkiksi takuuehdoilla saa perusteettomasti rajoittaa kilpailua”

FAQ

Mikä on Error 53?
Error 53 on kotinäppäimen Touch Id-sensorin rikkoutumisesta johtuva virheilmoitus, joka estää laitteen käytön.

Voiko Error 53 tulla muiden ekosysteemien, esim. Androidien puhelimiin?
Ei. Kyse on Applen iPhone 5S, 6- ja 6S- malleja koskevasta ongelmasta.

Onko Fonumin liikkeissä huollettuihin Apple-puhelimiin tullut kyseisiä virheilmoituksia?
On. Reagoimme välittömästi ensimmäisten tapausten tultua ilmi joulukuussa 2014 ja lopetimme kotinäppäinten vaihdon.

Oletteko vaihtaneet puhelimen alkuperäistä koti-näppäintä?
Emme tapausten tultua ilmi. Puhelimet joihin ehdimme vaihtaa kotinäppäimen, ja jotka kärsivät Error 53- ongelmasta, on vaihdettu uusiin.

Entä jos kotinäppäin pitää vaihtaa näytön lisäksi?
Suositamme asiakkaalle puhelimen vientiä Applen valtuuttamaan huoltoon. Testaamme näppäimen toiminnan ennen näytön vaihtoa tai muita korjaustoimenpiteitä. Voimme vaihtaa kotinäppäimen, mutta kerromme asiakkaalle aina vaihtoon liittyvistä ongelmista.

Miten kuluttajan pitäisi toimia, jos hänen puhelimeensa tulee Error 53?
Kuluttajan tulee viedä puhelin Applen valtuuttamaan huoltoon.

Voiko siihen varautua mitenkään ennakkoon?
Voi. Jos tiedät kotinäppäimesi Touch Id- sensorin olevan rikki, älä päivitä ohjelmistoa. Virheilmoitus tulee seuraavan ohjelmistopäivityksen yhteydessä.

Kuka korvaa, jos puhelimeen tulee Error 53?
Error 53 tulee puhelimen kotinäppäimen Touch Id-sensorin rikkoutuessa. Laite voi hajota monella eri tavalla. Vie puhelin valtuutettuun Apple huoltoon. Ole yhteydessä vakuutusyhtiöösi ja kysy korvausehdoista. Rikkoutuminen voi mennä vakuutuksesi piiriin.

ONKO ERROR 53-HERJASSA MITÄÄN JÄRKEÄ?

Meistä ”Error 53” –gate on jossain määrin järkevää, käyttäjien tietoturva sormenjälkitunnistimen parittamisessa on hyvä asia. Vastaavasti puhelimen käyttäjätunnusten nollaaminen ei ole ihan yksinkertainen asia, joka olisi jokaisen mies ja meisseli huoltopisteen tehtävissä.
Se luo turvallisuutta ja tietoturvaa käyttäjille, eikä ole ainoastaan huono asia.

Elisan uusi mainos tietoturvasta on meistä oikeilla jäljillä, kuten Applekin on. Asiakkaidemme laitteiden tietoturva on meille Fonumissa erittäin tärkeää.

Tässä vielä linkit tekstissä mainittuihin lähteisiin:

http://www.theguardian.com/money/2016/feb/05/error-53-apple-iphone-software-update-handset-worthless-third-party-repair?CMP=Share_iOSApp_Other
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/error-53-ja-voit-heittaa-applellasi-vesilintua/6DNw56Y4
http://www.hs.fi/talous/a1454733322541 
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/apple-puolustautuu-error-53-tuo-turvaa-asiakkaillemme/CFxKKKHL

Tuo laitteesi huoltoon

Hinnasto

Katso hinta-arvio puhelimesi korjaukselle hinnastosta. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä puhelinhuolto. Korjaamme iPhone, iPad, Samsung, OnePlus, Honor, Huawei, LG ja Sony puhelimet nopeasti, ilman ajanvarausta. 

Tule käymään

Puhelin rikki, jumissa tai mitä tahansa kysyttävää? Fonum puhelinhuolto palvelee sinua 25 liikkeessä ympäri Suomea. Katso lähimmän liikkeen sijainti, tule käymään ja teknikkomme ratkaisee pulmasi. 

Uusi elämä puhelimelle!

Lähetä puhelimesi postilla

Mikäli asiointi liikkeessä ei onnistu, voit lähettää laitteen huoltoon myös postitse. Täytä yhteystietosi, pakkaa ja lähetä puhelimesi huoltoon veloituksetta.

Siirry postituspalveluun tästä.

Töihin Fonumille?

Tule osaksi työyhteisöä jossa vallitsee hyvä henki ja tekemisen meininki.

Linkin takaa löydät kaikki Fonumin avoimet työtehtävät. Jos et löydä sinua kiinnostavaa paikkaa, voit laittaa aina avoimen hakemuksen!

Lue lisää

Fonum – älypuhelinhuolto kaikille merkeille

Puhelimen huolto ja korjaus mutkattomaan tapaamme. Ilman ajanvarausta. Helpoin tapa huoltaa laite on piipahtaa johonkin 25 liikkeestämme.
Voit myös käyttää kätevää postituspalveluamme. Selvät sävelet heti kättelyssä. Liikkeen tiskillä sinua on vastassa korjauksen tekevä huoltomies, joka kertoo ihmisten kielellä,
mitä ja miksi huolletaan ja paljonko se maksaa. Nopeammin kuin odotit. Olemme pikahuolto. Se tarkoittaa, että laitettasi ei lähetetä kiertämään Suomea ja jumittamaan
keskushuollon jonoon, vaan korjaamme sen liikkeessä, johon sen viet. Useimmiten saamme sovittua noutoajan jo samalle päivälle. Taattua laatua. Annamme tekemillemme huolloille ja asentamillemme varaosille elinikäisen takuun.
Vakuutusyhtiöiden hyväksymä. Sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta erikseen; tule vain liikkeeseen laitteesi ja
henkilöllisyystodistuksesi kanssa, me hoidamme loput.

Emme ole valtuutettu huolto. Käytämme alkuperäistä vastaavia varaosia jotka ovat läpäisseet Fonumin vaativan testausprosessin. Vaihdamme kuukausittain yli 10 000 näyttöä. Varaosistamme vikoja esiintyy noin 2%, joten voimme huoletta sanoa olevamme erittäin luotettava puhelinhuolto. Uusi elämä puhelimelle!

Fonum elinikäinen takuu

Taattua laatua. Annamme tekemillemme huolloille ja asentamillemme varaosille elinikäisen takuun. Elinikäinen takuu tarkoittaa kaikkia korjauksia, lukuunottamatta akkuja ja kosteusvaurioisia laitteita. Fonum takuu kattaa kaikki varaosaan tai korjaukseen liittyvät ongelmat. 

Lisää Fonumin elinikäisestä takuusta voit lukea tästä.

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi sekä sisällön ja mainosten kohdentamiseen. Lue lisää tietosuojastamme